dante Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Am intrat in posesia unui pickup supraphon, insa din pacate nu cunosc ce model e.As vrea sa il reconditionez, iar in ideea asta, poate domniile voastre imi arata ce model e, si vreo schema.Aparatul este echipat cu un ECL82 si are un mic amplificator si corector de ton.Pun alaturat si niste poze, pentru a fi mai usor de recunoscut.Multumesc! Link spre comentariu
radianr Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Am intrat in posesia unui pickup supraphon, insa din pacate nu cunosc ce model e.As vrea sa il reconditionez, iar in ideea asta, poate domniile voastre imi arata ce model e, si vreo schema.Aparatul este echipat cu un ECL82 si are un mic amplificator si corector de ton.Pun alaturat si niste poze, pentru a fi mai usor de recunoscut.Multumesc! http://www.grammofoon.com/frameset.htm? ... ntentFrame Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Am avut si eu unul din asta,l-am descompletat in final.E un pick-up ieftin cu bratul destul de greu,numai bun pt distrus discuri si cu un finisaj cam in bataie de joc (invelit in folie de hartie-partea aceea cu gri e hartie lipita pe lemn).Calitatea cauciucului folosit se vede si din starea platanului,atentie si la izolatia firelor din interior care pot fi coapte din aceeasi cauza a materialului ieftin si prost folosit de producator. Cred ca sunt cele mai proaste pick-up-uri.Cu sasie Supraphon s-au echipat si aparatele de radio romanesti.Niste catastrofe...datorita izolatiei proaste la toate aparatele pe care le-am intalnit se vedea cate o pata neagra si pick-up-ul era izolat,probabil dupa un scurt de toata frumusetea. Atentie la curatarea platanului (daca doriti sa il resturati estetic).De obicei acel cauciuc prost de care vorbeam se lipeste bine de platan.Nu recomand curatarea prin razuire directa intrucat se va duce vopseaua platanului.Eu foloseam o solutie descoperita intamplator ca sa scap de guma aia lipita.Am pus ulei de ricin pe acel caciuciuc si am asteptat pana uleiul a intrat bine in el si l-a inmuiat.Apoi am desprins cu migala zonele in care cauciucul s-a facut moale si vopseaua originala a platanului a ramas intacta.Nu am riscat sa folosesc solventi care ar fi putut distruge si vopseaua.Am inlocuit cauciucul acela cu unul de la un pick-up rusesc (daca va trebuie mai am unul,doar ca e umpicut mai mic in diametru dar nu cu mult) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 o mica rectificare....am folosit ulei de parafina nu de ricin cum gresit am scris din graba mai sus.Am descoperit intamplator ca inmoie in timp acel cauciuc ajutand la o mai usoara inalturare daca e lipit de platan. Am avut de recontitionat trei aparate romnesti din care ultimul este un Traviata 1 echipat exact cu acelasi tip de sasiu ca si pick-up-ul din topic. Link spre comentariu
dante Postat Septembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Multumesc mult pt. sfaturi, acuma mi-ar fi de mare folos o schema de-a lui. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 O schema o gasiti aici : viewtopic.php?f=59&t=92227 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum