Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0-30V/3A cu LM723

CornelM

Postări Recomandate

Mai exista si o varianta ceva mai cosmetizata.

altavar.jpg

Da exista si o varianta mai "cosmetizata", dar inca nepublicata pe forum, v-a fi cat de curand publicata dupa realizarea cablajului si testarea sursei, pe blogul meu personal, cel din semnatura.

Am montat toate piesele care au nevoie de radiator pe o singura latura a cablajului, pentru o atasare comoda pe un radiator comun/mare, filtrajul sursei (pentru partea de forta) nu l-am mai lasat pe cablaj, l-am montat extern, asa fiecare poate folosi orice tip de condensatori pentru filtraj are prin seratre, eventual o "baterie" de mai multi conzi in paralel, plus o alta rearanjare/dispunere a componentelor pe un cablaj cu dimensiunea de doar 100/58 mm.

Sursa_Conex_V-2.jpg

Vad ca nu permite forumul ca sa v-a citez pe toti trei intr-un singur post/raspuns.

V-a raspund acum

@marian

Da asa se pare, ce remarc, are doar in plus cei 4 conzi de 2,2 nF in paralel pe intrare/iesire punte redresoare.

@Victor

Atunci in 2014 cand am desenat/postat cablajul, nu stiam ca se va schimba domeniul din ro in info, am facut acum la versiunea V-2 si trecerea de la www.elforum.ro la www.elforum.info :rade:

Editat de GeoMar
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Ma bate gandul sa mai fac odata sursa aceasta. O folosesc de 4 ani si nu am reusit sa ard nimic la ea.

GeoMar, te rog frumos, poti posta cablajul pentru metoda transfer toner ? Multumesc.

Link spre comentariu

Nu este finalizat cablajul postat mai sus. Poti folosi cablajul postat de mine in topicul "Scheme alimentatoare", este postat in format PDF si merge pentru transfer de toner.

Când prind ceva timp liber il finalizez si il verific de greșeli.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am realizat si eu aceasta schema de sursa dar am o problema.Curentul la iesirea sursei este de 32,42 stabil fara sa il pot modifica.,Precizez ca am folosit cablajul colegului @Geomar si am respectat schema lui.Ce ar trebui sa masor ca sa imi pot da seama ce se intampla? Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Salut. Ma bate gandul sa mai fac odata sursa aceasta. O folosesc de 4 ani si nu am reusit sa ard nimic la ea.

GeoMar, te rog frumos, poti posta cablajul pentru metoda transfer toner ? Multumesc.

Nu "ai reusit" sa arzi nimic? Se poate turna apa plata pe ea in timp ce functioneaza!

Link spre comentariu

Probabil nu ai testat cu ea ceva consumatori puternic inductivi. De exemplu electromagneți, relee....

Ca să nu ai probleme cu astfel de consumatori, ar fi bine să pui la ieșire o diodă Transil de 600W, cu tensiunea ceva mai mare decât maximul pe care-l poate scoate sursa.

Link spre comentariu

Žmi aduc aminte de un amic care ardea stații CB cu o sursa de laborator până și-a dat seama că atunci când apasă emisia sursa scotea 24V nu 12V la cat era reglata. Nu am crezut până nu am văzut filmarea. Și era daca nu mă înșel un Voltcraft deci nu HM.

Link spre comentariu

Probabil nu ai testat cu ea ceva consumatori puternic inductivi. De exemplu electromagneți, relee....

Ca să nu ai probleme cu astfel de consumatori, ar fi bine să pui la ieșire o diodă Transil de 600W, cu tensiunea ceva mai mare decât maximul pe care-l poate scoate sursa.

Ceva de genul asta? As pune si o bobina pe iesire pentru a putea alimenta si montaje RF

Link spre comentariu

Nu prea inteleg cum facuta dupa o schema publicata,sa nu functioneze. Am facut prin anii '80 o sursa,dupa o schema aparuta in cartea Radiofonie pentru tineret,cu un 723 si doua 741 si 4 tranzistori 2N3055 fixati pe un radiator baban. Tensiunea de iesire era de la 0-30V,iar curentul de la,0-3,5A. A functionat din prima.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări