Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema scanare posturi in format DIGITAL la TV Lcd Samsung

decocar

Postări Recomandate

Am un televizor lcd model SamsungLE40A656A1F .Problema este ca ii dau sa scaneze programele gratuite in format digital si cele full hd gratuite dar nu gaseste nici un post.Pe analog prinde toate posturile.Furnizorul de cablu este UPC.Am mai avut acum cateva luni un lcd SONY kdl-x3000 care prindea fara probleme posturile gratuite digitale si cele full hd tot in aceeasi retea UPC .Are cineva vreo idee,trebuie facute setari suplimentare ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• decocar

6

• gaspadin

4

• trinetservice

2

• gabiz_ro

1

Depinde de TV,vezi daca e compatibil,parca ar trebui sa fie DVB-C MPEG4 (cel putin asa-mi amintesc) Daca nu e MpEG 4 nu cred ca merge.Scanezi full sau aflii detaliile pentru UPC sa introduci manual ceva parametrii pentru scanareIncearca sa-l setezi pe alta tara Anglia, Netherland.Gaseste vreun program pe digital?

Link spre comentariu

Am un televizor lcd model SamsungLE40A656A1F .Problema este ca ii dau sa scaneze programele gratuite in format digital si cele full hd gratuite dar nu gaseste nici un post.Pe analog prinde toate posturile.Furnizorul de cablu este UPC.Am mai avut acum cateva luni un lcd SONY kdl-x3000 care prindea fara probleme posturile gratuite digitale si cele full hd tot in aceeasi retea UPC .Are cineva vreo idee,trebuie facute setari suplimentare ?

asa cum a spus coleguacest tv nu stie de mpeg4asa ca prinde numai pe analogicil puteti folosi atacat de un receiver hd pe hdmi
Link spre comentariu

Adica sa-l folosesc doar ca monitor cu un decodor separat ?As fi vrut sa capteze el posturile nu sa schimb programele din alta sursa.Dar pana la urma de ce are acesta functie de digital daca nu prinde nimic ?Mai zice ca e si HD READY 1080P.Ideea este ca am prins posturile in format digital chiar si cu un Sony mai slabut respectiv modelul KDL-D3000 care nici macar nu era full hd si era mpeg 2.

Link spre comentariu

Pai atunci cum SONY KDL-D3000 care este mai vechi ca model decat Samsung prinde posturi in format digital.Din descrieri acest model de Sony este doar HD READY si are doar mpeg 2.Ce rol mai are in meniu la Samsung optiunea de scanare digitala din moment ce nu prinde nimic ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pe cele HD nu aveti cum sa le receptionati deoarece nu are tuner digital HD, pentru celelalte digitale trebuie sa alegeti corect tara si sistemul. Daca e setat pe dvb-t nu va receptiona dvb-c si invers.

Link spre comentariu

1080P (scanare progresiva) inseamna full hd 1980x10801080i video is "interlaced." 1080i video plays back at 60 frames per second, but that's a bit deceptive, because it's actually broadcast at 30 frames per second. The TV then displays those frames twice, in a way—the first pass is 1,920-by-540 for the even scan line field, and the second pass is 1,920-by-540 for the odd scan line field. The process by which this occurs is called interlacing. It contributes to a sense of motion and reduces perceived flicker.1080p video is called "progressive scan." In this format, 1,920-by-1,080-pixel high-definition movies are progressively drawn line after line, so they're not interlaced. On paper, that may not seem like a huge deal. But in the real world, what you end up seeing looks sharper and more defined than 1080i, particularly during scenes with a lot of fast motion.Sometimes 1080p is termed "full HD" or "true HD," to distinguish it from 1080i or 720p video. Blu-ray discs contain 1080p video at 24 frames per second, and then, using a method known as 3:2 pulldown, display it at 30 frames per second on screen.

Link spre comentariu

Ce draq va tot contraziceti aici pe ceva ce nu are legatura cu programele digitale.

Sunt 2 tipuri de transmisi care merg la noi in romania :

1. DVB-T = Digital Video Broadcasting — Terrestrial maxim 64-QAM (si acestea merg doar in cateva orase din romania)

2. DVB-C = Digital Video Broadcasting - Cable maxim 256QAM

3. DVB-C2 = Noua generatie pentru cablu (nu stiu mai mult)

Ca sa facem o analogie gandestete la televizorele crt care aveau selector de canale fara banda S si nu prindeai toate posturile pe cablu.

Cum majoritatea televizoarelor mai vechi au doar norma terestra nu ai cum sa prinzi ce se transmite pe cablu.

Daca tot nu ati inteles cititi wiki http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-C#Tech ... e_receiver

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări