Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Robik, clonă Spectrum 1992.

mos ilie

Postări Recomandate

• 9 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mos ilie

10

• pegas

1

• Mikrosha

1

• feri.visky

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un articol din epoca despre, cat si programarea PLAurior rusesti:

http://netvalley.com/library/book2004_w051411/mpss_pdf/1986/mpss-1986-02.pdf de la pag. 71

Daca doar iesirea de sincro este defecta (nefiind un semnal critic functionarii restului calculatorului), ecuatia aferenta poate fi dedusa/adaptata din context (schema + forma semnal necesar) - chiar si pentru celelalte iesiri, dar e ceva mai dificil, nu imposibil.

Link spre comentariu

Salut,

Încă nu am abandonat ideia.

Poate găseşte cineva vreun exemplar de care se poate dispensa şi dă un semnal.

Domnule cred ca am vazut asa ceva in talciocuri , dar nu m-am gandit vreodata ca cineva ar mai avea vreodata nevoie de chestiile astea.Daca nu ati fi prezentat dvs subiectul nici nu as fi stiut vreodata de la ce provin placile astea...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Salut,

Revin, nu am abandonat ideea de a restaura " obiectul ", aşa că dacă cineva găseşte vreun calculator, vreo placă sau circuitul necesar, îl rog să-mi dea un semnal pe forum.

Mulţumesc.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Acum multa multa vreme, am mai avut o problema asemanatoare, respectiv iesire arsa catre masa. 

Scurtul catre masa era la catva zeci de ohmi, si excursia de tensiune pe iesire era de cateva zeci de mV, celalalt transzistor (catre Vcc) nu era bulit. Rezolvarea a fost sa-i pun un comparator de tensiune cu referinta pe la 20mV, A mers de atunci utilajul.

Acuma ar trebui vazut cat de scurt este scurtul, si fie pui de tot un comparator, fie macar pana iti dai seama ce facea PLD-ul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări