Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Cel mai probabil ledul ala are o rezistenta de limitare in interior. D-aia i se zice ca merge la 12V.Merge si la o tensiune mai mica, doar ca lumineaza mai slab.Oricum e chior... Link spre comentariu
floring_69 Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Mda, pai nu e corect asa, ledul pentru functionare asa dupa cum zici are nevoie de 12V, si un anumit curent ( sa zicem macar de test, 50mA ), curentul il limitezi la acei 50mA printr-o rezistenta serie cu el, degeaba pui rezistenta ca si sarcina pe sursa aia, nu asa se face, deci pui ledul in serie cu acea rezistenta si masori tensiunea atat la bornele ledului cat si la bornele rezistentei si ne spui ce ai gasit.La bornele ledului am 12,2V iar la bornele rezistentei am 0,6V. Ledul pare sa lumineze normal. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Pai la 0,6V pe 33R inseamna cam 18mA, daca ledul chiar este de 1W atunci se poate mult mai bine de atat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Pai ledul ala nu e de 1W!Pt 1W, are si el nevoie de o minima suprafata de racire, vezi cum sunt ledurile clasice de 1W, puse pe un mic MCPCB (star). La care mai trebuie adaugat un mic radiator...Ledul ala e de 20mA la 12V (ca are rezistenta integrata). Un curent mai mare l-ar supraincalzi si i-ar reduce viata/l-ar distruge. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Si eu am banuit ca nu ar fi de 1W cand am vazut imaginea ( am mai multe leduri de puteri diferite dar niciunul nu arata asa ca in acea imagine ), am zis de 1W ca asa a specificat autorul anterior pana sa posteze imaginea... in fine nu mai conteaza. Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Se alimenteaza la 12V, se masoara curentul si gata! Se rezolva toate misterele. Link spre comentariu
floring_69 Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Pai ledul ala nu e de 1W!La magazin scria pe eticheta: 12V / 1W. Este un LED mare nu de dimensiuni obisnuite.In fine, cu schema oferita de dl.Marian functioneaza perfect.Multumiri inca odata tuturor! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 viewtopic.php?p=1362405#p1362405Asta nu e de 1W...Dar daca esti multumit, asta e ceea ce conteaza! Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 La magazin scria pe eticheta: 12V / 1W.Eticheta , da, poate are 1W, dar nu LED-ul. Oricum si schema mea mergea, dar... ma rog... mai complicat arata mai bine la poza...ma gandesc unde naiba ai sa inghesui toate piesele alea in gaurica de la becul de 6V de la pistolul de lipit.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum