Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atmega cu SD

rotten

Postări Recomandate

am reusit sa conectez la un atmega32 un card mmc fara probleme.

am folosit libraria de spi si mmc procyon avrlib - conform documentatiei pentru libraria aia , se poate folosi si un card SD in mod direct.

Din cate am inteles de pe net , card-urile SD pot comunica si ele printr-un protocol asemanator cu cel folosit pentru mmc-uri

La o conectare directa SD-ul nu raspunde. Trebuie sa folosesc o anumita secventa de initializare ? si daca da , cum ar arata ?

pe net am gasit o groaza de informatii despre MMC , dar despre SD mai nimic , si in afara de pin-out , nici un exemplu de soft din care sa pot vedea diferentele.

Am modificat initializare mmc-ului din librarie - nu reusea din prima cu varianta urmatoare:

int MMC_Init(void) { // init SPI

char i;

PORTB |= (1 << SPICS); // disable MMC

// start MMC in SPI mode

for(i=0; i < 10; i++) SPI(0xFF); // send 10*8=80 clock pulses

PORTB &= ~(1 << SPICS); // enable MMC

if (Command(0x40,0,0,0x95) != 1) goto mmcerror; // reset MMC

st: // if there is no MMC, prg. loops here

if (Command(0x41,0,0,0xFF) !=0) goto st;

return 1;

mmcerror:

return 0;

}

de la http://www.captain.at/electronic-atmega-mmc.php

Conectorul pe care il folosesc permite inserarea chip-urilor SD si MMC. Chip-ul este alimentat la 3.3V . Folosesc pinul 9 al conectorului pe post de comutator la inserarea card-ului (in conecotr pinul 9 este lefat la o lamela ce atinge un contact lateral o data ce card-ul este introdus complet) - adica pe el am 3.3V cand card-ul e complet introdus in conector si de acolo ma leg la pin-ul de alimentare al card-ului.

Prezenta tensiunii pe acel pin ar putea influenta functionarea card-ului SD ? Daca nu il influenteaza , putezi sa imi ziceti care sant diferentele dintre SD si mmc in mod spi ? / un exemplu de cod

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rotten

4

• lucicop

1

• Laci

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce am reusit pana acum :citire de pe mmc cu fat32 sau fat16ce mai lipseste - un sistem de evidenta a directorilormmc.c , spi.c si mmc.h , spi.h sant luate din avr-libin atasament e un program care foloseste functiile de FAT pentru afisarea unu bitmap pe un lcd de 3310.exemplu de utilizare e in "main.c"sursele se compileaza cu avr-gcc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări