Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema la un amplificator micut

xragon

Postări Recomandate

am cumparat recent un kit de amplificare stereo de 15w si am o problema , nu am toate piesele incluse in kit ma intreb de ce, imi lipesc in jur de 8 componente dintre care 4 nu arata valorile acestora in lista de componente (C203-R203-C103 si R103) uitati niste poze http://postimg.org/gallery/7fzlj1hw/29c94ba9/

puteti sa imi spuneti ce valori ar trebuie sa pun la componentele lipsa ? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

5

• Marian

2

• modoran

2

• Emil 1986

1

Top autori în acest subiect

Ai mentionat ca ti-as lipsi 8 componente dar nu ai dat detalii decat pentru 4, adica R/C103, si R/C203, acelea sunt o retea RC de compensare in frecventa adaugate peste R104 si respectiv R204 ( adica rezistenta dinspre iesire, din bluca de reactie negativa ), acea retea RC stabileste un pol la o frecventa aleasa peste care amplificarea in tensiune a circuitului scade catre 0db, asta este necesar pentru stabilitate ( evitarea oscilatiilor ). Schema producatorului din pdf nu include si aceasta retea RC, motiv pentru care nici kitul nu ofera prea multe detalii, probabil alegerea valorilor lor se lasa la latitudinea constructorului, desi eu as recomanda ca macar pentru inceput sa fie ignorate, adica nu le pui deloc si vezi cum se comporta ampliful la teste, daca este ok il lasi asa, daca sesizezi incalzire nejustificata a integratului ( chiar si cu intrarea la masa ) sau eventual a R105/205, sau consum prea mare in gol, sau zgomot in boxe, atunci ar fi semn ca e nevoie de compensarea aia dar pana atunci mergi fara.PS: Raspuns liniar in frecventa presupune insasi comportamentul amplificatorului intr-o anumita gama de frecvente, care trebuie sa fie liniar adica amplificarea sa fie constanta; spre exemplu sa zicem ca amplificarea in tensiune este stabilita la 30dB, sa mai zicem ca doresti un raspuns cat mai liniar in frecventa pe gama 20Hz-100Khz, asta inseamna ca doresti ca amplificarea aia de 30dB sa nu se modifice nici in sus nici in jos pe toata gama asta de frecvente.

Link spre comentariu

Pui potentiometru pe intrarea amplificatorului, cursorul il legi la intrarea amplificatorului, un capat la masa si pe celalalt capat aplici semnalul audio (printr-un condensator de preferat - nu e obligatoriu).

Link spre comentariu

Nu e indicat chiar orice potentiometru, ( ca si valoare ), cu cat este mai mic, cu atat sursa de semnal tre sa aiba o impedanta de iesire mai mica, eu as recomanda 50 sau 100K, se gasesc usor si sunt foarte eficiente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări