Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0-30V/3A cu LM723

CornelM

Postări Recomandate

Ma rog, aici ai dreptate, intr-adevar, cam trebuia sa luam atitudine la timp, de acum inainte ne va fi cam greu, poate spre imposibil, sa mai corectam ce se mai poate corecta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Acum sursa este ok, dar nu pot conecta voltmetru si ampermetru.........

Daca conectez voltmetrul singur merge ,adica fara ampermetru, ampermetrul singur merge , cu suntul din schema ,alimentarea este separata de sursa ,traf de 2x9 ,voltmetru este cu icl7107 cu divizorul facut pt 0....100volti ,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.......

Editat de jonyyy
Link spre comentariu

cum nu se poate conecta? voltmetrul in paralel pe iesire iar ampermetrul in serie cu iesirea.Ce probleme s-au ivit de nu se pot conecta ?

Link spre comentariu

ultima cifra de la volmetru si ampermetru se schimba aleatoriu, fara sa ating potentiometrele de reglaj.......

daca reglez ,cu sarcina bec auto ,voltmetru 10v si ampermetru 1A    .......apare 10,1...10,2...10,3  .........la ampermetru 1,1...1,2.....1,3 ..........este normal sa faca asa

Link spre comentariu

Cu bec ca sarcina nu este corect. In functie de incalzire si rezistenta ohmica a filamentului se modifica , deci se modifica si realul masuratorii.Pune o sarcina ce nu-si modifica parametrii cu temperatura.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Cristi Toma

ok deci am cateva intrebari, ce punti redresoare pot folosi pentru schema si la ce voltaje sunt condensatorii electrolitici C6-50V C7&C8-35V ... ??? am un transformator toroidat de 2x15V la 4A(pot alimenta circuitul cu el 30Vx4A), vad ca am nevoie si de un traf de 2x12V la 400mA ?

Editat de Cristi Toma
Link spre comentariu

Presupun ca te referi la schema de la prima postare de pe topic...

P1 punte de 8 sau 10A in linie.

P2 pui ce gasesti sa incapa pe placa, important este sa fie la minim 1A.

Conzii sunt asa cum ai scris, la 50V si respectiv 35.

Trafu ala merge pentru alimentarea principala, iti mai trebui unul mic 2x12.

Link spre comentariu

Eu am folosit un traf. micut de 2x12 Vca si-mi prajea LM-ul 358, intra in oscilatie. Daca ai un traf. de 2x9 Vca este indicat sa-l folosesti. Citeste la pagina 8 sau 9 a topicului.  

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Gheorghe Andrei-Cristian

Cablajul este re-desenat dupa cel original, am dorit sa am un cablaj la care sa pot modifica anumite componente, trasee, etc.

Asa arata:

9vh0k7.jpg

Salut, mi-ai putea trimite te rog pe adresa: [email protected] , cablajul si schema acesteia? multumesc frumos!

Link spre comentariu

Salut, mi-ai putea trimite te rog pe adresa: [email protected] , cablajul si schema acesteia? multumesc frumos!

Salut.

Schema Sursei de 0-30V si 0-3A din revista Conex precum si cablajul redesenat de mine, le gasesti pentru descarcare in topicul "Scheme Alimentatoare", postul 2, adica aici https://www.elforum.info/topic/97183-scheme-alimentatoare/?p=1079783

Spor la mesterit si te asteptam cu rezultate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări