euvasile Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Va salut! Sunt solicitat sa execut o aerisire la un spatiu comercial si inainte sa ma apuc sa fac ceva as vrea sa ma consult si cu voi. Spatiul are marimea de 600metri patrati la demisol si 100metri patrati la partier si este utilizat ca magazin. Problema la acest spatiu este infiltrara mirosului urat mirositor de la subsol prin ghenele care sunt traversate de diverse tevi. Propietarul nu vrea sa infunde aceste ghene, pentruca nici nu este indicat ( la defectiunea unei tevi ar insemna sa inunde magazinul) Singura solutie este o aerisire, ca drept urmare am zis ca ar trebui sa fac in felul urmator: -aerisirea subsolului care practic este format din doua compartimente si nu are nicio gura de aerisire pe nicaieri, aerul intra pe la usa subsolului si iese prin ghene in magazin si din magazin pe usa afara, ventilatia o voi face prin doua tevi cu diametrul de 200 prevazute cu cate un ventilator pentru fiecare. -aerisirea spatiului (asta e ceva mai complicat) dar eu m-am gandit sa cumpar unul sau doua ventilatoare cu recuperare de caldura model HR 250 (vezi foto) http://www.ventadix.ro/--ventilatoare-c ... ctive.html Problema e ca habar nu am cat sunt de eficiente si pe ce principiu functioneaza si cu ce probleme ma pot confrunta pe timp de iarna sau vara. Va rog daca a mai facut cineva aerisirea unui spatiu comercial sa-mi zica si mie ce probleme poate sa apara, sau cum a realizat aerisirea spatiului. Va multumesc! am gasit si ceva instructiuni http://www.ventilatie.com.ro/sisteme_de ... ldura.html Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 26, 2013 Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Pai vezi care este volumul de aer (V=L*l*h, tu ai dat numai suprafata) si-l imparti la debitul ventilatorului (mc/h) si afli timpul in care se efectueaza un schimb de aer. Link spre comentariu
euvasile Postat Septembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2013 Am facut calculele si ventilatorul de mai sus nu face fata decat la 100m patrati. Ca sa efectuiez o aerisire cu recuperare de caldura a spatiului trebuie investite cateva mii de euro, si nu este cazul .Asa ca voi executa o aerisire in functie de bugetul alocat. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 daca incerci sa ventilezi in felul in care ai descris vei obtine efectul contrar adica bagi mai mult miros. Trebuie sa iei aer proaspat de afara si sa il introduci in incapere pt ca el sa fie evacuat prin ghenele de care spui. Trebuie vazut pe unde se poate evacua aerul din ghene adtfel incat sa nu intre in alte incaperi. Daca se evacueaza pe acoperis va fi nevoie de un pamatuf de ala de sarma cu o bila la capat sa cureti cosul de aerisire. In varful cosului de aerisire va trebui montat un ventilator care sa traga aerul din cos sa-l evacueze afara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum