Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kia - bendixul nu calca pe volanta


Vizitator ilmir

Postări Recomandate

Se da urmatoare situatie...... bendix defect la o autoutilitara kia. comandat un bendix nou dupa tipul de electromotor.... daca tit era dat jos il desfac si curat si carbunii si periile. montez totul la loc...... dau la automat....... arunca bendixul dar nu calca pe coroana.....are cineva vreun sfat? caci deja am fumat un pachet de tigari si imi trage cu ochiul o sticla de benzina din garaj sa ii dau foc

Editat de ilmir
Editat titlu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • miron1947

    3

  • GEO 53 BN

    3

  • pop_ady44

    3

  • pusu

    2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca pinionul electromotorului este deplasat pe coroana cu un solenoid, contactul de forta(care alimenteaza electromotorul) comandat de acesta se realizeaza prematur, sau cursa nu este corect reglata(prea scurta).

Link spre comentariu

Banuiesc ca bendixul este deplasat,spre coroana, de catre solenoid prin intermediul unei furci.Furca trebuie sa fie fixata pe corpul electromotorului cu un bolt.Daca furca nu este bine pozitionata atunci nici bendixul nu poate ajunge sa cupleze pe coroana.Demonteaza electromotorul, alimenteaza-l si dai un plus pe contactul bobinei.Daca bendixul isi face cursa pina in capat,atunci totul este in regula. Daca nu se deplaseaza pina in capat, atunci uitate atent si vezi ce nu este montat cum trebuie.Pina la urma poate fi o eroare de montaj, nu altceva.Bendixul nou este identic cu cel vechi? Bafta.

Link spre comentariu

Solenoidul este o bobina care are in interior o tije, aceasta cand este parcursa de curent se deplaseaza si impinge pinionul actionand o parghie furca.

scuze confundam ceva cu alceva mi de scuze da asa este celalt se numeste altfel :jytuiyula noi in termeni nostri regionali solenoid = bobina sau electromagnet cea care prin deplasarea miezului magnetic executa cuplajul de forta solenoid nu prea se foloseste de acea confundam marfa cu ambalajul am intalnit bobine, la care bobina de anclasare (firul subtire)era intrerupt sau chiar ars si in consecinta nu cupla deloc am vazut la masini chinezesti furca facuta de tabla si se indoia nu dau nume de masini sa nu se considere reclama :jytuiyu
Link spre comentariu

Diferenta de numar de dinti, nu ar impiedica deplasarea bendixului inspre coroana. In cazul in care numarul de dinti ar fi mai mare,la incercarea de pornire a motorului s-ar auzi zgomotul caracteristic, cind roata dintata(a bendixului) nu cupleaza pe coroana.Ori autorul topicului nu pomeneste de asa ceva,sau cel putin nu am inteles eu asta.Daca numarul de dinti, ai pinionului bendixului,ar fi mai mic atunci pinionul ar cupla,in schimb ar fi puse in pericol atit coroana cit si pinionul.Banuiesc ,ca modulul danturii de pe coroana si ai pinionului bendixului,este acelasi.Nu cred sa difere daca numarul de dinti este diferit.Pinion cu numar mai mic de dinti-coroana cu numar mai mare de dinti mai mare si invers.

Link spre comentariu

Diferenta de numar de dinti, nu ar impiedica deplasarea bendixului inspre coroana.

Omul spune clar ca pinionul bendixului se deplaseaza dar nu cupleaza.

Daca numarul de dinti, ai pinionului bendixului,ar fi mai mic atunci pinionul ar cupla,in schimb ar fi puse in pericol atit coroana cit si pinionul.Banuiesc ,ca modulul danturii de pe coroana si ai pinionului bendixului,este acelasi.Nu cred sa difere daca numarul de dinti este diferit.Pinion cu numar mai mic de dinti-coroana cu numar mai mare de dinti mai mare si invers.

Partea a doua din ce spui ...
Link spre comentariu

Eu am inteles ca se invarte in gol, deci este posibil sa atace contactul de forta inaintea cuplarii pe coroana.

Exact asta am inteles si eu, ca pinionul se invirte, dar nu cupleaza pe coroana.Una din cauze poate fi si cea mentionata de Dvs.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări