Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare surubelnita cu acumulator de la retea

trasorv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

9

• Dr.L

5

• Marian

5

• petru_f

2

Top autori în acest subiect

Nu stiu cat de inspirata este ideea de a merge pe o sursa cu 3-4v mai mult decat ar trebui, retine ca acea cadere de tensiune pe conductor este direct proportionala cu curentul de sarcina, deci la consum mic ( in gol spre exemplu ) tensiunea primita de surubelnita poate fi destul de mare, poate prea mare... pur si simplu mergi pe conductor suficient de gros si atat, setezi sursa la cat are consumatorul nevoie in mod normal. O sectiune de 2,5-3mm ar trebui sa fie suficient raportat la lungimea de care spui ca ai nevoie.

Link spre comentariu

Eu am bagat toata dracovenia cu traf,punte si conzi in carcasa de acumulator,golita in prealabil :rade: .Pana acum am avut noroc de trafuri compacte,de obicei caut sa ajung cam la 18-20v redresat in gol,in sarcina cade numa bine.Amperaj n-am masurat,doar cu ochiometrul si urechiometrul.

Link spre comentariu
Catre admin:

Care, de fapt, sunt moderator. Adminul e ala cu drepturi absolute, adica Vasile si Madalina.

pentru ce este butonul citeaza daca nu pot sa-i raspund direct celui care mi-a furnizat informatia?

Acel buton e pt a raspunde fix la obiect.

Eu am scris cat se poate de clar: nu mai cita inutil mesajul anterior.

Stii ce inseamna mesajul anterior?

Aparent nu, ca desi marian ti-a atras atentia si ti-a explicat cum sta treaba cu citarea (acum 2 zile! viewtopic.php?p=1367757#p1367757), ai ignorat fara probleme ce a spus

Unul imi da un indiciu bun iar eu le raspund tuturor? Poate gresesc......

Da, gresesti. Nu, nu le raspunzi tuturor. Cand scrii dupa cineva, e de la sine inteles ca ii raspunzi acelei persoane.

Daca vrei sa raspunzi cuiva de mai dinainte, poti folosi foarte simplu

@trasorv -scrie aici mesajul in continuare si gata.

La fel ca si in cazul cand le raspunzi mai multora.

Citarea e pt chestii cat se poate de la obiect, nu pt mesaje intregi, in special pt cel anterior.

Pacat ca a durat 2 zile elucidarea acestor mistere, timp in care te-ai gandit ca ce nu stii, mai bine ignori :nebunrau:.

Apoi, sa nu mai zic ca ceilalti interlocutori folosesc functia de citare corect, fapt iarasi ignorat.

Link spre comentariu

@laurex

Eu am bagat toata dracovenia cu traf,punte si conzi in carcasa de acumulator,golita in prealabil :rade: .Pana acum am avut noroc de trafuri compacte,de obicei caut sa ajung cam la 18-20v redresat in gol,in sarcina cade numa bine.Amperaj n-am masurat,doar cu ochiometrul si urechiometrul.

Trebuie si nasometru/adulmecat smellu de la lacul trafului. Un traf care incape in carcasa cati A sa-ti dea el? Chiar si unu cu 4 "U"-uri premagnetizate nu-ti da mai mult de 4A la 15V(pt un toc accu 24V, voluminos), deci masina e buna la infiletat, cu pauze. Depinde si ce infiletezi.
Link spre comentariu

^Subscriu, daca traful este suficient de mic incat sa incapa in carcasa acumulatorului atunci cu siguranta nu poate oferi prea multe in ceea ce priveste curentul, este de urmarit regimul termic mai ales ca de obicei acele carcase sunt totusi compacte si nu prea permit ventilare.

Link spre comentariu

Infiletez aproape orice in orice.Nu holzsuruburi kilometrice in stejar dar undeva pe acolo.Nu smelleste,e si o strategie de amenajare pe acolo.Cand mai desfac jucaria va pun poza.Am un cond de 8200 in maner sau cum ii zice, si restul matelor in carcasa aia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări