Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator solar smartphone

Tomii

Postări Recomandate

Salutare tuturor nustiu daca intreb unde trebuie..... :jytuiyu

Am niste intrebari vreau sa fac un incarcator solar pentru smartphone si nu sunt sigur dac ce am ales este bun.

Deci mam uitat pe google dupa niste panouri fotovoltaice si am gasit asta http://rosolarenergy.ro/index.php?route=product/product&product_id=244

Si un regulator http://stuff.nekhbet.ro/2006/06/18/how-to-build-a-5v-regulator-using-78l05-7805.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomii

2

• CIBY2

1

• dem3ntor

1

• george2209

1

Top autori în acest subiect

da nu stiti cv link sa cumpar un regulator sau stabilizator nu ma prea pricep cu electronica tare bine dar am realizat deja niste projecte si in plus nu prea o sa am timp sa mil construiesc deoarece imediat incepe si scoala :cry:EDIT: as putea folosi incarcator de masina >????

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Incarcatorul de masina functioneaza pana la max 14V (de fapt standard e 13.8V max).Daca bagi 18V in el il distrugi.Daca vrei sa construiesti tu unul trebuie sa tii cont ca tensiunea si curentul generat de panou va varia in functie de lumina.Cum tu ai o tensiune de intrare variabila cu un MAX 18V si o iesire cu un 5V stabil, cel mai bine e sa faci un regulator de voltaj non-liniar (controlat in frecventa / switching). Cauta pe google SWITCHER Step-Down Voltage Regulator Recomandat e sa aiba o frecventa a oscilatorului intern cat mai mare (pentru ca tu ai variatii mari pe intrare)...eu as calcula macar un oscilator intern de 250kHz plus un condensator in paralel pe iesire de minim 200uF.Alternativ cauta pe Ebay ceva gata facut...ai grija ce fel de stabilizatoare folosesc alea...Eu am facut ceva de genul cu un LM2576..dar la mine tensiunea varia mai putin (11-13V)...de aia am folosit stabilizatorul asta cu "numai" 52kHz Intern Clock.PS: pare dificil dar nu e de loc! vezi ca unii producatori au tools pe net cu care iti calculeaza automat ce chip ai nevoie si iti fac si schema aferenta.Spor...!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări