Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte din sticla ?? :D

Vizitator Victorash_00

Postări Recomandate

Vizitator Victorash_00

asta e doar o idee asa din pura curiozitate (nu ca as vrea eu sa-mi fac) ce atzi spune de o incinta facuta dintr-un acvariu vechi si nefolosit????ce fel de incinta ar fi cea mai potrivita??subwoofer , satelit .... ar fi o idee nu ????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

3

• stefanev

3

• FIXVID

2

• Extrem

1

Top autori în acest subiect

incintele din sticla, fibra de sticla, nu sunt recomandate, in primul rand greutatea de a costrui (imbinari, taiere, trebuie sa te asiguri ca nu scapa aer, altfel o sa auzi un fasait deranjant, gauri difuzoare, prindere difuzoare ....), eu zic sa nu te complici asa rau, subwoofer e exclus de construit, poate ar merge la niste sateliti de putere mai mica, dar tot sunt o gramada de probleme si la asta .... daca vrei neaparat sa fie transparent sau semi-transparent foloseste plexiglas, eu nu ti-l recomand pt ca e cam scump si tot vibreaza mult, dar na, daca vrei sa iti faci, nu te putem opri, daca vrei totusi sa nu ai probleme deloc, incintele din MDF, PAL, si alte derivate, de ce nu si lemn masiv :d ... is mai sanatoase :d

Link spre comentariu
Vizitator Victorash_00
:)) cum sa auzi un fasait ?? cum sa aibe scapari incinta?? ia gandeshtete la un acvariu ??? ala tzine apa....normal ca pe la muchii o sa pui silicon k sa etansezi si nu cred k o sa aibe vreo scapare :supz: .......singura problema ar fi prinderea difuzorului.....dar daca pui 2 sau 3 straturi de geam si ceva la interior care sa ii sustzina magnetu ala greu cred k se rezolva....inca odata asta e doar o idee asa pentruo incinta exotica :rolleyes: ......si inca odata nu intentzionez sa confectzionez asa ceva........ :smt006
Link spre comentariu

la acvariu e alta poveste, ca nu cred ca oricare incepator poate construi un acvariu, la fel si o incinta, probleme intampini inca de la inceput daca nu poti taia drept cu diamantul sticla :) ... nu zic ca nu este imposibil, dar e greu pt un incepator, si oricum ... sticla nu este buna pt incinte ....

Link spre comentariu

subwoofere ar mergefullrange nu, pt ca suprafata perfect plana a sticlei ar da nastere la niste unde stationare f nasoale, care ar trebui "omorate" cu fonoabsorbant , ceea ce inseamna ca incinta nu mai este trensparenta, deci nu merita

Link spre comentariu

poti sa iti faci niste sateliti...si difuzoarele sa fie lipite tot cu silicon....cred ca ar fi cel mai usor....daca te apuci sa faci ceva de putere..gen subwoofer trebuie difuzorul prins in suruburi ca nu mai merge cu silicon....si te chinui rau de tot cu gaurile pt prindere a difuzorului....sa iti faci niste sateliti de impresi asa....ca daca iti iei geam de 6mm si calculezi cat te costa, cam tot la acelasi pretz ajungi ca si cum tiai face din pal si e mult mai usor sa lucrezi cu o bucata de lemn....bafta

Link spre comentariu
Vizitator Victorash_00

1. :)) repet din nou k nu am de gand sa-mi fac niste astfel de incinte(in viitorul apropiat)2. am auzit de plexiglas de mult de mult dinaintea ta oricum ;) ideea era nu sa fie transparente ci din sticla (fie ea si vopsita neagra ) ....pur si simplu ma gandeam asa la proprietztile sticlei si ma gandeam cam cum s-ar auzi o boxa sin sticla..... :supz: :rolleyes:

Link spre comentariu
Vizitator Victorash_00

...... eu am auzit de plexiglas de cand aveam vreo 10-12 ani ...... adica cam de cand sa infiintat firma PLEXIROM.....eu cred k astia sunt printre primii (daca nu chiar singurii) care s-au ocupat cu plexiglassu in romania....si odata cu aparitia lor am aflat si eu de plexiglass :smt006 si o intrebare offtopic ca sa nu mai deschid altul :) ce parere avetzi de astea??? care sar auzi cel mai bine dintre ele ??? stiu k mai toate suna naspa dar totusi alegetzi una..

Link spre comentariu
Vizitator Victorash_00

cititzi ma nene ce scrie lumea....".......singura problema ar fi prinderea difuzorului.....dar daca pui 2 sau 3 straturi de geam si ceva la interior care sa ii sustzina magnetu ala greu cred k se rezolva" asta am scris eu mai sus.....ori nu i-ai dat atentzie , ori nu ai inteles ce am vrut sa spun...bafta..........asa sa fie......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări