Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator complet LECO cu SMPS 2x650W/8R 2x1200W/4R

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dupa cum am promis, testele finale, inainte sa inchid amplificatorul.

Cu IOC+SOA limiter, limitarea termica la supratemperatura, fan control automat priotectia termica la transformatorul SMPS si restul...

Scuzati engleza de balta, insa am facut comentariile in limba engleza, atit cit ma pricep; pe forumurile externe este mai mult interes in ceea ce priveste testele mele decit la noi...

Link spre comentariu

corect. pentru ca partea "paraverbala/nonverbala" din posturi (improprie denumirea, dar se intelege) lipseste pe forumurile de dinafara, se pierde prin traducere. Pe aici abunda, fapt care ii cam face pe multi sa nu se amestece.Lectia a fost invatata din discutiile anterioare/topicurile precedente!

Link spre comentariu

Sharky, eu consider ca in mare parte, oamenii au vazut cam ce este de pielea unor amplificatoare de firma sau chinezisme, care mi-au trecut prin miini la reparatii, si prin intermediul la ce au vazut, sa ii ajute la decizii in ceea ce priveste achizitionarea, sau defectele ce pot aparea la diverse amplificatoare, in general ma refer.

In principiu defectele sint in cea mai mare parte, legate de tranzistorii finali, de tranzistorii din step up switcher, si condensatori electrolitici de proasta calitate, in special la chinezisme, gen T-amp, Behringer, etc.

I-am reparat unui prieten de pe alt forum, un T-amp TA2400, care avea finalii trosniti, inclusiv step up mosfet-urile pe un canal, am facut reparatia profi, doar ca omul a vrut sa fie reparat, CIT MAI IEFTIN, si a specificat sa repar cit mai ieftin DOAR canalul defect, pentru ca nu vrea sa investeasca in el...

Oficial ar fi trebuit sa intervin si asupra celui de al doilea canal, sa schimb finalii/prefinalii/step up switchers, si foarte important, cineva mai umblase in el, schimbind 4 din cei 8 electrolitici de filtraj, si o punte redresoare, tot cu chinezisme ieftine...

In testele facute, dupa citeva zeci de secunde, unii electrolitici frigeau deja, I-AM EXPLICAT CA AR TREBUI SCHIMBATI TOTI ELECTROLITICII CU CEVA DE CALITATE, OMUL SPUNIND SA-L LAS ASA CA NU ESTE UN AMPLIFICATOR IMPORTANT) si cum la modelele astea, iesirea se face prin electroliticii de filtraj si mediana trafului, amplificatorul a functionat putin si au explodat 1 sau mai multi electrolitici in el, si intr-un fel reprosindu-mi ca nu l-am reparat bine :jytuiyu ...

Cam asta este problema cu chinezismele, sint facute ieftin, cu componente de proasta calitate, iar o reparatie adecvata, de multe ori costa cit NU merita INVESTITIA, pentru un asemenea amplificator...

Componentele de calitate COSTA, asemeni si manopera mea, timpul pierdut, etc.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări