cheluakame Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Misa, cred ca nu m-ai inteles. Spre exemplu, o casa de lemn 120 mp "la cheie" costa cam 44.000 euro. La acestia se mai adauga pretul de mai sus pentru materiale si se atinge casa pasiva Nu ca o casa pasiva costa doar 10.000 euro. Ci "necesitatile" (geamuri calitate, ventilatie, izolatie) unei case pasive costa circa 10.000 euro. Link spre comentariu
cheluakame Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Azi m-am intalnit la o lucrare cu un angajat CEZ, mai exact cel ce sigila contorul.L-am intrebat despre injectarea de curent in retea si mi-a raspuns :"Poate ma insel eu, dar din cate stiu CEZ nu cumpara curent, nu la puteri mici, trebuie sa-ti gasesti tu abonati".La biroul de informatii tot nu am ajuns inca ... Link spre comentariu
mișa Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 Pai nimeni nu iti poate spune ceva conctet, nici la biroul de informatii, nici un angajat si nici un director. Pina cind nu apate o lege clara, care sa permita racordarea la reteaua electrica nationala a sistemelor fotovoltaice casnice, nu vei reusi sa faci asta. Si eu astept acest moment, dar tare ma tem ca poate doar urmasii urmasilor nostrii vor putea face asta... Link spre comentariu
puriu Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Cei de la distributia de energie electrica vor sa asigure o curba de consum cu un numar minim de furnizori, contracte si batai de cap. Link spre comentariu
mester strica Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Daca as fi mai tinar doar cu "un pic",cred ca m-as apuca de casa pasiva dar sub alta viziune.Constructia din pereti din baloti de paie pe structura de lemn,incalzire combinata,solara si cazan pe lemne cu puffer de 1000 litri,electricitate,panouri fotovoltaice combinate cu eoliana.Precizez ca in locatia actuala am panouri solare pt.apa calda menajera(autoconstruite)cu boiler de 200 litri cu 2serpentine,cazan de fonta "beretta"cu puffer de 600 litri(cumparat rezervor de aer comprimat de la fier vechi si transformat)totul functioneaza perfect si la costuri minime.Urmeaza panourile fotovoltaice... Link spre comentariu
cheluakame Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 incalzire combinata,solara si cazan pe lemne cu puffer de 1000 litri,Cazan pe lemne si puffer de 1000 litri folosesc la ora actuala la case de 100-120 mp si asigura confort cu 1, maxim 2 focuri pe zi :)La o casa pasiva de 100 mp, 3-6 becuri de 100 wati asigura caldura casei fara prea mult deranj si munca ... Link spre comentariu
aerodinamic Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Cred ca sant primu din romania independent energetic de mai multi ani energie elelectrica fotovoltaic si eolian off grid singura problema sant acumulatori care sant scumpi si tebuie schinbati pentru ca se uzeaza In rest sant multumit de sistem pentru ca lam calculat pentru lunile cu productie mica de energie noiembrie decebrie ianuare in restu anului am sulplus de energie pe care Il folosesc la plite electrice cuptoare boler ect.iarna Incalzirea o fac cu lemne pentru a suplimenta cu energie lunile cu productie mica am montat pe centrala termo generatoare electrice folosind efectu peltier sebbeck. Link spre comentariu
cavit Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Da pe cei de la distributie electrica ii interedseaza doar banii, apoi cu acumulatorii pretul e oarecum artificial, ei ia banii dar si blestemele noastre, tesla a murit nebun, nu si-a dat seama omu ce a facut, cine stie cate blesteme o fi incasat. Da, 50 kw ar fi minimul la 10 GW in SEN ar trebui sa fim doar 200 000, nu gresesc astia cu noua ordine mondiala. Vreau sa stiu daca elementele peltier seeback merita banii sau mai bine merg pe clasic: motor cu abur liniar si generator liniar cu magneti cu neodimium. Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Randamentul e mic si pretul e mare cu Seebeck. Daca ar fi fost mai rentabil, s-ar fi construit de mult centrale termo-electrice cu elemente Seebeck si nu cu abur. aerodinamic, ar fi utile niste date concrete despre:- puterea instalata (cati watti dau celulele la maxim) si energia obtinuta practic in lunile de iarna- durata medie de viata a acumulatoarelorAr fi de mare folos celor care isi proiecteaza acum o instalatie. Editat Iunie 2, 2014 de RoGeorge Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum