Vizitator renholder Postat Septembrie 5, 2006 Partajează Postat Septembrie 5, 2006 Salut, Cum pot determina rezistanta folosita pentru polatizarea unui MOSFET? Link spre comentariu
peshte Postat Septembrie 5, 2006 Partajează Postat Septembrie 5, 2006 Pai nu e o polarizare cu o rezistenta ca la bipolari, ci cu un divizor de tensiune, pentru ca FET-urile se comanda in tensiune, nu in curent. Link spre comentariu
Vizitator renholder Postat Septembrie 5, 2006 Partajează Postat Septembrie 5, 2006 si atunci , cum dimensionez piesele la divizorul de tensiune? Sa zicem ca eu am o tensiune de 4,8V si un curent de 75 de mA. Sau altfel: este mai bine sa folosesc un bipolar in locul mosfet-ului? Schema este un convertor de tensiune care contine de fapt doua componente mosfet care lucreaza in comutatie. Link spre comentariu
peshte Postat Septembrie 6, 2006 Partajează Postat Septembrie 6, 2006 Sa luam spre exemplu IRFZ40 care la 10 V pe poarta are aprox. 0,01Ohm Rds. Daca faci un divizor din 2 rezistente de 10K, pe poarta va fi o injumatatire a tensiunii, apoi te uiti in datasheet cum evolueaza Rds in functie de tensiunea pe poarta.Daca te referi la rezistenta care se pune intre partea de oscilatie si poarta FET-ului, eu cred ca ea se pune pentru ca in caz de se arde vre-un FET, sa nu bage curent mare pe iesirea oscilatorului si astfel sa il arda. Eu cred ca merge cu succes si fara ea, pentru ca Rgs e teoretic infinita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum