Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0-30V/3A cu LM723

CornelM

Postări Recomandate

Foarte frumos!Felicitari djlove!Vad ca si poturile sunt de calitate.

Nu-mi dau seama prea bine cum pica partea de sus a carcasei pe corp.

Privitor la autocolantul Rayfilm.De unde?Inscriptiile vor rezista?Am vazut la zvonacfist ca mai trage o folie transparenta peste cea inscriptionata...

Vopseaua de care?De regula pe aluminiu prind greu vopselele obisnuite.La avioane suprafetele se sableaza cu pulbere de sticla,anterior vopsirii,pentru asigurare aderenta.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Tabla de jos si de sus e identica, am indoit 15mm pe toate laturile, ca o tavita. Vopseaua e ceva special, industrial, o folosesc la serviciu pe niste unitati industirale mari care rezista direct conditiilor atmosferice peste 30 de ani, bine acolo se aplica mai multe straturi, eu am folosit ca sa zic asa "spray de retus", nu scrie nici o marca pe ea pentru ca e "imbuteliata" la tub doar pentru acest scop, dar oricum e ceva mai diferit fata de vopseaua auto pe care o gasesti in magazinele de bricolaj.

Folia Rayfilm am cumparat-o in trecut de la o firma locala cu birotica, initial in alt scop, o cutie de 100bucati a costat in jur de 200lei, si apoi mi-a venit ideea de a o folosi in acest scop, dupa ce am fazut ca adezivul de pe ea e destul de calitativ, printata laser nu vad de ce nu ar rezista bine.... Colegul de care spui, foloseste altceva, hartie sau folie simpla de  tip retroproiector care nu e autoadeziva si o lamineaza pentru a o putea lipi pe panoul frontal. asta transparenta mata, lasa culoarea vopselei sa treaca prin ea si nu se vede asa tare ca am aplicat peste.

Conectorii folositi la iesire sunt de la TME, si sunt foarte calitativi, mult peste ce aveam nevoie aici, au specificatie ca rezista la 20A, aveam si unii chinezesti, dar nu I-am pus aici sa nu stric treaba :) in schimb mufele banana tata sunt chinezesti, nu am mai stat sa confectionez si niste cabluri de test ok, am si perechea lor de calitate pe undeva...

Editat de djlove
Link spre comentariu
Acum 3 ore, djlove a spus:

Colegul de care spui, foloseste altceva, hartie sau folie simpla de  tip retroproiector care nu e autoadeziva si o lamineaza pentru a o putea lipi pe panoul frontal.

Eu sunt colegul la care se referea @BRANCA si folosesc exact folie Rayfilm autoadeziva doar ca pun printul pe una argintie mata si peste ea lipesc o alta folie autoadeziva dar transparent lucios. Am garantia ca tonerul este protejat, nu exista riscul ca in timp sa se duca grafica. Decupajele le fac dupa ce am lipit foliile asa cum am scris apoi lipesc acest "panel" pe panou.

Felicitari pentru realizare. Arata fain de tot. :da

Link spre comentariu

M-am uitat mai atent la cutie.Indoire,formatare in atelier specializat?Foarte greu sa faci asa ceva acasa.Mai ales indoirile finale la forma de tavita.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

M-am uitat mai atent la cutie.Indoire,formatare in atelier specializat?Foarte greu sa faci asa ceva acasa.Mai ales indoirile finale la forma de tavita.

Upcant.

Da, a iesit frumos. Pacat cu afisoarele care au eroare mare. Caderea de tensiune pe shuntul de masurare curent nu este masurata si scazuta pt afisare.

Link spre comentariu

Nu am facut pe upcant, e facut pe un un utilaj mai special, primul instalat in Romania, de fapt inca se instaleaza in compania unde lucrez, e o linie, un turn imens si zeci de tipuri de table, urmat de taiere laser, indoire, depozitare, totul automat, nu atinge nimeni nimic, dar inca se instaleaza sistemul, si nu fucntioneaza toate elementele. Posibilitatile sunt nelimitate daca sti sa o programezi sa faca ce vrei…. eu am apelat la varianta… suna un prieten si ia vezi daca "merge" ceva super simplu

Link spre comentariu

Frumos ! I mi place cum a iesit sursa. Eu am folosit alimentare separata pentru V-A meter la toate sursele. Pentru panou folosesc Front Designer, carton A 4, plastifiez si lipesc pe panoul frontal.

Link spre comentariu
Acum 15 ore, djlove a spus:

nu am mai stat sa confectionez si niste cabluri de test ok

Poti descrie, te rog, cum se pot confectiona niste cabluri de test? As fi foarte interesat sa realizez unele deoarece acum recurg la improvizatii. Multumesc.

Link spre comentariu

Wow!Super scula de indoit!Vad ca realizeaza suporturi latimi diferite automat!Pe solutia cu abkant clasic trebuia lama profil la latime fixa.Ma refer la realizarea tavitelor aici.In plus se realizeaza o indoire ultra precisa,in cote!...

Zvonacfirst.Nu e un cap de tara chestia cu cablele.In principiu conectori de calitate,de ex auriti, si cablu foarte flexibil siliconat,de sectiune adecvata.Personal am utilizat,cheap,banane cu aripioare si cablu sursa ATX.

Aici un link unde s-a discutat problema:

https://www.eevblog.com/forum/beginners/test-leads-for-power-supply-make-or-buy/

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Multumesc @BRANCA.

Asa am acum, niste fire dintr-un cordon de alimentare de fier de calcat Brown, sectiunea cred ca este in jur de 2mmp, foarte flexibile si cu o manta dintr-un cauciuc siliconat, moale si care nu se topeste la caldura. La capete am banane care intra fortat in bornele de panou, deci contactul ar fi ok, dar cred ca lungimea este cam mare la cca 80cm. Asa este aranjamentul pe masa, nu am sursa foarte aproape.

Link spre comentariu

Zvonacfirst.Foarte buna solutia dvs.Lungimea cablului e cam mare dar banui ca masurati tensiunile la capat.Caderea de tensiune pe fire apare la curenti mari...Ideal ar fi sa fi foarte aproape de borne.Sursele vechi de precizie aveau 4 borne.Deci duceai 4 fire la placa alimentata...

Link spre comentariu

Nope, duceai 4 fire la sursa. La sarcina se conectau 2 fire. 

E bun cablul ales de coleg. Punem shunturi de juma de ohm si ne impiedicam de 2-300mohm in plus? 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am pus schema sursei Conex pe un sait rusesc acum vreo 2 ani.Mare surpriza azi,intamplator,sa vad ca cineva a realizat-o.In plus si testata,nu are oscilatii.

A facut mici ajustari pentru limitarile la voltaj si curent.Interesant ca a inlocuit diodele 1N4148 de la LM358 cu leduri,pt testare semnalizare CV,CC.

Rusii au trecut si cablajul din pdf in lay,format SprintLayout.Se si vede ca pcb-ul e aproape identic cu cel Conex.Se vad si ledurile puse langa LM.

Screenshot_20200714-141241_Firefox.jpg

Screenshot_20200714-141647_Firefox-01.jpeg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări