Marele Savant Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Parerea mea din cea mai a dracu' practica: Este printre cele mai bine elaborate scheme de surse care au circulat. personal am o asemenea sursa dubla, realizata inca inainte cu mult inainte de 1989. prin tirg pe la Pitesti circulau cablaje gata facute pentru ea, singura diferenta fiind ca foloseau 741 pe post de operationale.723 a fost un ci de referinta in domeniu si sint sanse minime sa se defecteze. Sageata de la R17, este de fapt notata cu A si nu este masa ci se duce in punctul notat tot cu a de la comutatorul de masura. Daca doriti o sursa de calitate, nu ezitati!Emil Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Cu stima pentru "Marele Savant". Noi nu vorbeam de legatura notata cu 'A' aflata in stanga rezistentei R17, ci de legatura aflata in dreapta rezistentei R17, care este o masa a sursei auxiliare ce alimenteaza 723. 1 Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Buna din nou.Tin sa va multumesc pentru raspunsurile dvs.Am decis sa construiesc acesta sursa si o sa revin cu postari si poze, legat de cum decurge treaba Numai bine! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Cu stima pentru "Marele Savant". Noi nu vorbeam de legatura notata cu 'A' aflata in stanga rezistentei R17, ci de legatura aflata in dreapta rezistentei R17, care este o masa a sursei auxiliare ce alimenteaza 723. Este corecta legatura.Atasez schema care cred eu ca a stat la origine, se vede ca daca scurtcircuitam R23, configuratia este ca cea in discutie. Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2013 O alta intrebare: potentiometrele de care sa fie?Logaritmice sau liniare? Multumesc. Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 cu scuzele de ma baga in discutie schema seama maxim cu asta si care o aveam in plan de realizat Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Intr-adevar schema postate de "Marele Savant", luata din lucrarea "Radiofonie pentru tineret", cat si schema postata de " briobit" sunt identice. In schema din Almanahul Tehnium 1984 a intervenit o greseala (voita sau nu), si anume cele doua diode de tip 1n4148, notate cu D4 si D5, care vin din iesirile celor doua comparatoare, trebuiesc legate in baza lui T2, dupa R9, si nu inainte de R9. In vremurile "de aur" se practica aceasta tehnica de a ti-se da o schema, cu o mica greseala "nevinovata", si realizata fiind constatai ca nu functioneaza. Concluzia era atunci: sunt prost, nu sunt capabil, nu ma pricep, mai am de invatat, etc.Pentru "little_fellow" : potentiometrele trebuie sa fie obligatoriu liniare. Cum am mai specificat, se recomande potentiometre multitura pentru un reglaj cat mai precis al tensiunii si curentului debitat de sursa. O seara buna. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Sa stiti ca nu neaparat erau greseli intentionate. Multe scheme erau redesenate de un grafician care nu avea nici o tangenta cu electronica, deci era usor de scapat o greseala. cele copiate din alte publicatii si fotografiate la zincografie nu aveau astfel de probleme. Insist cu sublinierea faptului ca este cea mai reusita si fiabila sursa realizabila usor de amatori pe care am intilnit-o!Cele bune, Emil Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Cu riscul de a parea ridicol, sa inteleg ca schemele de mai sus sunt corecte ?(doar schema din Almanah 1984 era gresita?) Link spre comentariu
PINTI Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Da, schema postata de tine si cea postata de Marele Savant sunt corecte. Cea din almanah trebuie corectata cum am spus mai sus, si devine si ea functionala. Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Va multumesc frumos, in masura timpului liber am sa incerc sa fac un cablaj atat cat ma pricep.Stima. Link spre comentariu
CornelM Postat Septembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Salutare! Poate sa imi spuna cineva, in schema postata de mine, R20 si R21(strap) ce sunt de fapt?In celelalte scheme postate ulterior, din cate am observat, nu este asa ceva.Multumesc! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Sunt strapuri. Adica sarme de trecere. Tin doar de cablaj Link spre comentariu
Vizitator randomman Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Ceva poze ale cablajului(sau mai bine eagle files)? caci pare mai mult decit interesanta cu atitea comentarii pro si contra... Link spre comentariu
The_Reaper Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 cu scuzele de ma baga in discutie schema seama maxim cu asta si care o aveam in plan de realizat Sunt cumva aceleasi scheme??L.E. schemele sunt luate de pe hobbielektronika.husursa 1 PCb.pdf sursa 1 silkscreen.pdf sursa 1 schema.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum