Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor montaj alimentare led-uri plafoniera autoturism

Vizitator 22euu

Postări Recomandate

Buna ziua,Am nevoie de ajutorul unor colegi cu experienta in electronica pentru urmatorul montaj:Am schimbat becul de la plafoniera de la masina cu leduri (alimentate in curent constant) dar cand inchid (incui) masina, ledurile nu se sting complet. Concluzia ar fi urmatoarea, ca becul initial avea rolul de a inchide circuitul (0.2 ohmi) si modulul confort al masinii intrerupea circuitul de alimentare.Am incercat sa pun un bec mai mic (tot de 12V) in paralel cu ledurile, functioneaza dar incinge tot ansamblul si n-am facut nicio treaba.Astfel, am nevoie de un montaj care atunci cand sunt aprinse ledurile sa nu consume (rezistenta mare) iar cand dupa ce dau comanda de inchidere (incepe sa scada tensiunea de alimentare de la 12v la 6v) sa aiba rezistenta foarte mica ca modul confort sa intrerupa circuitul de alimentare a ledurilor.Idei??

post-41074-139829677321_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate pune un mic releu de 12 V, sunt unele cat un integrat. La scaderea tensiunii un contact normal inchis pune o rezistenta mica (bec) paralel pe LED, iar la cresterea tensiunii o scoate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări