Gerula Postat Septembrie 3, 2006 Partajează Postat Septembrie 3, 2006 Am putea face 2 celulare sa comunice intre ele fara retea ? gen statii de emisie - receptie ?Ele au un mod "greoi" de impachetare a datelor si TDMA-ul.Dar nu neaparat voce, daca as putea transmite morse ar f. bine.La cele vechi erea mai simplu. Ex. Phiplis Diga avea ca final RF un integrat BGY. "Bagai" in el semnalul din oscilator si scotea direct putere.La astea noile e mai complicat. Finalul RF are multe "piciare".Se poate rezolva acesta problema doar din soft ?Sau e nevoie sa ma leg la pinii integratelor ? Link spre comentariu
Gerula Postat Septembrie 8, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2006 Vad ca nu ati raspuns. E nevoie sa fac link catre un forum stupid, pe care l-am parasit pentru ca sunt prea multi pushti care fac mishto ? Bine, atunci: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=98006 Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 Vad ca nu ati raspuns.E nevoie sa fac link catre un forum stupid, pe care l-am parasit pentru ca sunt prea multi pushti care fac mishto ?Bine, atunci:http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=98006 E un subiect interesant, studiaza si link-ul asta:http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=7402 :yawinkle: :smt006 Link spre comentariu
Gerula Postat Septembrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2006 Multzam dalu364. Il stiu pe Emanuel. Am vazut si lucrarea lui de diploma, cu acest subiect pe care probabil a luat o nota mare, dar de fapt acesta comunicatie nu merge. Dar arata frumos pe hartie, prezentari PPT, foarte frumos colorate :)Prin:< Am reprogramat acum citiva ani un telefon Philips Diga cu scopul de a realiza o comunicatie radio independent de reteua GSM. >Se intelege Normal, ca se va supara pe mine ca-i afectez imaginea, dar eu vreu sa vorbim de electronica. Ce ziceti, ne apucam de modificat mobile ? Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 10, 2006 Partajează Postat Septembrie 10, 2006 Tind sa cred ca la chestia asta ar fi nevoie de un inscriptor de simuri si un programator foarte bun, cel mai probabil aceasta problema ar putea fi rezolvata de un angajat de la departamentul tehnic al unei companii de telefonie mobila Link spre comentariu
Vizitator Emanuel Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 Aia nu era lucrarea mea de diploma, ci doar o prezentare de la o sesiune de comunicari stiintifice studentesti, cind eram in anul 3 la facultate. Facultate care are 5 ani. Comunicatia Morse cu Diga merge, asta e usor de facut. Nu a iesit bine comunicatia digitala nativa. Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 .... Comunicatia Morse cu Diga merge, asta e usor de facut. Nu a iesit bine comunicatia digitala nativa. concluzia ar fi.....? Link spre comentariu
luc Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 10 lazi de bere ptr cine face acest proiect :drinkers: sincer nu am intalnit pe nimeni in ro care sa stie cum functioneaza un gsm :goodman: Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 10 lazi de bere ptr cine face acest proiect :drinkers: sincer nu am intalnit pe nimeni in ro care sa stie cum functioneaza un gsm :goodman: Dau si eu doua lazi. :drinkers: :partyman: . Vorbesc foarte serios. :smt006 Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 La 100 de mw cat are un mobil ar bate cativa km buni....... Link spre comentariu
pisoiu Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 10 lazi de bere ptr cine face acest proiect :drinkers: sincer nu am intalnit pe nimeni in ro care sa stie cum functioneaza un gsm :goodman:Una e sa stii cum functioneaza, e plin netul de informatii, si alta e sa fii capabil sa modifici ceva. La un moment dat m-am ocupat de documentarea asupra a ceea ce inseamna sa construiesti un modem GSM. Pasii ar fi cam urmatorii: -trebuie selectat chipsetul GSM cu care lucrezi (DSP, baseband processor, circuitele de alimentare si circuitele de radiofrecventa - modulatoare-demodulatoare, amplificatoare de emisie si amplificatoare de receptie). Aici sunt cateva subiecte pur comerciale, aceste chipseturi nu se comercializeaza decat in cantitati uriase (>10.000/an) si in consecinta, de obicei nu primesc documentatii complete decat cei care sunt capabili sa asigure un asemenea consum.-trebuie achizitionat un sistem de operare (RTOS) compatibil cu chipsetul propus. La aceste sisteme de operare si la documentatiile aferente, la fel, nu ai acces decat in conditii foarte stricte (NDA-uri, blabla)-trebuie achizitionate layerele de comunicatie GSM, care au acelasi bai (conditii stricte, NDA, etc.). Aceste layere trebuie sa fie omologate si sa fie conforme cu standardele GSM.-trebuie platite taxe pentru diferite parti ce tin de comunicarea GSM (taxe impuse de cei care au emis standardul GSM, achizitionare IMEI-uri, etc.)-trebuie sa ai o echipa capabila sa scrie layerele de nivel superior (aplicatii pentru telefon, interfete cu periferia, etc.). Aceste layere trebuie si ele ulterior sa fie omologate.-trebuie sa ai un laborator dotat cu scule calibrate pentru a putea pune la punct tot ce inseamna subansamble hardware care fac parte din modem (analizoare de retea vectoriale, analizoare de spectru, generatoare de semnal, simulatoare de retea GSM multiband care sa fie capabile sa testeze toate functiile propuse pentru implementare - GSM phase 2, GPRS, EDGE, etc.). Ulterior si omologarile de compatibilitate electromagnetica trebuiesc facute.Grosso modo, dezvoltarea unui modem GSM poate sa coste oriunde intre cateva sute de mii de euro si cateva milioane, depinde ce iti propui sa faci.V-am dat informatiile astea ca sa realizati complexitatea unui banal telefon mobil sau al unui modem GSM. Credeti ca cine e cu adevarat capabil sa intervina acolo o face asa doar de hobby sau pentru cateva lazi de bere? /pisoiu Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 10 lazi de bere ptr cine face acest proiect :drinkers: sincer nu am intalnit pe nimeni in ro care sa stie cum functioneaza un gsm :goodman:Una e sa stii cum functioneaza, e plin netul de informatii, si alta e sa fii capabil sa modifici ceva. La un moment dat m-am ocupat de documentarea asupra a ceea ce inseamna sa construiesti un modem GSM. Pasii ar fi cam urmatorii: -trebuie selectat chipsetul GSM cu care lucrezi (DSP, baseband processor, circuitele de alimentare si circuitele de radiofrecventa - modulatoare-demodulatoare, amplificatoare de emisie si amplificatoare de receptie). Aici sunt cateva subiecte pur comerciale, aceste chipseturi nu se comercializeaza decat in cantitati uriase (>10.000/an) si in consecinta, de obicei nu primesc documentatii complete decat cei care sunt capabili sa asigure un asemenea consum.-trebuie achizitionat un sistem de operare (RTOS) compatibil cu chipsetul propus. La aceste sisteme de operare si la documentatiile aferente, la fel, nu ai acces decat in conditii foarte stricte (NDA-uri, blabla)-trebuie achizitionate layerele de comunicatie GSM, care au acelasi bai (conditii stricte, NDA, etc.). Aceste layere trebuie sa fie omologate si sa fie conforme cu standardele GSM.-trebuie platite taxe pentru diferite parti ce tin de comunicarea GSM (taxe impuse de cei care au emis standardul GSM, achizitionare IMEI-uri, etc.)-trebuie sa ai o echipa capabila sa scrie layerele de nivel superior (aplicatii pentru telefon, interfete cu periferia, etc.). Aceste layere trebuie si ele ulterior sa fie omologate.-trebuie sa ai un laborator dotat cu scule calibrate pentru a putea pune la punct tot ce inseamna subansamble hardware care fac parte din modem (analizoare de retea vectoriale, analizoare de spectru, generatoare de semnal, simulatoare de retea GSM multiband care sa fie capabile sa testeze toate functiile propuse pentru implementare - GSM phase 2, GPRS, EDGE, etc.). Ulterior si omologarile de compatibilitate electromagnetica trebuiesc facute.Grosso modo, dezvoltarea unui modem GSM poate sa coste oriunde intre cateva sute de mii de euro si cateva milioane, depinde ce iti propui sa faci.V-am dat informatiile astea ca sa realizati complexitatea unui banal telefon mobil sau al unui modem GSM. Credeti ca cine e cu adevarat capabil sa intervina acolo o face asa doar de hobby sau pentru cateva lazi de bere? /pisoiu............. :smt087 :smt086 Se pare ca o sa beau eu cele doua lazi de bere.... :drinkers: :smt030 :bere: Link spre comentariu
pisoiu Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 La 100 de mw cat are un mobil ar bate cativa km buni.......Standardul GSM prevede emisii pe mai multe trepte de putere, in functie de mai multi parametrii (distanta pana la BTS, conditii de propagare, etc.). Treapta 5 care e cea mai puternica la mobilele GSM in banda de 950 MHz prevede o putere de emisie de 2W, iar in banda de 1800MHz (DCS) si 1900MHz (PCS) puterea maxima de emisie e de 1W. Nicidecum 100mW./pisoiu Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 puterea maxima de emisie e de 1W. Nicidecum 100mW.Eu asa citisem pe undeva, pai cu 1w rupi totul, probabil ca puterea se stabileste in functie de semnalul pe care il receptioneaza de la releu, pacat ca proiectul va ramane in stadiu de proiect :smt005 Link spre comentariu
pisoiu Postat Septembrie 11, 2006 Partajează Postat Septembrie 11, 2006 1W e in benzile 1800 si 1900. In banda 950 (vodafone si orange), puterea maxima e de 2W. Exista un algoritm de adaptare a puterii de emisie in functie de conditiile de trafic, care intra in functiune cam dupa 2-3 secunde de la initierea unei conexiuni radio, fie pentru voce sau date. Desigur ca e o ineptie sa emiti cu 2W cand ai o antena BTS la 100 de metri de tine, in cazul asta, puterea de emisie scade simtitor. De aceea telefoanele mobile se descarca ceva mai repede cand sunt folosite in medii cu semnal slab (in afara orasului, subsoluri, cladiri partial ecranate, etc.)/pisoiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum