Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distributie tv,internet camere video in casa

Vizitator gheo19

Postări Recomandate

Vizitator gheo19

Salut tuturor......sunt in faza de proiectare a instalatiei electrice si distributie tv internet , securitate interfon...pentru casa mea pe faza de distributie a semnalului tv internet si a sistemului de securitate , as dori amplasarea unei cutii undeva in podul casei .....ideea mea este urmatoarea si va rog sa ma sfatuiti daca este posibil de pus in aplicare , astept critici,sfaturi si idei noi ....in cutie voi ajunge cu un circuit 220v cu impamantare din panoul electric (unde voi avea o siguranta 10,16a ) pentru alimentarea unei surse in comutatie care sa alimenteze 4 camere video, un switch retea internet..tot in cutie sa am si o priza pentru un spliter cu amplificare semnal tv (5canale) ... din cutie as dori sa fac distributia directa de la spliter la cele 5 prize tv , de la switch sa fac distributia la 4 prize de internet si la un router wireless..... din cutie voi face alimentarea celor 4 camere si receptia semnalului prin cablu coaxial la Dvr direct sau la un switch.O idee ar fi binevenita cum as putea face sa am pe televizorul din dormitor imagine live de la toate cele 4 camere video chiar daca dvrul este undeva in pod ?distanta aproximativ 10mAstept idei multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

alimentati separat camerele,nu cu switch ul odata. pentru a receptiona dvr ul pe toate posturile tv instalate la priza ,montati un modulator(in genul celor din VCR-uri) si aveti semnal pe RF de regula in banda UIF. intrati cu video in modulator si iesiti cu semnal RF care il injectati intr unul din spliterele tv si aveti semnal la toate tv-urile. eventual daca distanta e mare si au loc pierderi, puteti monta si un amplificator de semnal pentru a avea senmnal suficient pe instalatie.(e totusi UIF)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator nepotu17

Ideal ar fi ca, in functie de frecventa reglata de modulator, pe intrarea cu semnal tv din reteaua locala de cablu tv, sa montati un filtru ce va taia respectiva frecventa, pentru a nu o distribui gratuit si vecinilor. Ca frecventa eu as alege sub capatul de jos al grilei de programe (93, 101 mhz) tinand cont de faptul ca programele au evoluat, odata cu inmultirea lor, spre UIF care e cam plin, iar injectarea respectivului semnal undeva in ecartul de 7mhz dintre doua programe ar putea duce la o receptie de proasta calitate a respectivelor doua programe. In plus este cunoscut faptul ce frecventele joase au pierderi mai mici pe distante lungi de cablu si variatii mici de nivel in functie de oscilatia temperaturii mediului ambiant.

Link spre comentariu

In ce priveste cablul TV, mie , spliter cu amplificare cu 5 iesiri, imi suna a chinezarie.Este foarte buna ideea de a pleca cu cablu , la fiecare TV, din acel spliter (as fi vrut sa am clienti ca dumneavoastra cand lucram in CATV :da ).In privinta prizelor TV, aveti grija ce cumparati, trebuie sa aiba atenuare maxim 6 decibelmicrovolti pentru frecventa de 600MHz.Mai exista o problema:Ce fel de cablu folositi de la spliterul TV pana la prizele TV?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Un pic mai vechi postul dar poate ajuta...De obicei impreuna cu dvrul se da si un soft (un program pe CD...) care te ajuta sa vezi toate camerele (in ferestre separate) pe un monitor. Daca nu ai este posibil sa gasesti pe net programme de genul.Cand "tragi" cablurile prin sau pe pereti pastreaza o distanta de +/- 30 cm de cablurile de 220v/ac din casa.Undeva aici pe forum parca am citit ca merge si 15cm minim...La toamna o sa ma apuc de ceva asemanator odata cu instalatia electrica. Sa nu ma lungesc cu multe trasee pe pereti o sa trag firele de la TV si Net prin teava de cupru, langa traseul de 220 (doze separate, unde este cazul). Se gaseste la colac, mai ieftina si usor de modelat. Ajungi mai scump decat tuburile folosite la instalatia alectrica insa prefer sa fac un canal mai lat prin beton decat doua separate. Chiar daca folosesc masina cu 2 discuri de taiat/delimitat canale, in betonul communist te apuca damblaua pana termini.Doar o parere...Numai bine.

Link spre comentariu
Vizitator gheo19

acum am terminat si eu de tras instalatia electrica mai am de montat doar tabloul si pe urma am sa ma apuc de cablu tv ... inca il tot gandesc pe unde este mai usor si mai bine de dus sa ajung in toate camerele .Cred ca cel mai usor si practic imi este sa cobor din podul casei cu el avand in vedere ca am 3 dormitoare la mansarda asta inseamna sa sap 3 canale de 2,5m in caramida (ceea ce este floare la ureche ) si mai trad doua jos unul in living si unul in bucatarie asta inseamna vreo 10 m prin perete si restul sus in pod pana la un distribuitor . Tot prin acelasi tub voi trage pana in living un cablu de telefon si un cablu pentru net (imi ajunge o priza pentru net).. voi pune un router wireless .priza pentru telefon o pun doar in cazul in care voi monta o alarma Zimi o parere unde ar fi bine sa trag priza de telefon (undeva la intrarea in casa? unde vine montat panoul de alarma ?) sau unde vine centrala alarmei ? habar nu am cu alarmele :))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări