radioDJ Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Hai sa le eliminam pe rand.- In bios iti apare unitatea?- Daca-ti apare si pui sa booteze prima data pe ea, si introduci un CD/DVD bootabil are vre-un efect? Link spre comentariu
profesorul01 Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Dar alte probleme ascunse mai are laptoopul sau atat doar ca nu vede unitatea optica ?? Il aveti de mult timp si anainte a vazut unitatea optica si din senin nu o mai vede ?? Functia open/close a unitatii optice merge ? Ledul indicator al unitatii optice se aprinde ? Variante posibile pt. dvs. din informatiile care le cunosc pana acuma :1. Incercati cu o alta unitate optica de laptoop desigur sa fie functionala care are aceiasi interfata de interconectare si forma pt. a se potrivi si vedeti daca o vede pe aceasta sau nu. 2. Reset bios daca aveti acces la bateria de bios (nu aveti nimic de piedut ) .3. Achizitionati o unitate optica pe interfata usb .OK sa le luam pe rand :- Din cate stiu pana acum NU mai are alte probleme ascunse ;- l-am luat second hand si NU imi mai aduc aminte daca am probat DVD ul atunci (adica acum 2 ani!) ;- functia Open/Close Merge , si chiar se invarte un pic dvd ul si se aude acel zgomot specific ;- ledul indicator se aprinde ;- DA in BIOS se vede unitatea acolo unde te intreaba de pe ce vrei sa butezi DAR NU PLEACA SA BUTEZE DELOC DE ACOLO. Stiu sigur asta pt ca am reinstalat SO W7 de pe stick si NU de pe DVD! 1A) urmeaza sa caut ; 2A) ce inseamna reset bios?....care este bateria de bios ? ; 3A) am luat in calcul si varianta asta ; Link spre comentariu
profesorul01 Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Hai sa le eliminam pe rand.- In bios iti apare unitatea?- Daca-ti apare si pui sa booteze prima data pe ea, si introduci un CD/DVD bootabil are vre-un efect? DA apare unitatea ; NU nu are nici un effect Link spre comentariu
profesorul01 Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 pariez pe southbridge dezlipit, asteapta-te sa pice si controlerul de hdd si usb-urile; treaba se rezolva cu un reball (nu reflow)EXCLUS , NU mai bag NICI un ban in el!.Este din 2007 si NU mai umblu in el. Tot ce ma intereseaza este daca se mai poate remedia .Daca NU , POT atasa o unitate optica exterioara fie de la Calculator de Birou fie de la un alt laptop?. Daca DA , CUM se face . Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Pai daca aveti de unde sa faceti rost de un dvd-rw aproximativ la fel ca al dvs de la laptop,atunci puteti sa incercati cu un dvd-rw....sau daca nu sa cautati la cineva care are mini laptop si care are un dvd-rw extern pe usb....si tot asa sa incercati si cu ala pe usb....V-am atasat doua poze cu dvd-rw extern pe usb ca sa vedeti cum arata. Va doresc mult succes !!! Link spre comentariu
devdas_india Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 dupa cele citite , problema e cd,romul nu mai citeste ,cauta alt cdrom dvdrom etc care sa aiba ceasi mufa de conectare , si iti va merge , sigur , nu e neaparat sa fie acelasi model , doar sa nu fie prea vechi, sa se apropie cu ani care e laptopu , , daca laptopu e din 2006 cdromu sa fie lafel sau aproape cu 2 3 ani , presupun ca la mufa ai sata Link spre comentariu
profesorul01 Postat Septembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2013 @FLORIN IORDACHE, In caz ca NU reusesc sa gasesc o unitate care sa se potriveasca la ce am eu , de unde iau dvd-rw acela extern HP care este in a 2-a poza?. Un magazin REAL , NU online (am luat 2 TEPE cu NETUL si NU MAI VREAU inca UNA!) :cry: Link spre comentariu
profesorul01 Postat Septembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2013 dupa cele citite , problema e cd,romul nu mai citeste ,cauta alt cdrom dvdrom etc care sa aiba ceasi mufa de conectare , si iti va merge , sigur , nu e neaparat sa fie acelasi model , doar sa nu fie prea vechi, sa se apropie cu ani care e laptopu , , daca laptopu e din 2006 cdromu sa fie lafel sau aproape cu 2 3 ani , presupun ca la mufa ai sata Asta era si idea principala. Sa caut ceva care sa mearga la ce am eu si daca NU gasesc , sa caut variante alternative. Mai stiti ceva magazine sau vre-un service care sa vanda DOAR unitatea optica?.MULTUMESC Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Cel mai ieftin iesiti cu un adaptor din acesta: http://www.okazii.ro/componente-compute ... a132182591 Adaugati o unitate optica de PC normal, o gasiti tot pe okazii cu 20-30 lei, daca nu o aveti deja. In plus adaptorul va permite conectarea unui HDD normal IDE ori SATA extern, si permite bootarea de pe o unitate externa. Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 in cazul tau nu e chipsetul, zic eu ca e doar unitatea optica terminata, in principiu daca o schimbi e totul ok Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 @FLORIN IORDACHE,De unde iau dvd-rw acela extern HP care este in a 2-a poza? :cry:Buna ziua ! Aveti un mesaj privat de la mine . Dar va spun de pe acum ca este cam scump acest dvd-rw extern HP.....dar nu trebuie sa va speriati fff tare de pret pentru ca puteti sa va luati alta marca de dvd-rw extern pe usb....de exemplu :LG,SAMSUNG...etc....care o sa fie mai ieftine...dar nu prea cred ca o sa gasiti mai ieftine de 150-200 roni dvd-rw extern pe usb.. Succes ! Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 produsul care a fost presentat pe mokazii e mai mutl decat ok , chiar daca pica de tot lapropul tot aveti al ce sa il folositi , la alte tipuri de hardiscuri sau de cd rom , chiar si pt verificat daca sunt bune sau defecteil recomand Link spre comentariu
devdas_india Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 dupa cele citite , problema e cd,romul nu mai citeste ,cauta alt cdrom dvdrom etc care sa aiba ceasi mufa de conectare , si iti va merge , sigur , nu e neaparat sa fie acelasi model , doar sa nu fie prea vechi, sa se apropie cu ani care e laptopu , , daca laptopu e din 2006 cdromu sa fie lafel sau aproape cu 2 3 ani , presupun ca la mufa ai sata Asta era si idea principala. Sa caut ceva care sa mearga la ce am eu si daca NU gasesc , sa caut variante alternative. Mai stiti ceva magazine sau vre-un service care sa vanda DOAR unitatea optica?.MULTUMESCgasesti sigur , te duci la magazinele de componente pc, sii explici acolo si o sa iti dea daca au pe stoc, sau dute la service de calculatoare si explici problemea , o sa te ajute eii sigur , Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 dupa cele citite , problema e cd,romul nu mai citeste ,cauta alt cdrom dvdrom etc care sa aiba ceasi mufa de conectare , si iti va merge , sigur , nu e neaparat sa fie acelasi model , doar sa nu fie prea vechi, sa se apropie cu ani care e laptopu , , daca laptopu e din 2006 cdromu sa fie lafel sau aproape cu 2 3 ani , presupun ca la mufa ai sata Asta era si idea principala. Sa caut ceva care sa mearga la ce am eu si daca NU gasesc , sa caut variante alternative. Mai stiti ceva magazine sau vre-un service care sa vanda DOAR unitatea optica?.MULTUMESCAi PM cu adresa magazinului, e pe str Maica Domnului. Link spre comentariu
lavynyu Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Pai atunci clar aveti nevoie de o unitate optica , daca nu doriti sa investiti prea multi bani face-ti poze unitatii optice si pune-ti anunt la bazar sectiunea cumparari si sigur gasiti o unitate functionala second poate am si eu printre ale mele una sa vi se potriveasca ! Eu zic ca este cea mai ieftina varianta ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum