Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa alimentare pt motor

sz3bbylA

Postări Recomandate

am 3 motoare pas cu pas Frame Size: NEMA23Step Angle: 1.8 degreeVoltage: 6.3VDCCurrent: 3 A/phaseResistance: 2.1Ohm/phaseInductance: 9mH/phaseNumber of wire leads: 4dati-mi un sfat , ce sursa de alimentare sa cumpar volti/amperi ?!?pe net am tot citit si am ajuns la concluzia ca imi trebuie 24v cu 15 amperi dar mi se pare cam mare alimentarea de 24vam cumparat niste drivere cu TB6600va multumesc,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sz3bbylA

6

• Badman

4

• seichter

4

• marianx

3

Top autori în acest subiect

• Administratori

30-35V la 200-250W poti sa le alimentezi si la 24V dar nu vei avea acceleratie satisfacatoarenu te lua dupa ce scrie pe motoare, driveru ii da cat are nevoie

Link spre comentariu

Pe unele site-uri am citit ca trebuie alimentat un stepper cu pana la de 25 de ori tensiunea inscrisa pe el, dar cred ca ai e mai corect explicat:

http://www.geckodrive.com/support/step-motor-basics/power-supply-basics.html

Formula pentru calculul tensiunii conform celor de mai sus este 32 * √L = VMAX.

In cazul tau, 32*3=288v???. In caz ca nu e data inductanta, se multiplica tensiunea de pe el cu 4 pana la 20.

Link spre comentariu
  • Administratori

un transformator de 24V si un circuit de redresare, traf se poate sa gasesti pe aici pe la vanzari o sa ai 34V dupa ce il redresezi si filtrezi

Link spre comentariu

Sigur ca poti folosi surse in comutatie, vasile incerca doar sa-ti dea o solutie mai ieftina. TB6600 din cate stiu suporta maxim 50v, asa ca il poti alimenta pentru siguranta cu 35-40v fara probleme. Ca amperaj nu e indicat sa folosesti motoarele la maxim, asa ca 2,5A / motor e suficient. 2,5*3 motoare = 7,5A, cu ceva rezerva de putere 10A pentru sursa ar trebui sa ajunga.

Link spre comentariu

ce stiu eu e ca sursele normale au ceva fluctuatii de curent, de aia ma gandeam la cele in comutatie, dar nu am vazut pe net surse in comutatie asa de puternice, cele mai mari le-am vazut de 24v 10a, e prima data cand am de-a face puteri asa mari, eu cred ca 200 lei nu ar mai fi o investitie asa mare pe langa cat am dat pe motoare si drivere

Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir

Buna ziua,Folosesc un driver care poate comanda motoare bipolare latensiuni pâna la 46V Imax 4A. Mpp au urmatoarele caracteristici:phase 4, rated voltage 4.5, curent/phase 2.83, resistence/phase 1.125, inductance/phase 3.6Din câte am mai citit fiind 3 motoare care consumă aproape 3A ar fi nevoie de 9A. Dar partea cu tensiunea la sursa nu am inteles. Ce tensiune ar avea nevoie sursa pentru datele de mai sus?

Link spre comentariu

Daca motoarele sunt unipolare cu 6 sau 8 fire, in bipolar le dai aproimativ 2-2,2A.Daca sunt nema 23, este bine sa alimentezi cu 24v, daca sunt nema 34 este bine ca sa alimentezi cu 36-42v. Cu cat ai tensiunea mai mare, vei avea acceleratie si viteza bune.

Link spre comentariu

Cine poate sa explice de ce trebuie sa alimentam un mpp diferit fata de ce scrie in datasheetul motorului,adica daca acolo scrie 2.78V si 2A,si l-am alimentat la 12V 6A e ok sau foarte rau?L-am alimentat si la 24V si 2.5A dar cuplul era slab,in schimb la 12V si 6A are cuplul dorit de mine insa se pierde mult prin pierdere termica in bobinajul motorului,insa temperatura "sta" la 50C si e ok dupa 10 minute de functionare.

Link spre comentariu
Cine poate sa explice de ce trebuie sa alimentam un mpp diferit fata de ce scrie in datasheetul motorului,adica daca acolo scrie 2.78V si 2A

Cauta pe gogulet, si vei citi ce trebuie. Este ceva de citit ca sa te dumiresti. Oricum, este bine sa alimentezi de vreo 10 ori peste tensiunea scrisa, si foarte bine de 15-20ori. La amperaj nu conteaza, ca daca setezi driverul pe 2A, atat isi ia chiar daca sursa are 30A.

Link spre comentariu

Crede-ma ca am cautat,caci asa am gasit si discutia aceasta,dar daca nu vrei sa impartasesti secretul nu o fa,spre dezamagirea acestei comunitati.Driverul e banal cu Tip122,nu are inca reglaj de curent,ma gindesc sa-i fac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări