nassus Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 oare se poate decompila un fisier hex? daca se stie compilatorul folosit? dar daca nu se stie? Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 se poate sigur Link spre comentariu
nassus Postat Septembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2006 ceva softuri care sa stie treaba asta? Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 IC-PROG are o optiune sa vezi codul ASM... Link spre comentariu
nassus Postat Septembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2006 da.. uitasem de ic-prog dar problema e ca eu as vrea un decompilator care sa stie C. Ca nu prea le am eu cu ASM-u... Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 nuc red ca exista ce vrei tu, dintrun hex sa obti fisieru .c sau .bas, odata complilat larevedere fisieru de nivel inalt, in cel mai fericit caz un asm cu icprog Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 Nu exista pentru ca un compilator stie doar sa transforme din C in ASM, nu si invers. Fisierul Hex contine limbaj ASM. Deci odata compilat, din codul ASM nu mai poti obtine C. Solutia e sa inveti ASM si apoi sa transformi tu in C. Link spre comentariu
nassus Postat Septembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2006 :smt009 Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 Teoretic, nu văd de ce n-ar exista. Trecerea de la sursă la cod maşină se face pe baza unor reguli. S-ar putea să fie cazuri în care acestea să nu fie complet reversibile sau măcar nu aşa de simplu (din mai multe "treceri" se rezolvă cu siguranţă).Practic, ar fi o muncă lipsită de... moralitate, pentru că, exceptând nişte situaţii extreme în care se pierde sursa, o asemenea unealtă ar fi utilă doar inginerilor... inverşi, cărora le e prea lene să ducă munca până la capăt Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 5, 2006 Partajează Postat Septembrie 5, 2006 Si prea lene sa invete ASM... Link spre comentariu
nassus Postat Septembrie 5, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2006 nu cred ca e vorba de lene... e vorba ca am inceput cu C si nu am avut nici o tangenta cu ASM ( si nici profesor) Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 5, 2006 Partajează Postat Septembrie 5, 2006 Nu e timpul pierdut. Ai biruit tu C-ul şi te sperii acum de cele câteva zeci de cuvinte care alcătuiesc ASM-ul pentru un mid-range? Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 5, 2006 Partajează Postat Septembrie 5, 2006 Nu poti intelege cum functioneaza un microcontroler daca nu intelegi ASM-ul... Incearca sa citesti cu atentie datasheet-ul unor PIC-uri si sa intelegi cum functioneaza instructiunile acelea. Link spre comentariu
nassus Postat Septembrie 5, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2006 are careva ceva documentatie care m-ar ajuta cu ceva ? ca eu am gasit dar ma ia cam de sus.. Link spre comentariu
lucicop Postat Septembrie 6, 2006 Partajează Postat Septembrie 6, 2006 Pai ai citit cu atentie datasheetul unui PIC mai simplu ca sa intelegi cum functioneaza ? Imi pare rau, dar alta documentatie nu stiu sa am, dar daca gasesc, o sa-ti trimit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum