Vizitator VoltMaster Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 se da un acc. Nokia BL-5CB de 3,7v ce are 3 contacte pe care le numerotam, "fata in fata" cu acc., incepand din partea stanga cu [1] ; [2] si [3]. Intre bornele [1] si [3] am masurat 3,80 volti Intre bornele [1] si [2] am masurat 3,79 volti Intre bornele [2] si [3] am masurat 0,00 volti unde borna [1] este (+) Stiu ca acest acc. nu se incarca "pe aceeasi gaura" pe care se descarca (consuma). Practic doresc sa leg 2-3 acc.in paralel si/sau in serie pt a obtine tensiuni de 7.4-11.1 volti si capacitati mai mari (800mAh x 3) . Sa inteleg ca incarcarea se face prin bornele [1] si [2] printr-un circuit electronic "ascuns" in acc si descarcarea (alimentarea telefonului) se face prin bornele [1] si [3] ? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Pe unde intra pe acolo iese.1 e + 2 e BSI (battery size indicator) are o rezistenta catre 3,in functie de model,chiar nu retin valoarea,70 si ceva kohmi sau 47 la altele sau alte valori.3 e - sau GND Au un montaj in interior ce decupleaza elementul Li-Ion la depasirea unui prag al curentului debitat sau absorbit,ce decupleaza elementul daca se descarca sau incarca peste un anumit prag al tensiunii.Asta la cele originale,la celelalte anumite functii pot lipsi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum