Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0-30V/3A cu LM723

CornelM

Postări Recomandate

• 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator doktort34

cu scuzele de ma baga in discutie schema seama maxim cu asta si care o aveam in plan de realizat

Sunt cumva aceleasi scheme??L.E. schemele sunt luate de pe hobbielektronika.hu
A construit cineva aceasta sursa?
Link spre comentariu

da (am facut-o in doua exemplare.... :da ).... eu pot spune ca merge ok...am sa revin cu poze:Singurul lucru la mine este ca neavand un traf adecvat ...astfel incat sa am 50 V/iesire, toate testele mele au fost pana in 35...38V... a si partea de divizoare pentru volt-metru si ampermetru ( am folosit alte instrumente)PS: defapt aceasta versiune are la baza tot cam acelasi principiu din schemele consacrate... cu 723

Link spre comentariu
Vizitator doktort34

Incerc sa fac o sursa dubla +-50 pentru testarea amplificatoarelor,in datasheet la LM723 la iesire maxim e 37V dar aici 50V asta ma pune pe ginduri ma poate ajuta cineva ce modificari treb sa fac in schema sau obtin +-60V sau propuneti va rog o schema caut de citeva zile nu pot da de capat toate au la esire 30V.ms anticipat

Link spre comentariu

Incerc sa fac o sursa dubla +-50 pentru testarea amplificatoarelor,in datasheet la LM723 la iesire maxim e 37V dar aici 50V asta ma pune pe ginduri ma poate ajuta cineva ce modificari treb sa fac in schema sau obtin +-60V sau propuneti va rog o schema caut de citeva zile nu pot da de capat toate au la esire 30V.ms anticipat

cu masa flotanta merge pana la ce tensiune vrei.
Link spre comentariu

Puterea lor este ceva mai mică dar marea problemă este amplificarea în curent MULT mai mică decât la BD911. Ar trebui să pui un BD139 cu beta foarte mare BD139-25 de exemplu. Dar probabil că de funcționat va funcționa oricum - cu probleme la curenți mai mari.

Link spre comentariu

:101 Vineri am finalizat sursa din topic. A functionat de la prima alimentare. Tensiunea maxima la iesire este de 37 Vcc in gol. (Traf.ul scoate 26 Vca.) Sarcina nu am avut decat un bec auto, 12 V / 21 W si pot spune ca 12 V setam in gol, 12 V aveam si-n sarcina. Regleaza foarte bine si intensitatea, am ajuns pana la minim 210mA. ( Se putea experimenta, dar era tarziu, alta data.) Am incercat cu o sarcina mai mare, un bec de 24 V / 74 W, dar intra in limitare imediat, cu potentiometrul la maxim. Testele au fost de scurta durata, cca. 2 minute, deoarece puntea redresoare - 10 A/1kV- se incalzea ~ 60 grade C, de asemenea si tranzistorii (TIP 35) tot pana la ~60 grade C, desi sunt pe radiator...usor subdimensionat. Mentionez, puntea nu are radiator dar i-i pun, asijderea si la tranzistori trebuie ceva mai serios.

Cateva poze:

Posted Image

IMG]http://i58.tinypic.com/1h4jyh.jpg[/img]

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Poate cineva mai arunca o privire pe aici. Daca la iesirea de 5 V din schema discutata aici i-i pun 2 diode 1N4007 (una pe iesire +/- si cealalta pe IN-OUT la LM 7805) pentru a alimenta un cooler (racire radiator), poate influenta functionarea sursei in parametrii normali ? Cooler-ul consuma 107 mA, traf.-ul debiteaza 2x12 Vca / 600mA. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări