rinaldoparaipan Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Asa este, la asta nu m-am gandit. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Eficienta unui radiator este data de suprafata aflata in contact cu aerul=numarul si suprafata aripioarelor, nu de grosimea tablei. Este adevarat dar pentru transferul termic cat mai rapid si eficient se foloseste material mai gros in punctul de unde se preia caldura si mai subtire spre extremitati. Spre ex radiatorarele care se folosesc la procesoare au baza de unde se preia caldura dintr-un material mai gros si spre extremitati "aripioarele" sunt mai subtiri. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Transportul caldurii se aseamana cu transportul lichidelor sau curentului electric. Pentru debit mare e nevoie de sectiune mare. Ne putem inchipui radiatorul termic ca o stropitoare (corp cu multe gauri mici pe suprafata, prin care iese apa din interior).La fel "iese" caldura preluata de la dispozitiv, spre aerul inconjurator. Spre capatul aripioarelor debitul s-a micsorat deja si sectiunea poate fi mai mica. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 11, 2013 Partajează Postat Decembrie 11, 2013 Tabla e groasa de 10 mm,are L=220mm l=100mm si h=10mm,ma refer la suprafata pe care sunt prinse ledurile.Apoi am intercalat tabla de Al de 0,5mm cu bucati mai mici din cea groasa.Provine din resturi de bare pt statiile trafo.Aveam radiatoare dar nici unul cu aspect mai ,,sic"asa ca m-am gandit sa fac unul. Intre ele sunt prinse cu doua suruburi de M4 si niscaiva pasta termoconductoare.Omul cand n-are de lucru,isi face Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Asa arata ultimul meu proiector cu leduri Cree MX-6.A trebuit sa-i fac racire activa, chiar daca am pus ledurile pe un radiator mare.Lumina...nu mai zic, cam cat unul cu halogen de 300W. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Fain lucrat, specificatiile de alimentare? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Il alimentez dintr-o sursa de 31V/1,5A de la o imprimanta HP, luata de la un user de pe forum.Susa de curent constant este cu LM317.Cooleruleste de 24V alimentat printr-un Zenner de 12V(ca sa nu ii dau turatia maxima)-"toarce" asa frumos!!De abia astept sa vina zapada, sa vezi atunci lumina! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Frumos!Baghetele sunt cumparate asa? Cum se numesc si cat au fost? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Baghetele sunt de la Maxim Sedilec, caruia ii multumesc inca o data. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Iunie 28, 2014 Partajează Postat Iunie 28, 2014 (editat) Proiectorul in cauza(2 bucati), pus la treaba. Tot ce se vede(mai putin prosopul si tricoul la uscat) este luminat cu LED. Si sursa de energie: Editat Iunie 28, 2014 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum