albasete Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Led-ul este bun ? Se mai intampla sa fie conectat si invers. Link spre comentariu
jonyyy Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Da led-ul este bun si e montat corect ,dar nu se aprinde de loc ...... Link spre comentariu
jonyyy Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Am comparat schema din revista elektor cu schema din revista conex ,in elektor D1 este 1N4001 si in conex este 1N4148 .....Care este buna? Link spre comentariu
alibiduda Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 (editat) Ambele sunt bune. 3 posturi mai sus ti-am expicat cum sa testezi circuitul led-ului nici asa nu se aprinde? daca nu pune la masa direct baza tranzistorului. Editat Iunie 15, 2016 de alibiduda Link spre comentariu
jonyyy Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Sa nu fac vreo prostie, dezlipesc r12 din picioru 7 de la lm358 si il leg la masa triunghi...... Link spre comentariu
alibiduda Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Da trebuie dezlipit, daca ma gandesc mai bine s-ar putea sa nu se aprinda daca pui la masa R12 cred ca ar trebui pus la -12V nu stiu pentru ce tensiune a fost calculat R12 dar sigur ar trebui sa se aprinda daca pui baza tranzistorului la masa. Poti incerca nu ai ce sa strici deoarece rezistenta r12 este destul de mare deci nu circula curenti mari pe acolo. Link spre comentariu
jonyyy Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 am dezlipit baza tranzistorului bc 177 si am legato la masa triungi ,ledu-l nu se aprinde ninci la scurt nici la limitare ,in schimb daca o pun la +12v se aprinde si sta tot aprins ,la -12v nu se aprinde de loc Link spre comentariu
alibiduda Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Asta inseamna ca acolo ai un tranzistor npn iar tie iti trebuie pnp. Verifica inca o data tranzistorul cu ohmetrul. Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Inlocuieste tranzistorul BC 177. Link spre comentariu
elm Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 am dezlipit baza tranzistorului bc 177 si am legat-o la masa triungi ,led-ul nu se aprinde nici la scurt, nici la limitare, in schimb daca o pun la +12v se aprinde si sta tot aprins ,la -12v nu se aprinde deloc O să ziceţi că sînt răutăcios, dar ce te costă să arunci o privire la ce ai scris, să fie corect (şi în consecinţă, să faci impresie bună, nu proastă)? Scuzaţi off-topic-ul... Link spre comentariu
jonyyy Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 Nu sunteți răutăcios ,trebuie să scriem corect ,aveți perfectă dreptate .........dar verbul sînt, după normele în vigoare nu se scrie sunt ? Link spre comentariu
alcon Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 Mai scutiti-ne de sintagmele gen, "legi" sau "norme in vigoare", pe care insusi statul de drept nu le respecta, vulgul trebuind sa plateasca condamnarile la CEDO... Link spre comentariu
vera Postat Iunie 19, 2016 Partajează Postat Iunie 19, 2016 (editat) Nu statul de drept incalca legile, ci unii imbecili, care au ajuns in functii de conducere si pe care unii, ca @alcon, i-a incurajat sa calce totul in picioare. Editat Iunie 19, 2016 de vera Link spre comentariu
alcon Postat Iunie 19, 2016 Partajează Postat Iunie 19, 2016 Adica, eu am incurajat procurori si judecatori sa calce totul in picioare? Link spre comentariu
vera Postat Iunie 19, 2016 Partajează Postat Iunie 19, 2016 Nu tu, ci unii ca tine. De situatia actuala, suntem si noi raspunzatori, pt. ca nu am luat atitudine, cand a fost cazul. Ne merităm soarta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum