albasete Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 In prospectul schemei din revista Conex se mentioneaza ca pentru a mari intensitatea, se modifica rezistenta R9 (22 K) din schema Conex. Pentru a obtine 6 A (minimul pentru un acumulator de 60 - 65 A la cca. 10 ore de incarcare), R9 trebuie sa fie de 50 K ? Formula utilizata: R=U/I. va rog sa ma corectati daca am gresit. Multumesc.LE: Schema este ideala in conditiile utilizarii ca si incarcator de acumulatori, astfel nefiind nevoie sa fie "blocat" un traf. numai pentru incarcator. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Nu e deloc ideala! Pe acumulator ajung 14V, pe tranzistori se disipa 20+ V!Dar daca randamentul scazut si caldura disipata nu deranjeaza, atunci merge fara probleme.Pt 6A mai trebuie dublati si tranzistorii + redimensionata comanda lor. Iarasi ajungem la o alta sursa :nebunrau:Oricum, pt marirea curentului mai bine se miscoreaza R17. Ca nemodificata, la dublarea curentului, va disipa de 4 ori mai mult! Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Nu doresc modificarea schemei ! Inteleg ca se poate folosi ca si incarcator de acumulatori dar creste semnificativ timpul de incarcare, etc... M-am lamurit. Multumesc. Link spre comentariu
CornelM Postat Octombrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Buna seara.Am reusit sa finalizez cu succes aceasta sursa. Functioneaza foarte bine.Multumesc pentru ajutorul acordat.Am facut greseli in schema eagle ce am postat-o pe la inceputul discutiei .SA NU LUCREZE NIMENI DUPA ACEA SCHEMA! cu scuzele de rigoare! Succese pt cine se incumeta s-o construiasca! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Arata bine, felcitari!Pune te rog si schema corectata intr-un mesaj, si-o s-o inlocuies eu in emsajul in care e gresita (sa-mi zici care). Ca sa nu apara probleme pe viitor (eratele se vad semnificativ mai greu). Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Aha ! Deci se poate si "color" . Felicitari pentru realizare ! Arata super. Poate intr-o zi ma apuc si de acest proiect... Link spre comentariu
pannovy Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 O altă abordare din punct de vedere al carcasei... Fiind pentru uz personal, nu am bibilit prea mult la finisaje. Voltampermetrul e luat de pe forum din vanzari, deci nu detin hex-ul. Ca piesa distinctă e dimensionat la 50V-5A. Părțile laterale si radiatorul sunt din duraluminiu. Restul tabla de Al de 1mm. Link spre comentariu
CornelM Postat Octombrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Felicitari pentru realizare. Am atasat schema corecata facuta in eagle.Am facut mici modificari si anume doua potentiometre in plus,pentru a facilita reglejul si punerea in functiune. sursa ok.zip Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Salut. Se poate reposta schema corecta ? Nu pot descide fisierul. Multumesc. Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 In Almanah Tehnium '84, autorul spune ca prin tatonarea rezistentei R16 (4K7) se pot obtine 5 A. (cu 3 tranz. 2n3055). In locul traf.ului de 2x12 / 400 mA, daca se foloseste un traf. de 2x12 / 1 A, "strica" cu ceva ? Este utila si sursa de 5 V, dar macar la maximum cat poate debita. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 In locul traf.ului de 2x12 / 400 mA, daca se foloseste un traf. de 2x12 / 1 A, "strica" cu ceva ?In nici un caz. Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Multumesc Dr. Led. Am verificat cablajul postat de Pannovy si este la scara 1:1. (Am confruntat cu CI-urile si 7805.) Cine doreste, poate sa-l faca fara griji. Deja am inceput sa caut piesele prin cutia "cu detoate". Problema majora ramane traf.ul. Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Traf.-ul este pe drum, trebuie sa soseasca zilele acestea, cablajul este gata, mai trebuie "bibilit" putin, dar... in poza revistei Conex potentiometrul reglaj tensiune este de 50 K, iar in sechema de 22 K. Care este real ? Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 A mai finalizat cineva aceasta sursa ? Revin: " in poza revistei Conex potentiometrul reglaj tensiune este de 50 K, iar in sechema de 22 K. Care este real ?" Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 M-am lamurit si cu potentiometrul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum