aureliu67 Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 La acuratetea peste asteptarile mele a schemei pe care am facut-o si mai ales la simplitatea ei nu vad de ce cauti alte solutii.Cu cat este mai simpla cu atat mai putine probleme vei avea cu ea. Nu degeaba au rusii o zicala. Genialitatea consta in simplitate!Schema data este de 10 ori mai sensibila decat este necesar unui tracker pt concentrator solar, unde exactitatea este vitala. Desigur, daca vrei sa faci ceva cu LCD si chestii care sa aiba aspect comercial nu merge. Dar pt uz personal e mai mult decat suficienta. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Da, am vazut proiectul tau, nu-i rau ce ai facut. Dar nu-i tot una pentru o parabolica solara.De unde ai cumparat tabla-inox-lucioasa? Cine stie, poate imi schimb proiectul. Ma gandesc la panoul tau sa montez colectorul orizontal astfel incat sa am mai putin bataie de cap cu orientarea catre soare. In acest caz (montat orizontal) trakerul solar regleaza un unghi mai restrans, vrs. traiectoria soarelui numai pe verticala.Nu caut traker cu LCD, nu vreau sa-mi bat capu' cu afisaje ... caut traker stabil indiferent de conditiile zilei (vrs. noapte/zi si vreme cu soare dupa nori.http://www.teknofm.ro/energie-regenerabilaPentru mine apa calda obtinuta v-a avea destinatii multiple, spre exemplu: un puffer de acumulare apa calda (agent termic) indiferent de anotimp (min. 2-3000L / la t > 95*C:- radiatoare de caldura de la instalatia de incalzire,- apa calda menajera - baie, dus, bucatarie,- baterie de incalzire la instalatia de ventilatie,- sera proprie ... legume si floriLa acuratetea peste asteptarile mele a schemei pe care am facut-o si mai ales la simplitatea ei nu vad de ce cauti alte solutii.Cu cat este mai simpla cu atat mai putine probleme vei avea cu ea..... Link spre comentariu
aureliu67 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Al meu este celalalt, mai ieftin.. Cu fasii de oglinda lipite pe tabla.. Link spre comentariu
cristi1974 Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 Va salut .am nevoie de putin ajutor ,am o montura HH si vreau s-o folosesc la orientarea unui panou .am modificat un pic electronica din ea s-e orienteaza dupa o sursa de lumina dar,nu revine de la vest la est .va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum