Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NU MAI VAD Unitatea Optica DVD/CDRom-ul

profesorul01

Postări Recomandate

BUNA ZIUA, Am o problema legata de UNITATEA OPTICA DVD/CDRom-ul pe care NU IL MAI VEDE CALCULATORUL NICAIERI!. :sparge: - NU il vede cand deschid iconita "COMPUTER" ; - NU il vede cand deschid "COMPUTER MANAGEMENT" ;- am executat comanda "scannow" si am primit un URIAS RAPORT dar care pt mine este egal cu ZERO (seamana cu o limba extraterestra :jytuiyu );- am reinstalat SO ,W7 Ultimate ;- am instalat tot ce ziceau cei de la MICROSOFT ;- am cautat pe net zile intregi si am aplicat tot ce am aflat dar degeaba :cry: Este un laptop HP Pavilion Dv9700 - dv9910us - FE694UA#ABAsi are urmatoarea configuratie: Ce ma sfatuiti sa fac? NUMAI BINE MARIUS

post-38911-139829677606_thumb.png

post-38911-139829677619_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• profesorul01

16

• George(sb)

6

• adicontakt

4

• FLORIN IORDACHE

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Calculatorul este HP Pavilion Dv9700 - dv9910us

Acest calculator este un laptop,nu este calculator.... :da Eu asi zice sa incercati sa faceti rost de la cineva de un cd-rom,dvd-rom,dvd-rw....si sa vedeti daca se rezolva problema.
Link spre comentariu

Trebuie neaparat sa fie de la acelasi Model de laptop?.

Nu,nu trebuie neaparat sa fie de la acelasi model de laptop,dar trebuie sa fie tot de la un laptop HP Pavilion .....dar trebuie neaparat sa se asemene ff bine unitatea optica cu ce aveti dvs acolo in acest laptop.... :da Succes !!
Link spre comentariu

Avand in vedere ca este fabricat 2006-2007 NU cred ca mai sunt multe in Romania! :cry: darmite in Bucuresti.! Ca ultima varianta as putea sa folosesc o alta unitate optica pe care sa o cuplez la laptop printr-un cablu pe o intrare USB3.0 cum sunt cele de pe net?.

Link spre comentariu

@adicontakt, Pare OK pt ce mi-ar trebui....unde il pot gasii?....la magazine NORMALE NU PE NET!.@pop_ady44,este stickul de internet de la Digi , incearca sa plece (se aude sunetul Acela specific) dar NIMIC ;

Link spre comentariu

Dar alte probleme ascunse mai are laptoopul sau atat doar ca nu vede unitatea optica ?? Il aveti de mult timp si anainte a vazut unitatea optica si din senin nu o mai vede ?? Functia open/close a unitatii optice merge ? Ledul indicator al unitatii optice se aprinde ? Variante posibile pt. dvs. din informatiile care le cunosc pana acuma :1. Incercati cu o alta unitate optica de laptoop desigur sa fie functionala care are aceiasi interfata de interconectare si forma pt. a se potrivi si vedeti daca o vede pe aceasta sau nu. 2. Reset bios daca aveti acces la bateria de bios (nu aveti nimic de piedut ) .3. Achizitionati o unitate optica pe interfata usb .

Link spre comentariu

BUNA ZIUA, Am o problema legata de UNITATEA OPTICA DVD/CDRom-ul pe care NU IL MAI VEDE CALCULATORUL NICAIERI!. :sparge: - NU il vede cand deschid iconita "COMPUTER" ; - NU il vede cand deschid "COMPUTER MANAGEMENT" ;- am executat comanda "scannow" si am primit un URIAS RAPORT dar care pt mine este egal cu ZERO (seamana cu o limba extraterestra :jytuiyu );- am reinstalat SO ,W7 Ultimate ;- am instalat tot ce ziceau cei de la MICROSOFT ;- am cautat pe net zile intregi si am aplicat tot ce am aflat dar degeaba :cry: Este un laptop HP Pavilion Dv9700 - dv9910us - FE694UA#ABAsi are urmatoarea configuratie: Ce ma sfatuiti sa fac? NUMAI BINE MARIUS

Probabil ca este modelul cu MCP67M-A2. In cazul in care este cu MCP schimbi placa cu o alta care are alte chipseturi. Cea cu MCP o arunci pentru ca orice reflow reballing nu te tine mai mult de 3-4 luni iar MCP nu se mai fabrica.Daca este modelul cu 3 chipseturi atunci este dezlipit southbridge si se rezolva cu sanse de garantie pe termen lung. Ar trebui daca tin minte bine codul sa fie ceva cu NF-430. S-au facut zeci de variante.Succes!
Link spre comentariu

nu stiu ce faceti voi de vapica chipurile, la mne e foarte limpede: tot ce a scapat teafar din reball nu sa mai intors, nici macar unul.Cu placile la care sa facut reflow e mai problematic, acici sunt sanse 70-80% sa nu iese, daca e un nvidia 7600 pot spune ca rata de succes e de 99,9% cu conditia sa nu se fii facut reflow

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări