marianx Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Ma uitam zilele astea pe ebay pentru componente pentru un cnc nou, mai bun decat cel facut de mine din rulmenti si profile metalice. Am vazut in schimb cat de ieftine au ajuns cnc-urile la cheie care au de toate mai putin pc-ul de control, inclusiv o axa rotativa si spindle cc cu control pwm: 1200$, cu tot cu transport, la o masa de aprox 500x300. Am incercat sa fac un calcul, daca incerc sa cumpar componente si sa-l ansamblez eu ies mai scump de-atat, si nici nu cred ca-mi iese ca cel de acolo (vizual cel putin). A cumparat cineva sau are idee cat de bune sunt? Merita oare cumparat gata facut de pe ebay? De exemplu asta: http://www.ebay.com/itm/Mini-Computer-C ... 2a30efe69c Link spre comentariu
katran Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Hmm... normal ca n-ai cum sa-l scoti la pretul ala .... chinezul face 1000 de masini , componentele le cumpara la preturi de 10 ori mai mici ( asta daca nu le produce el ) , altfel se pune problema la productie in masa ... Parca era cineva care-si cumparase o jucarie d-asta ... nu era cine stie ce impresionat , dar la banii aia nici nu avea cum altfel . Pentru aplicatii usoare ( PCB-uri , lemne usoare , plastic ) cred ca e in regula ... depinde foarte tare ce vrei sa faci cu masina . Bafta . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 8, 2013 Administratori Partajează Postat Septembrie 8, 2013 atentie si la vama, daca ai noroc sa platest vama si TVA cand il ridici mai urca pretul cu 30%ala din link are suprafata de lucru cat o coala A4 Link spre comentariu
marianx Postat Septembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Va multumesc pentru raspunsuri.Voi incerca sa fac niste calcule exacte sa vad cat m-ar costa sa cumpar din tara componente pentru ceva asemanator, daca nu e mult mai scump prefer sa dau banii astia cu factura decontabila decat prin pay pal.Mai exista si prblema tva-ului, la 4200lei cat ar fi 1200$ se mai adauga 1000lei. Aici ma intrebam daca poate chinezul sa treaca mai putin pe factura care insoteste pachetul, asta daca cei din vama nu au deja niste preturi deja stabilite pe diverse produse. N-am cumparat pana acum de pe ebay decat produse ieftine, pana in 300lei, si n-am platit nici un tva la ele.De fapt marea problema e motorul de frezare cu suportul si regulatorul de turatie, n-am vazut nici un magazin de la noi sa importe, ori sunt mult prea scumpe. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 8, 2013 Administratori Partajează Postat Septembrie 8, 2013 motorul de frezare e un junghi, nu iti pune mari sperante in el. e un sumplu motor tipic chinezesc de aproximativ 80w la care i sa adaptat o penseta, are rulmenti 608 driverul desi arata bine are curentul setat prea mic pe motoare si nici nu se poate face nimic in privinta asta.mecanica e acceptabila pentru marimea lui si pentru lucrari usoare.poate sa treaca chinezul mai putin dar nici aia de la posta sau curier nu sunt de azi... sunt sperante de scapare dar nu poti pune baza in astaun kress de 800W e de 1000 de ori mai bun ca motorul ala. Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Aici ma intrebam daca poate chinezul sa treaca mai putin pe factura care insoteste pachetul, asta daca cei din vama nu au deja niste preturi deja stabilite pe diverse produse. De fapt marea problema e motorul de frezare cu suportul si regulatorul de turatie, n-am vazut nici un magazin de la noi sa importe, ori sunt mult prea scumpe.Daca nu stiai, mai nou la vama te pune sa dai copie dupa extrasul de plata.Regulatotul de turatie este undeva la 10-15$ cu pwm, capul er11, sau 16 la 30-60$, iar motorul la vreo 100$.daca cauti pe ebay, poti sa gasesti.Dar parerea mea, mai bine mai pui 100-200$, si iei un HF de cea mai mica putere, si nu se compara cu asta. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 8, 2013 Administratori Partajează Postat Septembrie 8, 2013 http://www.ebay.com/itm/DC12-48V-ER11-4 ... 53f9713e57 400W chinezesti asa ca putetile la aplificatoarele audio dar in realitate nu are mai mult de 80, am vazut asa ca stiu ce vorbesc. Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Pai ca sa aiba 400w, ar trebui sa suga tot curentul din sursa, si probabil si ceva din aer. Cum sa aiba 400 de watti cand sursa cnc-ului are 24-36/10A toata, hai sa zicem si 15 A, si tot nu este de ajuns. Si pentru electronica, si pentru steppere, si pentru spindle, si pentru sa te curentezi un pic Uite aici un motor care are 400w, dar omoara zeci de amperi: http://www.ebay.com/itm/271184727721?ss ... 1438.l2649 Si oricum, si la asta este bine sa-i faci cartus separat, cu 2 fulii si o curea. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 8, 2013 Administratori Partajează Postat Septembrie 8, 2013 are un transformator de 250W care alimenteaza si driverele si motorul ala, poate are randament supraunitar, cine stie... :ras:ala din linkul tau se parajeste la cnc in 5 minute, este pentru surubelnite electrice care functioneaza cu pauze lungi si dese Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 ala din linkul tau se parajeste la cnc in 5 minute, este pentru surubelnite electrice care functioneaza cu pauze lungi si deseCu asta din link-ul meu lucrez de 7 luni, si pot sa-ti spun ca frezeaza si aluminiu, si carbon si fibra. Dar are cartus cu 1/2 la fulii.Asta este folosit si la masinutele din mall care se dau copii pana in 7 ani, si merge continuu.Este seria 8, cel mai puternic de la mabuchi, si se autoventileaza, si nu se incalzaste deloc. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 8, 2013 Administratori Partajează Postat Septembrie 8, 2013 subalimentat merge si pentru timp mai indelungat dar nu sunt proiectate pentru functionare indelungata, ca tu sau altcineva le mai foloseste asta nu inseamna ca sunt pentru asa ceva Link spre comentariu
marianx Postat Septembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Multumesc inca odata pentru raspunsuri, cred ca renunt la idee. Prefer sa cumpar componente de aici, macar stiu ce pun in el.Problema e ca nu stiu cat de reale sunt datele tehnice, ele suna bine acolo:- suruburi cu bile la toate axele- 2 surse de alimetare separate, una in comutatie pt motoarele mpp si un toroidal pentru spindle- include si Mach3 (piratat probabil sau trial, nu mentioneaza)- aluminiu din seria 6000 pentru sasiu- axa rotativa- masa cu canale (numai asta daca o cumpar de aici ma costa aproape cat un sfert din pretul lui)- driverul cu TB6560 (asta nu-i un plus, dar macar stiu ce poate)- spindle de 275W (nu stiu cat de reali sunt, dar la 48V ar trebui sa consume pana in 6A, nu e asa de greu pentru sursa)O sa-mi comand probabil un inverter si un motor HF, desi mai curand sunt posibile probleme de fabricatie in zona asta decat la un motor cc.Ma gandeam si la un Kress, dar e cu perii deci zgomotos. Am nevoie de ceva mai silentios cat de cat, un motor cc sau HF s-ar incadra aici.Va multumesc inca odata pentru sfaturi, va voi tine la curent cu proiectul. Link spre comentariu
katran Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 daca tot cumperi motor hf , nu te zgarci , si nu cumpara chinezariile alea de 0,75-1,5Kw cu pensete ER11 ... Un motor bun costa cam 300-350USD iar inverterul inca vreo 100... este cea mai buna investitie pe care o poti face intr-o masina . Mecanica o mai upgradezi , o mai ametesti , dar motorul de frezare e esential cheers. Link spre comentariu
marianx Postat Septembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Exact ce ma sfatuia katran sa nu iau, adica asta: http://www.ebay.com/itm/WATER-COOL-MOTOR-SPINDLE-1-5KW-AND-MATCHING-INVERTER-e5-/220724875931?pt=UK_BOI_Industrial_Automation_Control_ET&hash=item33643a529b pare interesant. O sa ma mai uit, nu e cu mult mai scump un set la 2,2kw, dar vad ca tot cu er11 sunt. Aveti idee cum este cu vama si taxele la achizitii intracomunitare? Chinezul de mai sus trimite din Anglia, nu din China. Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 daca tot cumperi motor hf , nu te zgarci , si nu cumpara chinezariile alea de 0,75-1,5Kw cu pensete ER11 ... Un motor bun costa cam 300-350USD iar inverterul inca vreo 100... este cea mai buna investitie pe care o poti face intr-o masina . Mecanica o mai upgradezi , o mai ametesti , dar motorul de frezare e esential cheers.Sa vii pe la mine sa-ti clatesti ochii . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum