Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mufa iesire pt.monitor PC si Sopcast

todorovicm

Postări Recomandate

Salut.Cu ajutorul SopCast, urmaresc mai multe posturi TV prin PC-ul meu.A-si dori, daca exista o mufa(sunt novice si nu stiu daca pronunt corect,mii de scuze in acest sens), ce intra in PC(locasul pt.cablu monitor)cu doua iesiri,astfel incat sa nu"scot"mufa monitorului, pt.a urmari pe LCD, un film ,sa zicem fie Digi Film sau HBO Ro...LCD-ul, are posibilitatea de a fi folosit, fie cu semnal TV ,fie cu semnal de la PC.Imi cer scuze pt. exprimare si va rog mult sa ma ajutati-> cum si unde gasesc acea"mufa fermecata",pt.ca e putin inconvenient asa(scot un cablu si introduc la nevoie celalalt)... :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• todorovicm

3

• Kuki

2

• devdas_india

1

Top autori în acest subiect

Salut.Pai LCD-ul este Samsung.In el am deja"introdus"si cablul normal RCS&RDS(retea de cablu local)si cablul"mama".In prezent urmaresc atat cablul RDS&RCS, dar si cu ajutorul PC-ului,"scot"mufa "mama" a monitorului si "introduc"mufa"mama"a cablului de la LCD .Problema e daca functioneaza cele doua introduse intr-un Splitter ...http://i.imgur.com/SfpDh2F.png . Sigur voi opri monitorul,iar de la TV->telecomanda am butonul"Source",de unde pot alege in loc de TV,cel de PC si merge.Intentia mea este de a evita in permanenta scoaterea unei mufe si introducerea alteia...Oricum multumesc Kuki...Astept raspuns de la tine... :sparge:

Link spre comentariu

Nu inteleg nimic din ce prezinti acolo, mufa de antenanu ai de ce sa o scoti si sa bagi mufa vga sau hdmi, trebuie doarsa comuti din Sourcecred ca am inteles problema, ai de fapt 2 monitoare din care unul e LCd-tvsimplu, folosesti functia de multi monitor si daisa cloneze, ca sa ai pe ambele aceeasi imagine, problema e daca ai video integrat si numai o mufa de iesireai nevoie de o simpla placa video

Link spre comentariu
Vizitator Mircel

acea"mufa fermecata"

Schimbi placa video a PC-ului cu una nouă ce are ieșire PC, HDMI și DVI.Monitorul îl vei conecta normal la mufa lui cu 15 pini iar cablul HDMI îl introduce în LCD.
Link spre comentariu

sa inteleg ca ,vrei sa pui pc.ul pe monitor si in acelasi timp pe tv, daca tv.ul are mufa vga (e lafel ca la monitor)primu pas ,bagi spliteru in pc , apoi monitoru in spliter si incelasi timp si tv,ul in spliter dar sa te uiti in cartea tehnica a tv-ului sa vezi ce rezolutie suporta , tv-ul, pe surce pc,input ,daca nu merge , incearca sa pui cablu direct din pc in tv fara spliter, , iar daca asa merge e de vina spliteru

Link spre comentariu

Salut.Multumesc mult pt.raspunsurile voastre.Sincer, Duminica am comandat acel Splitter.Capatul cu mufa"tata" ,am sa il introduc in PC si la celalalt capat(unde sunt cele doua intrari mama)->voi introduce cablu monitor PC si cablu de la LCD.Splitter-ul costa 40 lei+10 lei ramburs prin posta,mi s-a parut ieftin.Azi mi-a spus si ginerele meu despre schimbarea placii video de la PC...Acum voi vedea, daca "sistemul"functioneaza cu acel splitter.Asa cum am mentionat,acum cand folosesc PC-ul, scot mufa cablului ce merge la LCD,iar cand doresc seara sa ma uit la un film ,"scot"mufa monitor PC si introduc mufa cablului de la LCD(imi cer scuze cu exprimare,insa nu sunt de profesie si nu stiu termenii profi ) ,apoi din"source"->caut PC ,dau "ok"si vad un post tv...Dilema mea era daca in Splitter sunt introduse cele 2 mufe,pot sa folosesc fie PC-ul fie TV(nu ambele deodata si sigur cu oprirea monitorului)fara sa scada puterea semnalului din PC...Multumesc din nou devdas_india,Mircel,Kuki. Cu stima si respect pt.voi.Daca voi avea probleme,am sa revin la voi pt.ajutor... :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări