Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wireless la distanta mare

wally_gatter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ndor

8

• wally_gatter

2

• pop_ady44

1

• utopic_paradox

1

distanta e cuprinsa intre 400-500m intre primele doua puncte , vara mai exista mici probleme cu frunzele pomilor , dar alea sunt doar in fata celor doua puncrte , ca sa fiu mai exact sunt pomi in fata unei case , cam o coroana de prun si una de artar :ras: ... astea fiind in linie.. si ar mai fi si un al treilea punct dar ala e prea departe , cam la 2-3km. primul punct , de la 500m ecel mai important , al treilea poate fi omis..

Link spre comentariu

Ok,pentru distanta aia,500m,i-ti recomand 2 buc NanoLoco 2.4 ,http://www.antenewireless.ro/65745.p.html ,montate afara pe casa ,cit mai sus posibil .

Pentru al treilea punct va trebui sa specifici sub ce unghi este vazut din punctul de baza,in asa fel incit sa se poata stabili ce unghi de deschidere va trebui sa aiba antena din baza ca sa poata acoperi cele doua locatii.Asta bineinteles daca o sa vrei sa dai semnal catre cele doua locatii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator vlad28

Am vazut acest topic si vreau sa intreb si eu despre wireless la distanta.Locuiesc in Pantelimon pe Biruintei la iesirea spre Branesti si am o casa a socrilor la Moara Domneasca. In linie dreapta nu cred ca sunt mai mult de 4km (hai 4,5km) si sigur casele se vad, adica nu exista obstacole.Ce echipament mi-ati recomanda ca sa pot lega wireless-ul intre cele 2 locatii?La Moara Domneasca inaltimea e mai mare decat in Pantelimon cu vreo 15 metri usor. (masurat pe altimetru)Deci m-ar ajuta cred relieful.Totusi ma gandesc sa va intreb daca cumva trebuie vreo aprobare ceva ca nu vreau sa ma trezesc cu probleme pe cap.Adica daca exista vreo limita legala in distanta sau putere de emisie pe WiFi.Multumesc in avans pentru raspuns.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

tot pe subiect intre si eu cevacum duc net-ul de la o casa (internet de la romtelecom prin router) la alta casa la 200 metri distanta, intre ele fiind ca obstacole 1o case de aceasi inaltime.merge un router wireless mai puternic,sau trebuie sa pun ceva antene ? multumesc

Link spre comentariu

tot pe subiect intre si eu cevacum duc net-ul de la o casa (internet de la romtelecom prin router) la alta casa la 200 metri distanta, intre ele fiind ca obstacole 1o case de aceasi inaltime.merge un router wireless mai puternic,sau trebuie sa pun ceva antene ? multumesc

Romtelecom functioneaza foarte prost in casa,pe un singur calculator , apoi sa mergi cu el la distanta prin wireless vei avea o calitate de tot ........nu cred ca se merita investitia pt Romtelecom ! !
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator knauf75

Caut un baiat priceput sa-mi monteze ,in zona Valenii de munte,un wireless pe distanta de 1,5km,cu vedere directa intre antene.

Link spre comentariu

Daca sunt chiar 200m de metri la locatie intre doua switch-uri  distanta e de 100m . deci un cablu insirat  pe cativa pari(stalpi)  si doua cutii , iar intre cele 2 calculatoare vei avea transfer de 10/100MB/s garantat.

Link spre comentariu

Cam ce costuri(totale) presupune o conexiune la 500 m,in conditiile descrise de initiatorul topicului?

Daca este vedere directa intre cele doua locatii , fara obstacole,un pret minim pentru echipamente ar fi undeva pe la 450 lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări