radu14m Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 va salut,Ma confrunt cu problema gasirii unei solutii acceptabile pentru izolarea acoperisului de azbociment de la casa.Motivele sunt inclusiv de sanatate, azbocimentul fiind cancerigen. De aceea as dori sa finalizez cat mai repede lucrarea.Este un acoperis vechi, iar bani de unul nou din alt material nu se gasesc.Asa ca sunt in cautarea unei solutii de izolare mai ieftine, care sa o pot efectua singur.M-am gandit sa izolez cu placi de polistiren, dar datorita onduleurilor nu pare sa fie cea mai buna solutie.Plus ca nu stiu cu ce as putea lipi placile de polistiren direct de azbociment. Pot folosi adeziv de polistiren ? rezista ?O alta solutie ar fi izolarea cu spuma poliuretanica, de catre o firma specializata = muuuuulti bani...V-ati confruntat cu asa o problema ?Apreciez orice sugestie.Multumesc. Link spre comentariu
molioa Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 ...........si aia cu "cancerigenul" este tare, dar cu lipirea polistirenului peste placile de azbociment, le intrece pe toate.Explicati-mi si mie, cum ma imbolnavesc eu de cancer, de la acoperisul de pe casa, vechi de cativa zeci de ani? Sau sustineti ce ati auzit de la UE -ca aveam noi o fabrica in tara, de elemente de azbociment, ce trebuia inchisa. Link spre comentariu
Vizitator cs_guard Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Daca are pat de scandura sub placa de azbociment, puteti incerca o izolare prin pod cu ceva vata minerala in diferite grosimi (asta inseamna ca nu curga apa prin pod), marginea podului (unde vine acoperisul sprijinit pe zid sa fie bine astupata, nu cum vad loc de o caramida si se mira ca dardaie in casa iarna.)Daca are doar un simplu schelet din lemn care tine placile e mai delicata treaba.Vreti neaparat izolare cu polistiren sau si cu alte materiale? Link spre comentariu
radu14m Postat Septembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Va multumesc de raspunsuri.@molioa : sunt incepator in domeniul constructiilor, nu stiu de la 10 ani sa zidesc si sa tencuiesc. Asa ca va rog sa nu fiti ironic. Si la urma urmei, de ce sa nu se poate izola cu polistiren ? pentru ca nu a mai facut si nu face nimeni inseamna ca nu se poate ?Despre faptul ca ar fi cancerigen, am citit pe net. Nici eu nu stiam.@cs_guard: placile sunt asezate pe un pat de scanduri, destul de subtiri. Este o lucrare facuta repede si " pe bani" de un "profesionist" care se grabea sa termine repede ca sa ajunga la urmatoarea lucrare. Este buna idea cu vata minerala.Nu vreau neaparat cu polistiren, pot fi si alte material. Cum am spus nu ma pricep in domeniu, iar polistirenul parea sa fie cel mai accesibil. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 pastrezi structura de rezistenta, capriorii si ce mai e pe acolo , daca sunt prea rari ii indesesti , iar azbocimentul il dai jos si-l arunci.. mergi la tara si cauti o casa veche darapaata si iei second tigla de pe respectiva casa. si uite asa scapi de preturile unei tigle noi.. pe aia veche o cureti cu perie de radacini si apa , ca sa nu ii ciobesti smaltul ala de suprafata (iti spun din experienta ca am lucrat in Franta ca restaurator in acoperisuri) ,si arata pe urma ca noua.. si faci un acoperis mult mai frumos. Daca vrei si material izolant ,au nemtii un soi de folie care "respira" cu gaurele de varf de ac , dar deja se schimba datele problemei , ma rog , financiar vorbind.. Spor !! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 E cancerigen...doar daca il prizezi. Pardon, inhalezi.Problema e ca se depune prin plamani si asa apar problemele.Cam asta ar fi treaba cu el... Link spre comentariu
moduino Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Da, azbestul este clar cancerigen. Particula sa este sub forma de baioneta si se infige in plamani! Nu se mai poate elimina. Dar, vorba colegului, cam greu sa ajunga "pe nas" de acolo. Sunt expusi cei care manevreaza frecvent azbestul.On topic:Daca ai un pat de scandura dedesupt, poti fixa polistirenul mecanic cu niste "ciuperci" prin care treci un surub pentru lemn. Cauti la magazin sau in piata ciuperci pentru polistiren pe lemn (OSB). Link spre comentariu
molioa Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 In cazul d.voastra izolatia trebuie sa o faceti la tavan -adica podul casei. O puteti face din interiorul camerei, sau chiar din pod. Daca aveti acces intre grinzi, este simplu acolo asezati straturile de material izolant, dupa care poditi toata suprafata cu scandura.Si este indicat sa se faca numai cu vata minerala. Stratul trebuie sa fie de minim 10 cm, altfel aruncati banii degeaba.Sustin ideea sa nu aruncati acoperisul de azbociment, pentru ca nu prezinta nici un risc atat timp cat nu il "prizati" macinat. Mai bine banii ce i-ati da pe un acoperis nou, ii investiti in materialul izolant. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Se facea reclama mai demult pe OTV la o vopsea speciala penru "incapsularea" acoperisurilor de azbociment,din pacate nu mai stiu ce marca.Asa ceva va trebuie,nu va complicati cu alte chestii care oricum nu pot garanta o etansare perfecta.Cautati pe Google si veti gasi. Eu am gasit asta la o cautare rapida: http://www.onixsercom.ro/index.php?page ... &Itemid=71 O astfel de vopsea,data pe din interior pe palcile de azbociment (cu protectia corespunzatoare a cailor respiratorii) va poate proteja. Cautati pe net mai in amanunt facand distinctie insa intre vopsele care doar decoreaza/coloreaza betonul si azbocimentul si cele care ofera protectie contra desprinderii fibrelor periculoase pt sanatate. Link spre comentariu
molioa Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Mai oameni buni, dar omul nostru nu locuieste in podul casei -deci nu respira aer direct de pe placa de azbociment. Nu-l mai bolunziti de cap, ca oricum e speriat de moarte ca are acoperis cancerigen. Uitati-va cate case sunt la tara cu acest tip de acoperis, deltfel foarte rezistent si care nu se "macina" in timp. Pai daca nu inspiram particule din el, despre ce pericole vorbim? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Problema este ca efectele negative asupra sanatatii se resimt in timp.E adevarat ca nu este foarte periculos datorita contactului redus,e adevarat ca nu stai in pod tot timpu dar si atunci cand ai treaba prin pod poti inhala particule care,dupa cum se stie nu se elimina din plamani.Oricine foloseste acel spatiu util pt a a-si depozita diverse lucruri,pe care se aduna praf si cand ai nevoie de ele si le cureti,iarasi inspiri putin. Daca acest acoperis (care de altfel pe langa atuul rezistentei mai este si un bun izolator termic) era ok pentru santate se mai producea si in prezent. Solutia e simpla si practica.Dai bine cu vopsea pe acel azbociment fara alte complicarii.In cazul in care acel acoperis se afla pe o anexa locuita,in jurul caruia se sta des,langa care ai bancute sau drum de acces ar fi recomandabila si vopsirea exteriorului intrucat,datorita eroziunii in timp acele particule se pot dispersa si in zonele adiacente iar cand dai cu matura prin batatura le mai si insipri. Repet insa,nu este un asa mare pericol fiind vorba doar de acoperis.Dar daca stam sa ne gandim bine,la cati factori nocivi avem in aer,apa si mancare nu strica sa eliminam cat putem din riscuri.... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Cred ca se expune mai mult cat il izoleaza...Oricum, daca placheaza spatele azbocimentului cu polistiren, nu ii ofera aceeasi protectie?Faptul ca azbocimentul izoleaza si termic nu prea conteaza, ca e ondulat si oricum sufla vantul pe sub el...Si poate podul casei e acoperit cu scandura, peste care s-a pus azbocimentul (deci nu direct pe grinzi), caz in care pericolul e f mic.Sincer, am o reticenta in orice e prezentat pe otv, din motive ce tin de deductie. Link spre comentariu
radu14m Postat Septembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Va multumesc mult de raspunsuri.voi reveni cu niste poze pentru a se putea vedea exact stuctura de lemn existenta. Link spre comentariu
NirvanaQuartz2303 Postat Aprilie 17, 2022 Partajează Postat Aprilie 17, 2022 Nu ma lasa sa pun poze dar puteti accesa acest folder din google drive,explica putin despre aceste placi https://drive.google.com/drive/folders/1H6H48fM2RefdfHpGknYpWoRFerT9mKId?usp=sharing Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 17, 2022 Partajează Postat Aprilie 17, 2022 Pe la tara cam toată lumea are măcar un acoperiș din așa ceva. De pilda vecinii din față au pe toate anexele și o parte din casa, minim 50m2, vechime +30 ani, unul a murit de bătrânețe la 77 ani, altul a avut o problema la coloana, opertie nereusita... Vecina din dreapta are magazie de lemne și o anexa acoperite tot cu internita, petrece mult timp la o banca în apropierea lor, are +80 ani, n-am auzit-o sa tușească. Vecinii de peste drum au pe o anexa și o parte din casa, unul a murit de bătrânețe, unul ciroză. Eu am pe garaj și o magazie, dar tataie a avut și pe casa, a murit la 85 de ani din cauza unei răceli. Mai știu pe cineva care avea acoperișul la casa din așa ceva și a trăit pana la 95 de ani fără probleme la plămâni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum