Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un sfat pentru remedierea,,jocului,, saniei port cutit SP 81

esu

Postări Recomandate

Va salut .

In urma cu ceva timp am observat un joc la sania port cutit (nu am verificat cand l-am cumparat ).

Am strans ,,pana,, dar cand ajungea in zona din mijlocul cursei,aceasta nu mai strangea suficient si asa mai departe .

Am apelat la un rectificator care m-a ajutat adica a luat din partea fixa (aparuse o ridicatura in zona de mijloc)

Problema este:Cum pot rectifica si canalul unde lucreaza pana ?

Posted ImagePosted Image

Uploaded with ImageShack.us

Posted Image

Astept cu sfaturile dvs pentru remedierea defectiunii .

Cu stima IOAN

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• esu

3

• enjoy

3

• GEO 53 BN

2

• sorin renato

2

Top autori în acest subiect

cum si cu ce a lucrat persoana care a eliminat ridicatura?

sa intelegem ca s-a folosit o masina de rectificat, pentru portiunea care are inscris" rectificat"?

daca da, nu s-a reparat nimic, pentru ca zona aia nu are nici o treaba cu ghidajele.

rectificarea se face manual, cu un " scraper". pe youtube se gaseste un meserias neamt care are niste filmulete:

Link spre comentariu

nu recomand deloc lepuirea si folosirea materialelor abrazive pentru a rectifica ghidajele masinilor .

investiti ceva timp in vizionarea filmelor lui " Muellernick": http://www.youtube.com/user/MuellerNick/videos, cele referitoare la " scraping" si veti intelege cum se obtin suprafete plate cu buna alunecare.

daca as avea spatiu as face un set de 3 suprafete de control de 40/30 cm si... mi-as rectifica strungul, doar prin razuire/scraping

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

nu recomand deloc lepuirea si folosirea materialelor abrazive pentru a rectifica ghidajele masinilor . investiti ceva timp in vizionarea filmelor lui " Muellernick": http://www.youtube.com/user/MuellerNick/videos, cele referitoare la " scraping" si veti intelege cum se obtin suprafete plate cu buna alunecare.daca as avea spatiu as face un set de 3 suprafete de control de 40/30 cm si... mi-as rectifica strungul, doar prin razuire/scraping

Face cineva asa ceva in Romania? Am ceva probleme cu sania portcutit. Metoda cu pasta de polish nu prea merge.
Link spre comentariu

Prin rectificare pe o masina de rectificat cu piatra profilata,avind in vedere ca ghidajele sint cu profil coada de rindunica, aceasta este metoda cea mai rapida. Singura problema e sa gasesti pe cineva care sa poata face acest lucru.O alta metoda este razuirea.Aici trebuie multa rabdare si timp,pentru ca nu o poti face batind din palmi.Dupa ce ai razuit portiunile mai putin uzate ale ghidajului trebuie montata sania pe ghidaj,montata pana si apoi verificat cum aluneca sania pe ghidaje.Operatiunea se repeta pina ce sania aluneca pe intreaga portiune a ghidajului fara nici un joc.In general uzura ghidajelor apare pe portiunea unde s-a lucrat cel mai mult.Capetele ghidajelor sint in general intacte,fara uzura,sau uzate foarte putin.Ce sa zic,aceasta metoda de remediere a ghidajelor este munca de chinez batrin.Bafta si rabdare muuuuuulta.

Link spre comentariu

va salut ,intre timp dupa multe interventii am gasit o sanie port cutit buna .mai am o intrebare nu chiar pe aceasta tema -- Care este regula pentru debitarea unui profil cilindric fi 20 mm cu ajutorul strungului?Am incercat sa fac acest lucru si nu-mi place cum se ,,chinuie,, strunguletul. Pozitionarea cutiului ,sau neunoasterea compozitiei materialul ?Cu stima IOAN

Link spre comentariu

va salut ,mai am o intrebare nu chiar pe aceasta tema -- Care este regula pentru debitarea unui profil cilindric fi 20 mm cu ajutorul strungului?Am incercat sa fac acest lucru si nu-mi place cum se ,,chinuie,, strunguletul. Pozitionarea cutiului ,sau neunoasterea compozitiei materialul ?Cu stima IOAN

Ti-am trimis un MP.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări