Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reflector exterior cu led?

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare ... am achizitionat un reflector de 150W pt curte cu senzor pir. M-am gandit sa achizitionez inca unul pt carcasa si sa incerc sa inlocuiesc becul cu cca 20 led de 1W. Credeti ca aceste leduri ajung la luminozitatea unui halogen de 150w sau pe aproape? Ma refer la niste leduri pe care sa le achizitionez de pe dealexttrreme.(de 90lm). Sau o varianta mai simpla ar fi sa achizitionez 2 leduri de 10W si sa le pun in paralel?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

14

• rinaldoparaipan

11

• Dr.L

5

• aetius

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa modifici proiectorul existent e cam greu-in primul rand nu ai disipatie termica suficienta pt 20 leduri de 1W.Apoi mai trebuie sursa de CC, etc.

20 de leduri de 1W nu ajung sa dea lumina ca un halogen de 150W

Uite aici cum arata unul modificat, cu leduri CREE, dar la 12V.

In spatele tablei de aluminiu ovale mai este un radiator de cca.100cmp, in contact termic cu carcasa proiectorului.

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=209&t=151765&start=60

Mai ieftin si mai normal e sa iei unul cu led de 30W.

Link spre comentariu

Rinaldoparaipan, ledurile pe care le-ai folosit se pare ca sunt cree, ? Ma gandesc ca costa ceva..... sunt curios cat au fost cele din proiector. Sau stii de unde le-as procura la un pret mai rezonabil?(la zextar parca au un pret peste 25ron, destul de mult daca dau 200-300Ron pe ele atunci nu fac nici o economie). Insa eu voiam sa construiesc singur proiectorul (eventual cu indicatii de la voi care aveti ceva experienta)... Am aruncat o privire pe dealextrreme, un pack de 20 led-uri costa undeva la 6 $, un radiator puteam sa fac din bara de Al si voiam sa le alimentez serii de cate 7buc(la 24V sursa comutatie) in serie cu o rezistenta astfel incat pe fiecare bucata de 7 led sa fie un curent de 250mA .Alimentate in acest mod sa zicem ca dau 70lumen /led x 20 buc tot o sa lumineze mai bine decat 1 bec de 100w. Sau gresesc undeva? Ca o paranteza am facut o minilanterna cu 2 led de 1W alimentate la 200mA cu un radiator ff mic cam cat o placuta stea .....pot zice ca abia se simt ca sunt putin calde.

Link spre comentariu

Da, ledurile sunt CREE,(de la Maxim Sedilec) am si scris.Am facut si proiectoare cu leduri de 1W made in China.Daca te pasioneaza mesteritul si vrei sa alimentezi proiectorul la 24V si sa folosesti leduri de 1W, va trebui sa:-pune o poza cu proiectorul, sa vedem ce radiator adaptam-comanda leduri de 1W alb rece sau cel mult alb neutru, inclusiv placutele star de prindere-sursa de CC o faci cu LM 317 sau una din schemele publicate de @Ticu.-in proiectorul di poza(tot de 150W era), poti pune maxim 12(14 in cazul tau) leduri de 1W, altfel ai probleme cu racirea.

Link spre comentariu

Poate te ajuta...

Despre asa ceva vorbeam aetius. Acel reflector era de 500 W? Ce led ai pus in el ? Cum e lumina ? Astazi am alimentat la 200 mA 2 led-uri de 1w alb rece. Lumina este destul de puternica pt 2 led-uri. Ma gandesc ca 10-14 bucati ar fi suficient pt a ilumina o suprafata de 25 m2 in spatele curtii. Nu stiu de ce dar ma gandesc ca daca as alimenta 14 astfel de buc as iesi mai bine decat cu 2 led de 10 W fiecare.(si ca cost si ca met mai usoara de a scapa de caldura data de led-uri).
Link spre comentariu

un led de 10W este suficient pentru 25mp de curte. daca ai la indemana un proiector de 150W cu halogen ai vedea ca este si el suficient, nu trebuie 500W. ce nevoi ai in curtea respectiva? sa citesti ziarul noaptea sau sa vezi daca intra cineva, sau sa poti trece fara sa-ti rupi picioarele pana la gard? eu am doua reflectoare solare de 0,1-0,3W de care ma folosesc pentru a ajunge la magazia de lemne. in fata am un reflector cu leduri de 7W care lumineaza suficient pentru a putea sa citesc.

Link spre comentariu

am cumparat zilele acestea, de la Carrefour, niste becuri cu led de 5,5W, la 220 si altele la 12V. erau la reduceri, 15 si 10 lei. poti incerca sa pui unul de 220 si in felul asta iti merge si senzorul pir.

Link spre comentariu

Imi trebuie o lumina sa poati vedea daca intra cineva, sa vezi pe unde mergi cand iesi din curte. (e suficient nu-mi trebuie pt vazut detalii)." poti incerca sa pui unul de 220 si in felul asta iti merge si senzorul pir." De ce crezi ca nu ar merge senzorul PIR? Daca as alimenta led-urile grupuri serie la 12 sau 24V sursa in comutatie sau transformator ar exista posibilitatea sa nu mearga comandate de senzorul PIR?

Link spre comentariu

Varianta prezentata de @aetius este intr-adevar mai simpla, fara prea multe interventii la proiector.Numai ca 9leduri(sau 12) de 1W nu au loc pe fundul proiectorului.Asta ar fi una, a doua este ca 1 led de 10W da lumina mai putina(si mai focalizata) decat 9 leduri de 1W ,cel putin asta am observat eu, sau o fi fost ledul meu mai chior.Plus ca mie personal nu imi plac proiectoarele alea patratoase, aste ovale parca sunt mai la moda(ca si cum ai compara caroseria la o LADA 1200, vs Citroen C3 :da )

Link spre comentariu

Parca avea un bec de 150w(nu mai tin minte exact) ,am pus un led de 10w ,12v si 900mA il folosesc cand ma duc la peste ,cand il aprind zici ca a rasarit soarele .Ledul e prins pe un radiator ,care la randul lui e prins de carcasa.Asa cum am eu proiectorul ar intra 10 leduri de 1w, dar asta implica un radiator mai mare care sa incapa in locasul proiectorului.O zi buna tuturor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări