BRANCA Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Cate tari din lume produceau semiconductori?La asta m-am referit. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Pai Germania, Rusia, SUA, Japonia, Marea Britanie, Polonia, Belarus, Coreea de nord, Italia, Canada... Si or mai fi. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Daca exportam pina si in Asia care era dominata de Japan... Editat Decembrie 15, 2019 de BRANCA Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 China exporta pana si in America, ( si exporta mult ), asta nu-i face pe Chinezi mai buni decat Americanii. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Coreea de Nord nu producea semiconductori in anii '80 . Nu sunt convins ca produce nici acum . Editat Decembrie 15, 2019 de gauss Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 16, 2019 Partajează Postat Decembrie 16, 2019 Printre putinele tari din lume care nu aveau practic productie de electronice vandabile pe piata externa... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) Mi se tot arde R19 de 10 ohmi si cei doi tranzistori de putere cand pun in scurt sursa, desi limitarea e reglata la 1A.Cred ca a afectat si operationalul. A patit cineva chestiunea asta? De functionat functioneaza limitarea pana la 2.7A si reglarea tensiunii de asemenea merge pana la 32V, desi se incinge mult unul din tranzistoarele de putere (Q1) cu sarcina de 10 ohmi. P.S.-tranzistoarele sunt legate cu fire groase pana la un radiator mare. Editat Ianuarie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Am sursa de peste 15 ani si nu am intalnit problema dvs. Cauze probabile: - Rez R19 sa nu fie de minim 2w; -Tranzistorii sa aibe factor beta f diferit,ceea ce conduce la incarcarea inegala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) Rezistenta e de 2W dar metalica. Imediat cum pun in scurt sursa incepe rezistenta sa se arda la suprafata si apoi scoate fum. Incep sa cred ca am dat de tranzistori contrafacuti TIP35C. Acum sunt "sarma" prin multimetru cand testez baza cu colectorul, iar baza cu emitorul e intrerupta. Este posibil ca un pumn de tranzistori sa aiba exact acelasi set de serii? Editat Ianuarie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 Daca tranz forta sunt dusi sursa lucreaza numai prin BD139.La un consum de 1A pe R19 se va disipa 10W!Si e normal sa "sfaraie"... Ma mir ca nu s-a dus si BD-ul! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) E al doi-lea test si tot nu s-a dus BD-ul. Nu inteleg prea bine ce rol are R19, de ce are valoare asa de mica si de ce duce in bazele t-urilor de putere. Probabil cand apare un scurt ar trebui sa simta op-ul curentul foarte mare si sa limiteze? Editat Ianuarie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) De unde provin tranzistorii TIP35C? Adica de unde i-ai cumparat? Arderea R19 la punerea in scurt a sursei nu are nici o logica. Acolo si o rezistenta de 0.5W face fata cu brio, devreme ce chiar si la curentul maxim R19 disipa mai putin de 0.2W ( in fapt undeva sub 150mW ). Daca limitarea nu functioneaza sau tranzistorii sunt porcarii si se ard atunci posibil ca rezistentele de 0.1Ohm/5W sa se intrerupa, situatie in care curentul de sarcina trece prin R19. 21 minutes ago, BRANCA said: Daca tranz forta sunt dusi sursa lucreaza numai prin BD139... Asta numai daca tranzistorii se intrerup in loc sa se strapunga, ori daca se intrerup cele 2 rezistente de 100m Ohm. In cazul de fata s-a specficat deja sarmificarea tranzistorilor. Editat Ianuarie 9, 2020 de Marian Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) Sunt de la un magazin de electronice de cartier ("producator" ST). O sa incerc cu cei de la tme. Ma tenteaza sa-i sparg sa vad ce e in ei. Editat Ianuarie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 4 minutes ago, celtik said: Sunt de la un magazin de electronice de cartier Atunci la ce te asteptai? Care magazin de cartier isi permite sa vanda tranzistori de putere originali la preturi competitive cu marii distribuitori online? Si cand o sa invatati ca zicala "suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine" este cat se poate de reala? Pui cativa lei in plus la o comanda online de la un distribuitor serios si ai siguranta provenientei si deci a calitatii. Cum sa cumperi tranzistori de putere de la magazine de cartier???... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2020 Partajează Postat Ianuarie 9, 2020 (editat) Pai stai chill ca am dat pe unul cat e pe tme. , adica 6 Ron. Dar la astia lucesc suprafetele metalice si nu sunt mate sau tratate cu argint, desi aderenta au la lipire si au pinii destul de grosi. Dupa stante si serii astia par cel putin clone, care pot fi asemenatoare la caracteristici cu cele originale. Nu stiu exact ce sa mai cred...incerc cu niste DB911 "originale" de pe tme, sa nu ma arunc direct la TIP36C de pe tme, ca in ritmul asta...raman falit. Editat Ianuarie 9, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum