Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0-30V/3A cu LM723

Postări Recomandate

In prospectul schemei din revista Conex se mentioneaza ca pentru a mari intensitatea, se modifica rezistenta R9 (22 K) din schema Conex. Pentru a obtine 6 A (minimul pentru un acumulator de 60 - 65 A la cca. 10 ore de incarcare), R9 trebuie sa fie de 50 K ? Formula utilizata: R=U/I. va rog sa ma corectati daca am gresit. Multumesc.LE: Schema este ideala in conditiile utilizarii ca si incarcator de acumulatori, astfel nefiind nevoie sa fie "blocat" un traf. numai pentru incarcator.

Link spre comentariu

Nu e deloc ideala! Pe acumulator ajung 14V, pe tranzistori se disipa 20+ V!Dar daca randamentul scazut si caldura disipata nu deranjeaza, atunci merge fara probleme.Pt 6A mai trebuie dublati si tranzistorii + redimensionata comanda lor. Iarasi ajungem la o alta sursa :nebunrau:Oricum, pt marirea curentului mai bine se miscoreaza R17. Ca nemodificata, la dublarea curentului, va disipa de 4 ori mai mult!

Link spre comentariu

Buna seara.Am reusit sa finalizez cu succes aceasta sursa. :101 Functioneaza foarte bine.Multumesc pentru ajutorul acordat.Am facut greseli in schema eagle ce am postat-o pe la inceputul discutiei :bataie .SA NU LUCREZE NIMENI DUPA ACEA SCHEMA! cu scuzele de rigoare! :jytuiyu Succese pt cine se incumeta s-o construiasca! :aplauze

post-31222-139829687387_thumb.jpg

post-31222-13982968739_thumb.jpg

Link spre comentariu

O altă abordare din punct de vedere al carcasei... Fiind pentru uz personal, nu am bibilit prea mult la finisaje. Voltampermetrul e luat de pe forum din vanzari, deci nu detin hex-ul. Ca piesa distinctă e dimensionat la 50V-5A. Părțile laterale si radiatorul sunt din duraluminiu. Restul tabla de Al de 1mm.

post-50875-139829687856_thumb.jpg

post-50875-13982968786_thumb.jpg

post-50875-139829687868_thumb.jpg

post-50875-139829687877_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări