Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reflector exterior cu led?

turcu_dan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

14

• rinaldoparaipan

11

• Dr.L

5

• aetius

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eficienta unui radiator este data de suprafata aflata in contact cu aerul=numarul si suprafata aripioarelor, nu de grosimea tablei.

Este adevarat dar pentru transferul termic cat mai rapid si eficient se foloseste material mai gros in punctul de unde se preia caldura si mai subtire spre extremitati. Spre ex radiatorarele care se folosesc la procesoare au baza de unde se preia caldura dintr-un material mai gros si spre extremitati "aripioarele" sunt mai subtiri.
Link spre comentariu

Transportul caldurii se aseamana cu transportul lichidelor sau curentului electric. Pentru debit mare e nevoie de sectiune mare. Ne putem inchipui radiatorul termic ca o stropitoare (corp cu multe gauri mici pe suprafata, prin care iese apa din interior).La fel "iese" caldura preluata de la dispozitiv, spre aerul inconjurator. Spre capatul aripioarelor debitul s-a micsorat deja si sectiunea poate fi mai mica.

Link spre comentariu

Tabla e groasa de 10 mm,are L=220mm l=100mm si h=10mm,ma refer la suprafata pe care sunt prinse ledurile.Apoi am intercalat tabla de Al de 0,5mm cu bucati mai mici din cea groasa.Provine din resturi de bare pt statiile trafo.Aveam radiatoare dar nici unul cu aspect mai ,,sic"asa ca m-am gandit sa fac unul. Intre ele sunt prinse cu doua suruburi de M4 si niscaiva pasta termoconductoare.Omul cand n-are de lucru,isi face :ras:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Asa arata ultimul meu proiector cu leduri Cree MX-6.A trebuit sa-i fac racire activa, chiar daca am pus ledurile pe un radiator mare.Lumina...nu mai zic, cam cat unul cu halogen de 300W.

post-32004-139829738493_thumb.jpg

post-32004-139829738502_thumb.jpg

post-32004-139829738512_thumb.jpg

post-32004-139829738522_thumb.jpg

Link spre comentariu

Il alimentez dintr-o sursa de 31V/1,5A de la o imprimanta HP, luata de la un user de pe forum.Susa de curent constant este cu LM317.Cooleruleste de 24V alimentat printr-un Zenner de 12V(ca sa nu ii dau turatia maxima)-"toarce" asa frumos!!De abia astept sa vina zapada, sa vezi atunci lumina!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Proiectorul in cauza(2 bucati), pus la treaba.

Tot ce se vede(mai putin prosopul si tricoul la uscat) este luminat cu LED.

post-186518-0-85503400-1403948097_thumb.jpg

Si sursa de energie:

post-186518-0-31814500-1403948192_thumb.jpg

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări