MariusUDR Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Sursa este ok, multumiri lui @GeoMar pentru cablaj!!! Link spre comentariu
GeoMar Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Sursa este ok, multumiri lui @GeoMar pentru cablaj!!! Ma bucur ca este OK sursa (cu greselile inerente de proiectare/desenare). Promit ca iarna ce urmeaza (avand mai mult timp liber) am sa realizez si eu aceasta sursa. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Sursa este excelenta ! Cred ca este mult mai buna decat alte surse discutate pe forum. Cu mici modificari si adaugiri de tranzistoare, tensiunea si curentul se pot mari, bine-nteles, si transformatorul sa fie pe masura. Felicitari celor care au realizat sursa. Link spre comentariu
alibiduda Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 In cazul in care se foloseste un transformator cu priza mediana ar fi util atasarea unui comutator automat cu releu pe scundar pentru a nu incalzii degeaba tranzistori la tensiuni mici. Caut de o vreme asa ceva dar nu am gasit. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) atasarea unui comutator automat cu releu pe scundar Vedeti solutia http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0CDYQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.velleman.eu%2Fdownloads%2F0%2Fmanual_k7200.pdf&ei=qNcWVPvIGam6ygPI5YKQAQ&usg=AFQjCNE68Ki5417mm6XF5rP_7gyJW_mVSA&bvm=bv.75097201,d.bGQ&cad=rja velleman. Nu-i complicata, elementul de comanda este un comparator cu histerezis(IC1). Editat Septembrie 15, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Eu am in lucru o sursa cu LM 317 si traf.ul are priza mediana. A fost mai simplu sa-i pun un comutator manual. Parerea mea... Link spre comentariu
alibiduda Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Da exact asata cautam , mulltumesc . Initial am vrut sa ii pun comutator manual dar e mai sigur cu releu . Link spre comentariu
MariusUDR Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 In sursa de la valleman acel comparator verifica permanent iesirea sursei iar in jurul valorii de 12 v daca imi reamintesc bine isi schimba starea comandand releul aflat pe infasurarile secundare. Asa scriu ei in manual dar nu am reusit sa testez montajul. Si cred ca exista posibilitatea schimbarea pragului de comutare.... Link spre comentariu
alibiduda Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 La prima vedere schema pare functionala o sa o testez imediat ce gasesc putin timp liber, iar ragul de comutare, banuiesc ca se pote modifica din divizorul format din R33 R34. Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Am facut si eu acesta schema.Am cumparat un voltampermetru la fel ca in imagine.Concret de unde leg ampermetru?Mai am nevoie sa montez R1A R2A SI R1V si R2V cum i-mi apare in schema? Link spre comentariu
adryano Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Cele doua fire grupate sunt pentru alimentarea voltampermetrului. Din cele 3 grupate, doua se conecteaza in paralel cu sursa, pentru voltmetru (probabil ca negru+rosu, vedeti cum merge suntul), iar cand veti conecta consumator, utilizati firul galben+cel negru care a fost conectat la sursa. Ampermetrul mereu se conecteaza in serie cu sursa si consumatorul. Editat Februarie 14, 2015 de adryano Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Cu raspunsul primit mai sus sunt partial de acord. citez "Ampermetrul mereu se conecteaza in serie cu sursa si consumatorul."Nu si in montajul asta...atunci ce rol mai are potentiometru care regleaza curentul?ce stiu eu ce-am reglat.Acum m-am uitat mai atent pe schema si am vazut de unde se leaga.Acum intrebarea mea este:mai are rost sa montez R1A R2A SI R1V si R2V ? sau conectez fara ele. Link spre comentariu
alibiduda Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Ai ceva date despre modulul acela? Din cate banuiesc eu s-ar putea ca ampermetrul tau s-ar putea sa masoare curentul fata de masa circuitului in cazul acesta modul de legare din schema nu e valabl. Acolo e descris cum sa masori curentul si tensiunea cu un voltmetru de 200mV. Verifica daca ampermetrul tau contine si rezistenta de șunt. Link spre comentariu
adryano Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Cu raspunsul primit mai sus sunt partial de acord. citez "Ampermetrul mereu se conecteaza in serie cu sursa si consumatorul."Nu si in montajul asta...atunci ce rol mai are potentiometru care regleaza curentul?ce stiu eu ce-am reglat.Acum m-am uitat mai atent pe schema si am vazut de unde se leaga.Acum intrebarea mea este:mai are rost sa montez R1A R2A SI R1V si R2V ? sau conectez fara ele. Pai nici nu o sa puteti determina exacta ce-ati reglat la sursa detinuta de dvs.. Asta e posibil doar la modulele care pot fi folosite ca surse de curent constant si voltaj variabil. Si asa insa nu puteti monitoriza permanent care este curentul maxim oferit de sursa, pentru ca aceasta intra in protectie, reducand la minim tensiunea. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Ampermetrul ala daca are shunt pe placa lui atunci se conecteaza in serie, intre sursa si consumator, daca nu are shunt atunci se poate conecta cu un divizor pe shuntul sursei asa cum este indicat in schema, dar depinde de configuratia ampermetrului, reusita acestui lucru, trebuie sa aiba monitorizare de tip "high side" si din cate stiu de obicei chinezariile astea monitorizeaza masa, astfel incat nu pot fi legate decat intre sursa si consumator si daca nu are shunt trebuie sa-i pui tu unul, dar trebuie sa aflii si ce valoare trebuie sa aiba shuntul, ca nu merge oricat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum