Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cuptor cu microunde

bassbox

Postări Recomandate

În faţa magnetronului există o placă de...parcă ar fi din folie de mică.Cu ce se poate înlocui?Când cuptorul este aproape gol sau cel puţin înauntru s-a pus o cantitate mică de alimente, mai scoate scântei ,flame etc şi placa respectivă este cam arsă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bassbox

3

• nelu F

1

• draku

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

am o cunostinta care tot asa a patit: cuptorul scotea scanteil-a dus la un service si cei de acolo i-au zis ca au curatat interiorul (adica l-au spalat foarte bine, acolo unde se pun alimentele la incalzit) sa fie numai asta?

Link spre comentariu

Placuta (acopera ghidul de microunde) trebuie curatata f. bine de grasime cu detergent lichid de vase si indepartate portiunile carbonizate. Se poate confectiona o alta placuta din micanita (aspectul este asemanator cu cel al cartonului; are la baza mica).

Link spre comentariu

Plăcuţa s-a curăţat f. bine după care l-am întors(cu capul în jos)Aşa a mers câteva luni bune după care s-a carbonizat simetric.Acum e carbonizat un pic şi sus şi jos. N-am cum să-l mai întorc. Dacă elimin porţiunile carbonizate ,se găureşte.Cu ce se poate înlocui?N-am curaj să pun orice, cuptorul este folosit de copii de 6 şi 8 ani. Copiii au încercat să încălzească apă, şi au uitat să pună apă în ceaşcă.Practic ,s-a folosit fără nimic înauntru la puterea maximă. :violent2: [/b]

Link spre comentariu

Plăcuţa s-a curăţat f. bine după care l-am întors(cu capul în jos)Aşa a mers câteva luni bune după care s-a carbonizat simetric.Acum e carbonizat un pic şi sus şi jos. N-am cum să-l mai întorc. Dacă elimin porţiunile carbonizate ,se găureşte.Cu ce se poate înlocui?N-am curaj să pun orice, cuptorul este folosit de copii de 6 şi 8 ani. Copiii au încercat să încălzească apă, şi au uitat să pună apă în ceaşcă.Practic ,s-a folosit fără nimic înauntru la puterea maximă. :violent2: [/b]

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cine poate sa-mi spuna shi mie cum pot proba un magnetron fara sa stau sa-l montez in cuptor? Desigur, voi pleca din incapere :weedman: . Sa pun o cana cu apa in dreptul tzutzuroiului, sau tre' neaparat shi o incinta? Am transformator shi condensator shi diode ce mai are el pe acolo, shi tocmai am luat de la un depozit de fiare vechi dintr-un cuptor un magnetron pe care vreau sa-l pun la un cuptor stricat, dar n-ash vrea sa muncesc sa-l montez shi sa constat ca nu merge...Alta intrebare: daca am tensiunea de filament shi 2000 V la transformatorul de alimentare shi totushi nu merge, sa dau vina pe magnetron? Sau poa' sa fie shi de la condensator?daca patria o cere, scanez maine o schema shi o pun pt clarificare.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator gila

Placuta (acopera ghidul de microunde) trebuie curatata f. bine de grasime cu detergent lichid de vase si indepartate portiunile carbonizate. Se poate confectiona o alta placuta din micanita (aspectul este asemanator cu cel al cartonului; are la baza mica).

Unde se poate gasi micanita? Multumesc :prayer:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări