wingless Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 SalutareAm si eu o problema elementara Vreau sa convertesc semnal dreptunghiular 0..5V f=1..15kHz in sinusoidalAm integrat de 2 ori si am aplicat semnalul pe baza unui tranzistor. Totusi inca am distorsiuni: aud pacanituri in difuzor. Filtrul este din 2 rezistoare de 390 ohmi si 2 condensatoare ceramice 100nF E ceva gresit sau lipsa in schema? e neacordat cum se calculeaza? Multuemesc mult stiu ca e elementar dar nu am mai lucrat cu asa ceva Link spre comentariu
Vizitator emi Postat Septembrie 27, 2006 Partajează Postat Septembrie 27, 2006 Nu ai desenat de unde vine semnalul (nivelul de tensiune continua pe care se axeaza semnalul dreptunghiular,amplitudinea semnalului,etc...).Fara asta nu se poate da un raspuns competitiv...Eventual mareste condensatoarele... Link spre comentariu
Gerula Postat Decembrie 4, 2006 Partajează Postat Decembrie 4, 2006 cu filtre - dar doar pentru a anumita frecventza.nu credc ca se poate pe o plaja asa larga.Eu cred ca se gasec interate sinteza de freventza si le folosesti pe ele pentru a genra un sinus "curat".Oricat ai atenua "colturile" dreptunghiularului, tot se vor mai simpti pacaniturile.Incerca sa folosesti amplificatoare operatioanle .De ce ?Pentru ca eficienta filtrului e cu atat mai buna cu cat semnalul e mai mic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum