Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generalitati aparate de sudura

Postări Recomandate

salutare,m-a rugat un prieten sa ii caut ceva site-uri in romana cu si despre aparate de sudura, mai precis generalitati despre aparatele de sudura clasice si moderne.Am cautat ceva pe google dar nu am gasit nimic concret, ci doar site-uri cu firme ce comercializeaza aparate.Din lipsa de timp ( sesiunea de toamna ) apelez la voi :d daca stie care va ceva site bine facut si daca se poate si in romana ar fi super :)merci anticipat :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

4

• MishuL

3

• niq_ro

2

• vali2006

1

Top autori în acest subiect

pagina ta niq o stiam :smt006 e buna, iar linkul lui vali2006 din pacate nu ma prea ajuta ..., dar totusi aveam nevoie si de ceva despre aparate de sudura de ultima generatie. :smt006 Merci.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Stie cineva ce parametri (tensiune in gol, curent) au aparatele de sudura in puncte? Se poate folosi pt sudura in puncte transformatorul obisnuit de suduta? Ca ma bate gandul sa ma apuc sa imi fac (lucrez destul de mult la reparatzii auto) - un cilindru pneumatic pt strangere pot face ushor rost (apropo, daca vrea cineva cil de usa de autobuz UDM, sau alte piese relativ marunte sa zica, se caseaza acum cu zecile- acuma sa nu-mi ceretzi un motor ca n-am cum sa-l scot :weedman: ) iar "cleshtele" il meshteresc eu....

Link spre comentariu

Misule, curentul la ap. de sudare in puncte depaseste 1000A lejer. Tensiunea e de vreo 1...1,5V. Nu mere traful obisnuit de sudura. La ce vrei tu se preteaza o baterie de condensatori (doar n-oi da punctele ca mitraliera :smt003 ). Conteaza si circuitul in care vin electrozii, forma/dimensiunile electrozilor se calculeaza in functie de tabla, graficul fortei care strange electrozii are o anumita forma... etc. Electrozii sunt din cupru si se racesc cu apa. Sa-mi caut cursul de echipamente de sudare si te servesc. Chestia e interesanta. Si eu vreau sa-mi fac... tot pentru masini :smt003 .

Link spre comentariu

Aaa-ha! deci tre' alt transformarici!Stiu faza cu racitul cu apa, asha are mashina aia mare din uzina, dar am vazut de-a lungul timpului cleshti mici, portabili, incluzand transformariciul, care nu erau racitzi cu apa. Mie imi trebuie pt table intre 0,7 shi 1,5 mm. Ce este peste 1,5 sudez electric, uite chiar ieri mi-am sudat un lonjeron de 2 de capetele vechi care erau cam de 1- poate 1,5 cand erau noi, shi a mers f bine.Am inceput sa cam renuntz la autogen acolo unde se poate electric sau cu nituri pop...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări