Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema difuzoare

Vizitator marian_b

Postări Recomandate

Vizitator marian_b

Buna ziua! Sunt nou pe forum, nici macar nu stiu daca am postat corect....in fine. Am si eu o problema cu o pereche de boxe home made. Am observat cat de curand la un chef ca dupa circa 30 min-o ora de functionare, se incalzesc magnetii difuzoarelor de bass si ale driverelor. Nu se incalzesc foarte tare sa nu pot pune mana pe ele dar dupa o perioada mai lunga se incalzesc destul de tare.Este normal asa ceva? Mentionez ca porturile de bass reflex sunt destul de mari deci am putut sa bag mana inauntrul boxelor. Difuzoarele de bass sunt STUDIO-M SM15-250LF, 250W/RMS, 500W/music, bobina: 2", Raspuns in freventa: 40-2500hz. Driverele sunt Alien AN-04. Amplificatorul este un Pioneer A-307R si mai folosesc cateodata Fender Passport P-250 doar partea cu amplificarea si mixerul impreuna cu boxele mele. Astept raspuns din partea celor care stiu ce vorbesc, nu doar pareri aiurea. Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

1

• ovidiu grigore

1

• puriu

1

Sursa propriu-zisă de căldură este bobina mobilă,a cărei temperatură este în mod sigur semnificativmai ridicată decât cea a magnetului.Până la o anumită valoare este un fenomen normal;nu văd cum aţi putea măsura-o. În schimb se potface verificări ale amplificatorului, dacă nu cumvaexistă componentă continuă la ieşire.

dupa o perioada mai lunga se incalzesc destul de tare.

Această menţiune este extrem de vagă şi mai alessubiectivă.
Link spre comentariu
Vizitator marian_b

Bine acuma, probabil ca am fost putin vag....imi cer scuze pentru asta. Este adevarat ca nu pot sa va spun cat de tare se incalzesc, ar fi culmea acuma sa pun un termometru in interior sa masor temperatura, nu? Un prieten imi zicea ca se incalzesc din cauza ca nu sunt de firma si ca nu sunt de calitate dar dupa parerea mea suna destul de bine...acuma nu stiu ce sa mai cred. Dupa cate am inteles eu, din spusele altor cunoscatori, este normal sa se incalzeasca indiferent de firma care le-a construit. Oricum, multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări