Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema electrica (arhitectura) acumulator Li-Ion telefon mob

Vizitator VoltMaster

Postări Recomandate

Vizitator VoltMaster

se da un acc. Nokia BL-5CB de 3,7v ce are 3 contacte pe care le numerotam, "fata in fata" cu acc., incepand din partea stanga cu [1] ; [2] si [3].

Intre bornele [1] si [3] am masurat 3,80 volti

Intre bornele [1] si [2] am masurat 3,79 volti

Intre bornele [2] si [3] am masurat 0,00 volti

unde borna [1] este (+)

Stiu ca acest acc. nu se incarca "pe aceeasi gaura" pe care se descarca (consuma).

Practic doresc sa leg 2-3 acc.in paralel si/sau in serie pt a obtine tensiuni de 7.4-11.1 volti si capacitati mai mari (800mAh x 3) .

Sa inteleg ca incarcarea se face prin bornele [1] si [2] printr-un circuit electronic "ascuns" in acc si descarcarea (alimentarea telefonului) se face prin bornele [1] si [3] ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pe unde intra pe acolo iese.1 e + 2 e BSI (battery size indicator) are o rezistenta catre 3,in functie de model,chiar nu retin valoarea,70 si ceva kohmi sau 47 la altele sau alte valori.3 e - sau GND Au un montaj in interior ce decupleaza elementul Li-Ion la depasirea unui prag al curentului debitat sau absorbit,ce decupleaza elementul daca se descarca sau incarca peste un anumit prag al tensiunii.Asta la cele originale,la celelalte anumite functii pot lipsi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări