Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda LED-uri 5m - nefunctionala

Vizitator gheta_gabi

Postări Recomandate

Vizitator gheta_gabi

Salutare,Am si eu o problema cu banda de LED-uri proaspat achizitionata din China.Este o banda de 5m, doar LED SMD albe, waterproof.A mers foarte bine timp de cateva zile, dar, astazi am luat 2m de cablu pentru a prelungi priza.Dupa ce am facut prelungirea, albastru la albastru si maro la maro, am izolat frumos, si cand am bagat-o in priza, nu s-a mai aprins...LED-urile stau aprinse la o intenstitate extrem de scazuta, abia se vede.Gandindu-ma ca e de la cablu, am desfacut legaturile si le-am refacut normal, fara cablul de prelungire, dar degeaba, tot nu se aprinde..Este alimentata la 220V, cum a venit din China, fara modificari ulterioare.Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• griiulian

2

salut,de obicei se alimenteaza la12v cc nu la 220v. probabil ca are o sursa care transforma in 12v,sa o verifici. incearca sa o alimentezi de la celalalt capat sau taie un segment din ea vezi ca ai un semn de foarfeca la 3-5 cm de la capat. :da

Link spre comentariu
Vizitator gheta_gabi

Dupa stecher, are o mica cutiuta sa-i zic asa. Cred ca ala e tranformatorul.Dar asa a venit din china, nu i-am facut nici o adaptare, si pare capsulata...Sa se fi stricat tranformatorul asa repede? :jytuiyu

Link spre comentariu

Dupa stecher, are o mica cutiuta sa-i zic asa. Cred ca ala e tranformatorul.Dar asa a venit din china, nu i-am facut nici o adaptare, si pare capsulata...Sa se fi stricat tranformatorul asa repede? :jytuiyu

il poti masura cu ceva?pe cutie de obicei scrie ex.in 220v ac-out 12sau220v dc
Link spre comentariu
Vizitator nighter

Am si eu ceva similar si pot observa un usor flickering. Transformatorul se incalzeste cam tare, am senzatia ca e subdimensionat pentru ce se doreste. Daca poti masura tensiunea de la iesirea lui (o data fara consumator si dupa asta cu consumator)...

Link spre comentariu
Vizitator gheta_gabi

Cam asa arata ceea ce cred eu ca e acel mic transformator.post-79319-13982967972_thumb.jpgIl alta ordine de idei, eu nu am fenomenul de flickering, ci stau aprinse la o intensitate foarte foarte foarte scazuta.

post-79319-139829679725_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator gheta_gabi

Ce transormator am nevoie pentru?

LLD3528

60 beads per meter

4.8W per meter

3528SMD

60 LEDS pe meter

Banda are 5M

Este acea banda care este water/dust proof

Cred ca s-a stricat tranfostmatorul inclus, pentru ca, atunci cand bag in priza, led-urile stau aprinse la o intensitate extrem de scazuta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări