Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor combina Philips FW-c399

Vizitator Claiudu92

Postări Recomandate

Vizitator Claiudu92

NU stiu daca am postat unde trebuie( sunt la inceput).Am o combina Philips FW-c399 careia i-am schimbat finalul, un stk442-110, l-am ars dinnou si am luat altul de pe net dar din greseala cred ca am deteriorat placa cu pistolul de lipit. CU finalul nou nu a mers deloc se tot aprinde si stinge ecranul iar in boxe am un fel de curent continuu.Intrebarea mea este cum aflu daca am stricat PCb-ul sau e doar finalul asta defect?Fara final combina sta aprinsa. Mi-e si frica sa iau alt final sa nu deteriorez mai rau acea zona...Astept sfaturi , sugestii sau chiar intrebari daca nu am lamurit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Claiudu92

daca baga cc in boxe s-ar putea sa fie prea tarziu pt stk. mai bine adaptezi un montaj cu tda7294 sau lm3886 care sunt net superioare clonei de stk.

cam asta vroiam sa aud... problema mea este cum sa fac asta? ce sa cumpar? cum sa lipesc?
Link spre comentariu

Nu te avanta in modificari despre care pari a nu stii prea multe, sa adaptezi un alt amplificator la un sistem nu-i o chestie tocmai simpla. Intai trebuie sa determini cu siguranta ca acel STK este vinovatul, s-a spus deja si sustin si eu propunerea de a pune ceva poze cu placa acelui STK, sa vedem ce ai acolo, apoi seteaza un multimetru digital pe Vcc ( scala de 2 sau 20V ) si conecteaza-l cat mai bine pe una din iesiri fara boxe, doar acel multimetru, apoi alimenteaza si da volumul la minim posibil, vezi ce ai pe multimetru, abea asa poti spune daca ai sa nu CC pe iesire si la ce valoare, apoi de aici se poate deduce cam ce si cum.

Link spre comentariu
Vizitator Claiudu92

Nu te avanta in modificari despre care pari a nu stii prea multe, sa adaptezi un alt amplificator la un sistem nu-i o chestie tocmai simpla. Intai trebuie sa determini cu siguranta ca acel STK este vinovatul, s-a spus deja si sustin si eu propunerea de a pune ceva poze cu placa acelui STK, sa vedem ce ai acolo, apoi seteaza un multimetru digital pe Vcc ( scala de 2 sau 20V ) si conecteaza-l cat mai bine pe una din iesiri fara boxe, doar acel multimetru, apoi alimenteaza si da volumul la minim posibil, vezi ce ai pe multimetru, abea asa poti spune daca ai sa nu CC pe iesire si la ce valoare, apoi de aici se poate deduce cam ce si cum.

nu mai am cum sa masor pt ca am taiat deja acel stk si nu cred ca mai pot sal pun la loc am aici si o poza. Cu rosu e partea deteriorata, desi nu se vede partea verde e putin ridicata de restul placutei

post-75480-139829677291_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Claiudu92

daca baga cc in boxe s-ar putea sa fie prea tarziu pt stk. mai bine adaptezi un montaj cu tda7294 sau lm3886 care sunt net superioare clonei de stk.

stie cineva cum sa fac asta? ca principiu :jytuiyu
Link spre comentariu

Cu putina migala se poate curata frumos cablajul si daca ai gasi si un stk "mai de calitate" ar merita inlocuit.Adaptarea tda7294 sau lm3886 nu-i neaparat grea dar trebuie sa studiezi putin schema de la combina,tensiuni de alimentare,etc...Depinde si cat te pricepi sa citesti schema,sa faci un cablaj...etc.

Link spre comentariu
Vizitator Claiudu92

Cu putina migala se poate curata frumos cablajul si daca ai gasi si un stk "mai de calitate" ar merita inlocuit.Adaptarea tda7294 sau lm3886 nu-i neaparat grea dar trebuie sa studiezi putin schema de la combina,tensiuni de alimentare,etc...Depinde si cat te pricepi sa citesti schema,sa faci un cablaj...etc.

IN principiu imi sugerati sa mai cumpar un stk si sa incerc dinnou,nu?
Link spre comentariu

IN principiu imi sugerati sa mai cumpar un stk si sa incerc dinnou,nu?

Da, dar luat din recuperari, nu clone d-alea nenorocite care fac poc cand le alimenteziIn foaia lui de catalog vad ca se poate alimenta la +/-54v, cam mult in cazul in care ai vrea sa bagi niste TDA7294 sau niste LM3886, dar cine stie... poate nu ai tensiune asa mare acolo in combinahttp://pdf.datasheetcatalog.com/datashe ... 299_DS.pdfAlimenteaza combina si masoara ce tensiune ai pe condensatorii aia mari
Link spre comentariu

@Claiudu92 inceteaza sa mai citezi integral mesajele postate anterior, risti sa fii avertizat, citeaza doar daca este neaparat necesar si citeaza doar ce este necesar, nu mesajul intreg. In loc de butonul citeaza ai si butonul raspunde, deci foloseste-l.Apoi in principiu si teoretic in adaptarea altui amplificator ar fi urmaretii pasi de parcurs:-Se inlatura complet vechiul integrat ( STK in cazul tau ) si se defriseaza placa de componentele adiacente lui, dar atentie, scoti numai ce era in directa legatura cu STK-ul;-Determinarea parametrilor sursei de alimentare, este sau nu simetrica, ce tensiune/tensiuni livreaza catre consumator, si la ce curent macar estimat se face asta;-Dupa ce s-a stabilit clar ce sursa se detine, se poate alege un amplificator nou in cunostinta de cauza, fie el kit gata facut, fie il faci tu;-Se determina unde anume sunt intrarile pentru vechiul amplificator, si de acolo se preia semnal cu ajutorul unui cablu ecranat pentru noul amplificator;-Se determina traseul iesirilor catre boxe si se alege un punct optim de conectare la iesirile noului amplificator, se face aceasta conectare cu ajutorul unor cabluri multifilare dimensionate corespunzator cu puterea maxim estimata a amplificatorului;-Se preia alimentare/alimentari pentru noul amplificator direct de pe bornele condensatorului/condensatorilor de la filtrarea principala a sursei, se face asta cu cabluri suficient de groase;-Se stabileste un loc unde va fi montat noul amplificator in carcasa, evident neaparat montat pe radiator, asta poate fi una din cele mai dificile operatii, sau poate cea mai simpla, depinde de ce ai la dispozitie;-Dupa ce te-ai asigurat ca totul este in regula si nu sunt scurturi accidentale sau alte neplaceri, se alimenteaza aparatul si se testeaza functionarea cu noul amplificator.Asta teoretic penca numai tu stii sigur ce ai acolo si ce se poate face.Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator Claiudu92

ok, deci partea cuadaptarea altui amplificator e deja mult prea multa bataie de cap.O sa incerc un alt stk.De unde gasesc in recuperari? e vreun site ceva?Pe net stk-uri sunt foarte ieftine si proaste iar cele mai scumpe probabil sunt la fel doar ca ...mai scumpe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări