mos ilie Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Salut, Nu ştiu dacă am nimerit pe secţiune potrivită de forum, dar presupun că da. Dacă am greşit rog respectos un moderator să mute topic-ul unde consideră el că s-ar încadra. Nu e industrial, nu are tuburi, dar e fabricat de o intreprindere specializată în electronică destinată industriei de armament. Vreau să îl restaurez pentru colecţia proprie. După multă vreme am dat peste Robik-ul respectiv. Ştiam că e defect şi mi-am propus să văd ce are. Am găsit un FPLA defect pe ieşirea 18. Mai precis scurt la 0V. Am scos circuitul de pe placă şi scurtul între pin-ul de masă şi pin-ul 18 se menţine. Este un P556PT1 fabricat in URSS, echivalent cu 82S101. Pe circuit scrie cu vopsea alba " 012-01 ". Rugămintea mea ar fi dacă cineva dispune de conţinutul Fpla-ului, de o placă sau de un Robik complet, chiar nefuncţional sau descompletat să dea un semn pe forum. Cunoştinţele mele de Limbă Rusă sunt zero, cu greu pricep literele mari de tipar. Am schemele lui şi ( un pic ) de experienţă în probleme asemănătoare. Am căutat cum m-am priceput mai bine pe forumurile de Limbă Rusă dar nu m-am lămurit. Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Felicitari pentru... curaj... Ar trebui sa prezentati colectia pe aici... Multumim! Link spre comentariu
mos ilie Postat Septembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Mulţumesc şi eu pentru replay.Mai devreme sau mai târziu îmi voi prezenta colecţia de vechituri.Mai aştept răspunsuri la problema mea.Nu mă grăbesc. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 DA, ce raritate! Dar cum se manifestă defectul?Dacă doar o ieşire e-n scurt, şi aveţi scheme şi cunoaşteţi originalul, mă gîndesc, nu se poate să rezolvaţi cu logică discretă? Sau cu un microcontroller? Link spre comentariu
mos ilie Postat Octombrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Salut, " nu se poate să rezolvaţi cu logică discretă? " Ba cred că se poate, însă apoi nu mai vorbim de un Robik. " Dar cum se manifestă defectul? " Semnalul de ieşire spre Tv nu are Sincro. Toate celelalte 7 ieşiri din Fpla-ul respectiv sunt folosite în bucătăria internă şi par a fi în regulă. Schema pentru 82S101 o am, procurarea unuia blank nu ar fi o problemă. Ceva mai complicată s-ar putea dovedi programarea lui, după ce voi găsi conţinutul. " Mie imi pare ca-i ceva copie dupa zx-spectrumul britanicilor... " E o maşinărie compatibilă ( până la un anumit nivel ) cu Spectrum Zx 82. " ...mai exista un calculator facut tot de rusi, se cheama "byte". Mi se pare ca si ala-i clona tot dupa zx. S-ar putea sa se pupe si la continutul flașului ăluia. " Există multe aşazise "clone" fabricate în Urss, dar fiecare proiectant a rezolvat problema Ula Ferranti în felul lui, cum s-a priceput şi cu ce avea la dispoziţie. " Întrebarea aia frumoasă: care o fost cauza? " Cauza a fost cea mai des întâlnită, adică cineva priceput a încercat să îl conecteze la un Tv fără să citească şi fără să dispună de cablurile furnizate de fabricant. Mulţumesc lui Mikrosha şi lui skaarj pentru mesaje. Link spre comentariu
pegas Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 nu auzisem de modelul asta... asa ca am cautat putin pe wiki.4 grame de aur si 18 grame de argint isi au salasul in acest calculator :-)))momentan eu caut (doar pentru lectura) ceva informatii mai detaliate despre ULA. aveti? Link spre comentariu
mos ilie Postat Noiembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Nu am la dispoziţie decât ce oferă Google. http://pdf.datasheetarchive.com/indexer ... 052254.pdf , de exemplu. Circuitul ( preferabil programat ) căutat de mine nu are legătură cu Ula Ferranti. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Nu ştiu în ce măsură vă ajută, dar vă pun cu plăcerela dispoziţie conţinuturile ROM ale mai multor tipuri demicrocalculatoare construite pe baza microprocesoruluiZ80. Cinci dintre ele corespund modelelor ZX Spectrum48K, ZX Spectrum 128, Zx Spectrum +2, Timex TC 2048şi CIP 03; cred că le veţi recunoaşte foarte uşor. Link spre comentariu
mos ilie Postat Noiembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2013 Salut,Mulţumesc frumos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Salut,Mulţumesc frumos.Va salut d-le, De regula calitatea unui forum este data de suma membrilor sai, totusi in anumite cazuri exista exceptii... Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Daca e compatibil cu 82S101: http://doc.chipfind.ru/signetics/82s101.htm oricum daca iesirea e dusa, slabe sanse sa se "citeasca" functia echivalenta. Aceste dispozitive nu au logica de programare. Link spre comentariu
mos ilie Postat Noiembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Salut, Încă nu am abandonat ideea de a restaura " obiectul ", aşa că dacă cineva găseşte vreun calculator, vreo placă sau circuitul necesar, îl rog să-mi dea un semnal pe forum. Mulţumesc. Link spre comentariu
mos ilie Postat Iulie 11, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2015 Salut, Am revenit cu speranţa că poate cineva mă poate ajuta. Mulţumesc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 11, 2015 Partajează Postat Iulie 11, 2015 Încercați sa găsiți detalii folosind motorul de căutare rusesc" Yandex " , este echivalentul lui Google . Se descurcă foarte bine la produsele rusești sau sovietice . Trebuie multă răbdare si Google Translate . Spor la treabă ! Link spre comentariu
payty Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 buna ziua, am cautat acum pe ebay si am vazut ca sunt doua de vanzare. nu sunt chiar ieftine, 80 de dolari bucata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum