Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se afla intre 2 pistoane?

Vizitator chromme

Postări Recomandate

Vizitator chromme

Salut!

Am un ciocan retropercutor Stern RH 30B. L-am desfacut ca sa schimb garniturile la pistoane, insa nu mai stiu ce era intre ele. Schema lui e aici, insa nu-mi dau seama din poza ce ar trebui sa se afle intre pistoane. (E cumva un arc?)

Poza e asta, si ma intereseaza mai exact ce este piesa cu numarul 12 (in dreapta sus) : Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianx

2

• radu cnc

2

• andreivlad1999

2

Vizitator chromme

Multumesc mult!Inca ceva: problema la mine e ca pistonul din dreapta nu ajunge la pistonul din stanga, sa-l impinga inainte. Aveti idee daca intre ele ar trebui adaugat lichid sau aer comprimat?

Link spre comentariu

Piesa 12 sut O-ringuri iar pistoanele nu se ating.Intre ele se afla aer, un piston emitator misca pistonul receptor prin intermediul aerului care se comprima intre pistoane, aer care transmite un moment elastic sistemului de percutie si de aceea este o percutie pneumatica.Dcaca ar fi o trasmisie rigida s-ar distruge biela de comanda sau mecanismul oscilant care antreneaza pistonul.In cilindru exista o gaura pe unde pistonul emitator trage aer in cilindru comprimandu-l ulterior.Aerul mai scapa printre O-ringuri si astfel se completeaza.

Link spre comentariu

In cavitatea unde lucreaza pistoanele trebuie sa fie o cantiate de ulei.La Hilti-ul pe care-l detin, nu este model mare, se inroduc 65ml ulei.Uleiul are rol de ungere si etansare pentru o buna compresie.

Link spre comentariu

Sunt rotopercutoare care se ung cu vaselina si altele care se ung cu ulei. Daca pui altceva decat a prevazut fabricantul( ex. ulei in loc de vaselina) poti sa-ti iei adio de la rotopercutor. Cel mai probabil percutia slaba se datoreaza uzurilor din lantul de percutie. Ar trebui facuta o verificare vizuala a fiecarei componente si sa se inlocuiasca cele uzate(in special oringurile asa cm a mai spus cineva inaintea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări