turcu_dan Postat Septembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Daca e sa pun leduri de 1w nu am de gand sa le pun pana in spatele reflectorului, ci putin mai in adancime decat geamul reflectorului astfel incat sa fie loc si pt radiator. Eu am vazut in funct un reflector cu led de 10 w si parca sunt de aceeasi parere cu tine rinaldoparaipan, 10 buc de 1w s-ar putea sa lumineze mai bine decat unul de 10w. Aetius, carcasa ta este din tabla? Reflectorul meu este din plastic. In ceea ce priveste culoarea ledurilor, amgasit la un pret convenabil alb cald de 1w. Ce parere aveti? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Plasticul ala cred ca e ebonita, sau altceva, fiindca un halogen de 150W da ceva caldura. Daca proiectorul nu e din metal(zamac sau aluminiu-mai rar), trebuie sa ii pui un radiator maricel inauntru, eventual conectat prin niste suruburi cu un radiator extern. @aetius daca ledul de 10W e made in china, nu cred ca "rasare soarele" cand il aprinzi. Al meu de 10W lumineaza mai slab ca unul de 6W (EPSH-CF27) de la Edison. http://www.believe.it/p.asp?p=VfilR451BRPeFvv Link spre comentariu
aetius Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Carcasa e de metal...(ledul cred ca e made in china, dar pentru scopul propus e ok)iar cu "rasaritul soarelui" la bezna de pe balta... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Astazi am comandat 20 led-uri de 1w si 1 buc de 10w (warm-white), o sa vad care e cea mai convenabila varianta ca lumina/caldura/marime radiator. Am comandat si un spot de 3w ca in poza de mai jos pt a-l studia putin. Pot sa zic ca lumina pe care o face e destul de mare pt un spot, l-as putea compara cu unul de 20-25w. Dar dupa 20 min de functionare radiatorul acestuia pot zice ca arde, nu prea poti tine mana pe el. Sunt curios cat o sa tina led-urile la temperatura aia. In proiectele voastre ledurile se incalzesc la fel de mult? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 La 60 de grade nu poti tine mana pe radiator.Daca radiatorul are 60 de grade, pastila ledului are 80-100 de grade. Adica viata mica (poate 10.000h ? ) Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 In cele din urma am primit led-urile si pt test am inseriat cate 3 buc x 6 ramuri ca in schita de mai jos. Teoretic pe ramura trebuie sa am un curent de 350mA max si din cate am inteles pt a avea o viata mai lunga acestea nu se alimenteaza la curentul specificat. Alimentarea am facut-o de la un transf in comutatie 12V 1A inseriata cu o rezistenta 4ohm/3W (pt proba). Deoarece inulminarea era slaba am renuntat la rez asa ca le-am conectat direct la sursa inseriate cu ampermetrul. Curentul masurat in serie cu led-urile este de 1.7A, tensunea 9.6V in functionare.Curentul max ar fi fost 350x6=2.1A, asta inseamna ca sunt alimentate la 80% din capacitate. Credeti ca sunt safe aceste valori de alimentare?O alta nelamurire: se poate intampla ceva cu alimentatorul daca acesta este de 1A si totusi in functionare el debiteaza 1.7A? Daca nu exista posibilitatea ca acesta sa se strice, valorile de alimentare a led-urilor sunt bune: U=9.6V, I=1.7A si atunci nu as mai avea nevolie nici de scc?Alimentate in parametrii de mai sus cele 18 led-uri de 1w/buc dau o lumina comparabila cu un bec de 100-150W, suficienta pt proiectorul din spatele curtii.Daca aveti ceva sugestii/corectii....... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Fiecare sir de 3 leduri cu rezistenta sa!Sursa aia se va distruge, gandeste-te ca-i ceri aproape dublu!Ai putea sa nu folosesti o scc... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Ok, atunci sa zicem ca am nevoie de o sursa de minim 2A? Atunci deja imi trebuie o scc, se poate adapta cumva cea a d-lui Ticu? Pentru lipirea ledurilor pe radiator folosesc un amestec de rasina epoxi Bison Epoxy 5min+pasta termo in proportie de (70%-30%)? Spre ex as putea folosi Poxipol tot 2 componenti pe care-l detin deja? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Am reusit sa construiesc cam 50% din reflector, l-am facut tot din aluminiu cap-coada deoarece temperatura degajata de led-uri e destul de mare. Ledurile sunt pe baghete, CREE MX6 cate 6buc/bagheta - in total 3 baghete. Ce temperatura trebuie sa aiba un radiator pt o functionare a led-urilor sigura si indelungata, safe? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2013 E ceva vreme de cand reflectorul functioneaza fara probleme (2 luni), montat la un senzor de miscare. Pun si cateva poze cu el functional 100%. Lumina data este mai mare decat a unui reflector halogen de 150W. Per total sunt multumit de ce a iesit. Reflectorul este construit din profile de aluminiu pe care am prins cu suruburi baghetele cu led-uri. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Arata foarte bine proiectorul-si lumineaza foarte tare.Am si eu doua baghete cu 6xMX6(stim noi de la cine ), dar inca nu l-am pus la treaba.Ce sursa de CC ai folosit?Cum le alimentezi? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 http://i39.tinypic.com/r1l73m.jpg http://i40.tinypic.com/25aq3yv.jpg http://i42.tinypic.com/14vp7i0.jpg Uite si varianta romano-chineza a reflectorului de exterior,mai trebuie sa-i pun un plexic in fata.Cam 32 wati cu toate ledurile aprinse,ceea ce e ciudat e ca am facut rost de un luxmetru si dupa conversii(aici nu stiu daca am facut bine) au rezultat cam 1000 lumeni.Merg aprinse cate o grupa de 8 leduri 1w(stanga dreaptaa) si ledul de 30w. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Lumina e suficienta, insa pozele nu redau realitatea - bate undeva pana la jumatatea gradinii. Ca si sursa de alimentare am folosit un PLP-60-24 MEANWELL(inchisa intr-o cutie etansa rezistenta la umezeala) stii tu de la cine Dane..... sunt alimentate la 24V si un curent pe toate 3 baghetele de 1.2A. Per total daca stau sa socotesc chiar daca am avut piesele principale primite tot m-a costat cat un reflector chinezesc de vre-o 20-30W gata facut, insa sper sa tina mult si bine, binenteles a fost si placerea de a lucra.@marius_3004 - aveti o adevarata sursa de lumina acolo.... e imposibil sa aiba doar 1000 lumeni, eu la aprox 28.8W cred ca am undeva la 2000lm, cum am spus si mai sus lumina data e peste un rerfector cu halogen de 150W care are cred cel putin 1500lm. Adevarata provocare a fost pt mine construirea carcasei din profile de aluminiu si izolarea impotriva umezelii. Pt radiator vad ca ati folosit tabla groasa de Al, unde se gaseste asa ceva? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Pt radiator vad ca ati folosit tabla groasa de Al, unde se gaseste asa ceva?Eficienta unui radiator este data de suprafata aflata in contact cu aerul=numarul si suprafata aripioarelor, nu de grosimea tablei. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Dar pt a duce caldura de la led la aripioare, trebuie tabla groasa! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum