Ovidanie Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Este vorba de celebra sursa din urmatorul link: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Sursa este gata construita dar din motive de disipatie termica vreau sa-i atasez un modul care comuta prize din secundarul transformatorului. Presupunand ca in secundar am doua prize dica trei bobine inseriate, (din secundar ies patru fire), care ar fi tensiunile optime avand in vedere ca voi folosi configuratia din schema? Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Tensiunile din secundar trebuie sa fie egale (1/3 din tensiunea alternativa minima care iti asigura la iesirea sursei 30V/3A).Daca ar fi sa folosesti 3 bobinaje independente si comutatori care sa-ti permita sa inseriezi oricare cu oricare bobinaj, atunci, tensiunile ar trebui sa fie proportionale cu numerele 1, 2, 4. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Nu sunt sigur ca am inteles explicatia. Eu ma gandeam sa optimizez randamentul pentru cazurile particulare, cum ar fi incarcarea unui acumulator 12V Pb-acid. Sau incarcarea unui pachet de acumulatori litiu de 4,2V. In practica cele mai deranjante sunt cazurilel cand incarc acumulatori: timp lung si curenti relativ mari. Transformatorul folosit este un toroidal. Dupa ce i-am dat jos izolatia am vazut ca pot sa scot lejer cate prize am nevoie. Trebuie doar sa ma hotarasc ce tensniuni am nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum