Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila 0-30V/3A cu LM723

Postări Recomandate

Salut,Pcb lam verificat,dar o sal mai verific Lm358 se incalzeste dar nu sa friga in cele 3-4minute cat am lasato alimentata.....Cred ca neaparat trebuie sa fac din nou lipiturile,dupa ce am terminat de corodat pcb ,am dizolvat colofoniu in diluant si lam turnat intr-o sticluta de oje in care mai era si un plc de oje transparenta Leam amestecat si am dat pe pcb.........? Nu stiu daca e buna solutia sau rea....

Link spre comentariu

sigur ai ceva facut cum nu trebuie acolo.

integratele nu se incalzesc deloc in timpul functionarii.

incearca sa verifici cu atentie si rabdare, mai ales ca mai sunt persoane care au facut aceasta varianta de cablaj si functioneaza.

e buna si solutia ta cu, colofoniu dizolvat in diluant dar eu cred ca e mai bine sa cositoresti toate traseele.

eu asa fac.

PKP98 are dreptate plus ca rezistorul de langa BD139 nu ar trebui sa fie de 1K2 si nu de 2K2 cum este in poza...

sper sa nu ma insel...

Link spre comentariu

rezistorul de langa BD139 nu ar trebui sa fie de 1K2 si nu de 2K2 cum este in poza...

sper sa nu ma insel...

Da,e ceva si cu acel rezistor ,eu am avut doua pdf-uri ale acestei surse ,totul era identic in afara de acea rezistenta din baza lui 139 intr-un pdf era de 1k2 ,iar in celalalt era de 2k2 si am pus de 2k2 si merge bine.

Bine ca ai rezolvat ,bravo,acum pune-o la treaba sa vezi ce bine se descurca. :aplauze

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator racaru_razvan

Salutare! Am in lucru aceasta sursa, pentru care folosesc ampermetru si volmetru electronice, separate. Pentru ampermetru am montat un sunt.

Intrebare - Mai trebuie facut montajul acela separat pentru masurarea tensiunii si curentului?(montajul cu patru rezistente)

Sau cum trebuie sa procedez.

Link spre comentariu

Totul depinde de scala de masurare a aparatelor tale. Montajul acela cu 4 rezistente este facut pentru a folosi un singur aparat de masura si anume voltmetru cu scala maxima de 200mV daca imi aduc bine aminte.

Daca in cazul tau ai 2 aparate si voltmetru este cu scala de minim 30V atunci il poti lega direct pe iesire iar ampermetru cu sacala de minim 3A il poti inseria direct pe ramura de V+ sau de V- depinde de ce fel de ampermetru ai. Ideal ar fi ca pentru ampermetru sa te folosesti de rezistenta de 0,1 ohmi de pe ramura de V+ pentru a nu mai adauga o cadere de tensiune in plus la iesire.

Te poti orienta de pe schema de mai sus cu 3 postrui ca mod de legare a aparatelor,

Atentie insa la legarea alimenraii aparatelor de masura.

Cel mai indicat ar fi sa ne zici ce fel de aparate de masura ai.

Link spre comentariu
Vizitator racaru_razvan

Voltmetrul si ampermetrul sunt digitale, din cele chinezesti. Alimentarea lor am facut-o din sursa de 5v de pe placuta. Voltmetrul masoara de la 0 la 300vcc. 

Editat de racaru_razvan
Link spre comentariu

Voltmetrul si ampermetrul sunt digitale, din cele chinezesti. Alimentarea lor am facut-o din sursa de 5v de pe placuta. Voltmetrul masoara de la 0 la 300vcc. 

Voltmetrul masoara de la 0 la 300vcc? De care e, ar fi bine sa pui o poza...

Editat de alcon
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări